امیر سرتیپ نصیرزاده از جزئیات تشکیل تیم آکروجت کوثر و دست یابی به فناوریهای روز دنیا از جمله پهبادهای نسل ۵ خبر داد
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه قبل از انقلاب تجهیزات و آموزشها و مستشاران نظامی از خارج از کشور تامین میشد، تصریح کرد: در آن دوران به متخصصین فنی ما حتی اجازه دسترسی به هواپیماها برای آشنایی با تجهیزات به کار رفته در آنها داده نمیشد. از این رو بعد از پیروزی انقلاب انتظار نداشتند که امکان بکار گیری تجهیزات برای ما فراهم شود همزمان با تحریک برخی افراد در داخل و خارج از کشور مشکلاتی را برای ما ایجاد کردند از جمله جنگ و مشاورهای که به کشور عراق دادند این بود که جمهوری اسلامی ایران توان عملیاتی ساختن این تجهیزات پیچیده را ندارد.
وی ادامه داد: ما تسلیحات قبلی که در اختیار داریم را بهینه سازی میکنیم و هم تسلیحات جدیدی را ساختیم که برخی مشخصهها را تسلیحات قبلی ندارد و مطابق با علم روز است که شاید به دلیل محدودیتها نتوان از آن نام برد. روند ساخت هواپیما در کشور ما روند خوبی را طی کرده است و توانمندی در نیروی هوایی ایجاد شده است که بتوان هواپیماهای نسل ۳ قابلیت را به نسل ۵ را ارتقا دهیم.
نصیرزاده درباره توان پهپادی کشورمان نیز تصریح کرد: به جرات باید بگویم نیروهای مسلح ایران جزو ۵ قدرت اول دنیا هستند.
** جزئیات تشکیل تیم آکروجت کوثر
در ادامه برنامه، فرمانده نیروی هوایی ارتش درباره تشکیل تیم آکروجت کوثر نیز توضیحاتی را ارائه داد.
وی در این باره افزود: پس از بررسیهای انجام گرفته و مشاوره با خلبانان پیش کسوت به این نتیجه رسیدیم که جنگنده کوثر با توجه به فناوریهای مدرن به کار رفته در جنگنده کوثر امکان ایجاد یک تیم آکروجت از این هواپیما وجود دارد تا در نمایشگاههای معتبر هوایی به عنوان یک تیم نمایش هوایی با این جنگنده بومی حضور داشته باشد. از این رو به محض دریافت تعداد بیشتری از این هواپیما از سوی وزارت دفاع، این تیم تشکیل میشود.
سرتیپ نصیرزاده با بیان اینکه در حال حاضر ما در زمینه ساخت هواپیماها خودکفا و سرآمد شده ایم افزود: برخی از کشورهای دوست از ما تقاضای خرید پهباد کرده اند و هیچ کمبودی در این راستا احساس نمیکنیم وقتی صحبت از خودکفایی و تخصص و دانش در نیروهای مسلح میکنیم ارائه چنین نمایشگاهی برای پاسخ به یاوه گوییهای دشمنان کشور که میخواستند ایران اسلامی چهل سالگی خود را نبیند لازم بوده است که در آن نزدیک به هفتاد نوع هواپیمای با سرنشین وبدون سرنشین در معرض دید عموم قرار گرفته است که ۵۰ بیش درصد آن به ویژه در زمینه پهباد ساخت کشور ایران است.
این فرمانده عالی رتبه نظامی در بخش دیگری از برنامه با اشاره به اینکه یکی از روشهای موثر در جنگ نرم سیاه نمایی است تصریح کرد: یاوه گوییهای دشمن در خصوص تحلیل قدرت نیروی هوایی و یا ناوگان فرسوده میکند برای تضعیف روحیه داخلی کشور ایران است و ما باید آگاه باشیم که دشمن با چه هدفی اینها را میگوید همه عوامل از جمله انگیزه نیروی انسانی و آموزش در پیروزی در رزم موثر است ما در توان رزمی هیچ مشکلی نداریم همه کشورهای منطقه باید دست به دست هم دهند و متحد شوند و کشورهای فرامنطقهای که با هدف غارت منابع نفتی و منافع خودشان در کشورهای همسایه مستقر شده اند را سرکوب کنند ما با تعاملات درست میتوانیم امنیت کامل را برقرار کنیم.
فرمانده نهاجا افزود: یکی از نظریه پردازان جبهه استکبار گفته است اگر کاری کنیم که درآمدهای حاصل از نفت منطقه صرف جنگ شود پیروز هستیم و نیاز به اقدام دیگری نیست اینها با این هدف به منطقه میآیند، اما ما هم آمادگی دفاع از هر گونه تهدید و آسیبی که ایران را مورد تهدید قرار دهد و اجازه نمیدهیم کوچکترین تعرضی به کشور ما داشته باشند.
امیر نصیر زاده همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "چقدر آموزشهای خلبانهای ایرانی پس از انقلاب بروز است؟ " تصریح کرد: آموزش در کشورهای خارجی آسیبهای فراوانی از ابعاد اقتصادی اجتماعی و فرهنگی برای کشور ما داشته است منابع مالی ما را به یغما بردند و در کنار تجهیزاتی که به ما فروختند موارد دیگری را به اجبار به ما میفروختند و آموزش در داخل کشور ویژگیهای بسیار خوبی دارد که میتواند باعث رشد کشورمان شود در حال حاضر در نیروی هوایی هیچ خلبانی نداریم که در خارج از کشور دوره دیده باشد، اما همه توانمندی لازم را دارد که این رزمایشهایی که انجام میشود نشان دهنده درست بودن این مطلب است هواپیماها حتی اگر حرکت نکند باید در یک تاریخ مشخص بازوبسته شده و بهینه شود.
این مقام نظامی در پایان همه آحاد مردم را به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت کرد تا با حضور خود پاسخ کوبندهای به تهدیدات دشمنان ایران اسلامی بدهند.