رییس پژوهشکده باستانشناسی کشور از ادامه کاوش در محوطه " بزرودپی بندپی غربی شهرخشرودپی " از توابع شهرستان بابل در مازندران تا پایان بهمن امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، شیرازی با اشاره به کاوش 20 طرح باستان شناسان فعال در استان های خوزستان، ایلام، آذربایجان غربی، اردبیل، سیستان بلوچستان، قم و تپه قلعهبن بزرودپی بندپی غربی شهر خشرودپی از توابع شهرستان بابل گفت: کاوش باستان شناسی این محوطه از اول دی امسال آغاز شده است و تا پایان بهمن ادامه دارد .
رییس پژوهشکده باستانشناسی کشور افزود: محوطه بزرودپی شهر خشرودپی به دلیل شاخص بودن در معرفی دوره های فرهنگی از عصر آهن به عنوان دوره ای مهم در تاریخ ایران تا دوره های کهن تر (مفرق در دوره آهن و مفرق)، تحولات فرهنگی اتفاق افتاده در شمال کشور و نیز شناخت لایه های مختلف و پاسخگویی در این زمینه از اهمیت بسیار زيادي برخوردار است.
شیرازی با بیان اینکه به دست آوردن حجم زیادی از داده های فرهنگی، اطلاعات مهمی مانند تکنولوژی، شیوه معیشت، دانه های گیاهی، بقایای جانوری، رژیم غذایی مردم آن زمان در اختیارمان قرار می دهد گفت: در این کاوش شواهد جالبی از شیوه های تدفین مردم باستان در دوره های آهن و مفرق، باورها و آیین های آنها به دست آمده است.
رییس پژوهشکده باستانشناسی کشور به تخریب های انجام شده در محوطه تپه قلعهبن بزرودپی بندپی غربی شهر خشرودپی اشاره کرد و افزود: فقط 2 هکتار از مجموع این محوطه باستانی باقی مانده است که بایستی با برنامه ریزی و همکاری مسئولان شهری و استانی از آن محافظت شود.