با حضور اندیشمندان و دیپلمات ها؛
هم انديشي ایران و قرقیزستان در مبارزه باافراط گرایی
همايش بررسی تجربیات ایران و قرقیزستان درمبارزه با افراط گرایی با حضور اندیشمندان و دیپلمات های مقیم در بيشکک برگزار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از بیشکک، همایش بررسی تجربیات ایران و قرقیزستان درمبارزه باافراط گرایی در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شد. در این همایش که اندیشمندان؛ محققان؛ استادان، سفیران و دیپلمات های مقیم قرقیزستان حضور داشتند، درباره راهبردها در مبارزه با افراط گرایی و خشونت تبادل نظر شد.
علی مجتبی روزبهانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان گفت: مشکلات مهم منطقه ما معضل تروریسم است که طی سال های گذشته منطقه غرب آسیا را وارد مرحله ای پرخطری کرده است.سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان گفت: تروریسم و افراط گرایی خشن به ویژه تهدید داعش و تفکر تکفیری اش خطرناک ترین تهدید های زمان است و همکاری میان سازمان ملل متحد؛ سازمان همکاری شانگهای و اعضای اکو می تواند برای مقابله با این تهدید افزایش پیدا کند.
محمدرضا رئوف شیبانی معاون پیشین وزارت امور خارجه ایران و سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه و لبنان هم دیگر سخنران این همایش گفت : جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین قربانی تروریسم، از بدو تاسیس تاکنون با این پدیده شوم مواجه بوده و از این بابت هزینه های سنگینی پرداخت کرده است
وی افزود : برخی از کارشناسان تروریسم پیش بینی کرده اند که سال میلادی پیش رو شاهد ادامه رویارویی و جنگ با تروریسم و ادامه حضور گروههای افراطی خواهد بود و این موضوع به دامن زدن به تنش های دینی و طائفی و مذهبی در مناطق جدیدی در شمال افریقا، جنوب صحرا و آسیا منجر خواهد شد.
تالیبیک عبدالرحمان اف رییس دانشگاه آرابایف قرقیزستان در مقاله خود با موضوع "بررسی وضعیت دینی در کشورهای آسیای مرکزی" در مطلبی پژوهشی وضعیت کلی اسلام در کشورهای آسیای مرکزی و آمار سفرهای حج، تعداد مراکز آموزشی اسلامی در منطقه آسیای مرکزی و بویژه قرقیزستان را بیان کرد.
ذاکر چوتایف معاون کمیسیون ادیان قرقیزستان هم گفت : کمیسیون ادیان نقش هماهنگی بین نهادهای دولتی، اداره روحانیت و جامعه مدنی را ایفا می کند و قرقیزستان از سال های اول کسب استقلال رویکرد بسیار آزاد نسبت به حضور و فعالیت ادیان و مذاهب مختلف داشته اما با گذشت زمان به این نتیجه رسیده است که این آزادی ممکن است مضر باشد که پیامدهای منفی آن را اکنون به شکل شیوع افراط گرایی در جامعه شاهد هستیم.
علی حکیمپور رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان هم در قرائت مقاله خود گفت: بسیاری از آرمان های بشری منشا تمدنی، فرهنگی و دینی دارند و با نگاهی به قرآن کریم نمونه های بارزی از آرمان حکومتی را در آن می بینیم.
کاترین پوژول رئیس موسسه فرانسوی مطالعات آسیای مرکزی در بیشکک، استاد تاریخ و تمدن آسیای مرکزی موسسه ملی زبان ها و تمدن های شرقی پاریس و مدیر پروژه سوربون -قزاقستان به موضوع اسلام گرایی در فرانسه گفت: پس از موج حمله های تروریستی سال ۲۰۱۵ در فرانسه، دولت فرانسه برنامه گسترده ای برای پیشگیری از رادیکالیسم در مدارس را تصویب کرد و عوامل تروریستی مختلف که در برنامه ریزی طرح شارلی ابدو ، فروشگاه یهودیان و باتاکلان نقش داشتند؛ ویژگی های مشترک همه آنان را مورد بررسی قرار داد و مشخص شد این افراد که خود را جهادگر نامیده بودند و به عملیات های انتحاری در فرانسه روی آورده بودند همگی از اتباع فرانسه و از مدارس دولتی فارغ التحصیل شده بودند.
این همایش به مناسبت گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه دولتی آرابایف قرقیزستان برگزار شد.