معاون بهداشت وزارت بهداشت از اعطای گواهی نامه حذف تراخم به ایران از سوی سازمان جهانی بهداشت خبر داد
وی افزود: مالاریا پیش از انقلاب سالانه صد هزار نفر را مبتلا میکرد، اما اکنون این تعداد در سال ۹۶ به دو مورد در جنوب شرق کشور کاهش یافته است.
دکتر رئیسی گفت: از انجا که مرکز ابتلای به مالاریا در جهان، کشورهای افغانستان و پاکستان است ابتلای دو مورد در مرزهای شرقی کشور به این بیماری قابل چشم پوشی است.
وی افزود: پیش از انقلاب سالانه ۳ تا ۴ هزار کودک به کزاز مبتلا میشدند، اما اکنون واکسن کزاز هم برای نوزادان و هم برای مادران باردار تزریق میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که اولین واکسن در ایران در سال ۱۸۲۹ تزریق شد، گفت: این واکسن آبله بود، اما واکسیناسیون گسترده از دهههای ۴۰ و ۵۰ شمسی آغاز شد که حداکثر پوشش آن ۳۰ درصد بود.
دکتر رئیسی افزود: واکسیناسیون فعال از سال ۶۳ پس از انقلاب اسلامی آغاز شد و تا سال ۷۳ به پوشش ۹۰ درصدی رسید، اما اکنون پوشش واکسیناسیون در کشور کامل شده است.
وی با بیان این که زیرساختهای پوشش کامل واکسیناسیون به ویژه در روستاها و مناطق محروم و حاشیه شهرها ایجاد شده است، گفت: به گونهای که ۱۸ هزار و ۶۰۰ خانه بهداشت و ۲۸ هزار مرکز جامع و پایگاه بهداشت در کشور فعالند و هیچ روستایی با بیش از هزار خانوار بدون خانه بهداشت نداریم.
دکتر رئیسی افزود: در سال ۸۲ واکسن هپاتیت «ب» به برنامه واکسیناسیون کشور اضافه شد و در سال ۸۳ نیز واکسن سرخک، سرخجه و اوریون جایگزین واکسن سرخک شد.
وی گفت: از ۲۰ هزار بیمار مبتلا به سرخک در سال که آمار پیش از انقلاب است به ۶ بیمار مبتلا در سال ۹۶ کاهش داشته ایم که نشانگر ایمن سازی افراد در برابر بیماری سرخک است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: دو واکسن جدید به برنامه ایمن سازی کشور اضافه میشود که امیدواریم این دو واکسن به زودی در کشور تولید شود.
دکتر رئیسی درباره شاخصهای سلامت در کشور نیز گفت: پیش از انقلاب از هر ۱۰۰۰ تولد زنده ۱۲۰ کودک پیش از یک سالگی جان خود را از دست میدادند که اکنون به ۱۳ کودک کاهش یافته است.
وی افزود: از هزار کودک زنده پیش از انقلاب، ۴۵ کودک تا یک ماهگی جان خود را از دست میدادند که این تعداد اکنون به ۹ کودک کاهش یافته است.
دکتر رئیسی درباره زنان باردار نیز گفت: از هر صدهزار زن باردار ۵۰ زن جان خود را از دست میدادند که اکنون به ۱۹ زن کاهش یافته است.
وی درباره امید به زندگی نیز افزود: میانگین امید به زندگی پیش از انقلاب ۵۰ تا ۵۵ سال بود، اما اکنون برای زنان امید به زندگی ۷۲ و ۴ دهم و برای مردان ۷۵ و نیم سال است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که ۶ هزار و ۲۰۰ طرح حوزه سلامت آغاز شده است، گفت: امیدواریم در هفته سلامت (اردیبهشت ۹۸) هزار و ۵۰۰ طرح سلامت افتتاح شود.
رئیسی بابیان این که علت اصلی مرگ از بیماریهای واگیر به بیماریهای غیر واگیر همچون دیابت، سرطان و سکته تغییر کرده است، افزود: قند خون بالا، فشار خون بالا و همچنین کم تحرکی و چاقی و آلودگی هوا از عوامل بیماری و مرگ در کشورند که وزارت بهداشت نیازمند همکاری دیگر سازمانها در زمینه کنترل آنهاست.