با ساخت سه پالایشگاه در عصر انقلاب و بهبود عملکرد و افزایش ظرفیت پالایشگاهها از واردات بنزین بی نیاز هستیم
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما؛ هر روز در کشور حدود 85 ميليون ليتر بنزين مصرف مي شود. با ساخت سه پالايشگاه در عصر انقلاب و بهبود عملکرد و افزايش ظرفيت 7 پالايشگاه ساخته شده قبل از سال 57 ظرفيت قبل از پيروزي انقلاب دو و نيم برابر شده تا ضمن بي نيازي از واردات به زودي صادر کننده بنزين مي شويم.
پالايشگاه امام خميني شازند
پالايشگاه امام خميني شازند اولين پالايشگاه عصر انقلاب است که در دو فاز ساخته و بهره برداري شده است. فاز اول در سال 1372 با ظرفيت دوم در سال 1391 تا ظرفيت 250 هزار بشکه افزايش يافته است. مثلا پالايشگاه امام خميني شازند که براي تامين نياز داخل توسعه يافت و توليد بنزين در اين پالايشگاه 4 برابر شد.
توليد بنزين از 4 ميليون ليتر در روز به 16 ميليون ليتر و گازوئيل به 12 ميليون ليتر و سوخت هواپيما هم روزانه 2 ميليون ليتر افزايش يافت. در کنار افزايش کمي به کيفيت فراوده هاي نفتي هم توجه ويژه شده است.
محصول گوگرد روزانه به ميزان 400 تن از بنزين و گازوييل در اين شرکت جدا و جمع آوري مي شود. بخش عمده آن در صنايع داخلي و مازاد آن به خارج از کشور صادر مي شود.
پالايشگاه ستاره خليج فارس
هم اکنون در توليد بنزين در اين پالايشگاه تقريبا 30 ميليون ليتر، نفت گاز 12 ميليون و گاز مايع تا 12000 تن در روز است.
بنزين در اين پالايشگاه با ملاحظات زيست محيطي بر مبناي دو هدف اکتان بالا و حذف آلاينده هاي زيست محيطي توليد مي شود که بيشتر به عنوان بنزين يورو 5 شناخته مي شود.
پالايشگاهي که تنها توليد کننده بنزين از گاز است.
خوراک مصرفي پالايشگاه ستاره خليج فارس از ميعانات گازي که از ميدان مشترک پارس جنوبي که در عسلويه واقع شده از طريق يک رشته خط لوله به پالايشگاه ستاره خليج فارس در بندرعباس انتقال پيدا مي کند.
در حال حاضر ظرفيت دريافتي اين پايشگاه حدودو 500 هزار بشکه است که اين پالايشگاه به نمادي از توانمندي متخصصان داخلي تبديل شده است.
بيش از 75 درصد از تجهيزات استفاده شده در راه اندازي فازهاي اول دوم و سوم براساس دانش و مهارت هاي بومي ساخته شده اند.
طراحي و ساخت تجهيزات پالايشگاهي به دست متخصصان داخلي
واحدهاي صنعتي در طراحي و ساخت تجهيزات پالايشگاهي حرف هاي زيادي براي گفتن دارند. براي نمونه برج جداسازي پروپيلن گرد پليمري به ارتفاع 105 متر توسط شرکت ماشين سازي اراک به صورت يکپارچه ساخته انتقال و در محل مربوطه نصب شده اند.
بعد از انقلاب شکوهمند اسلامي ماشين سازي اراک ماهانه 2000 تن محصول تجهيزات صنايع نفت، گاز و پتروشيمي توليد کند. واحدهاي پالايشگاهي حالا نه تنها ديگر جايي براي تجهيزات شرکتها و کارشناسان خارجي ندارند، حتي متخصصان کشور براي صادرات تکنولوژي و تجهيزات پالايشگاهي در تلاشند.
و آنچه که در کنار توليد بنزين و فراورده هاي نفتي در پالايشگاه هاي کشور چشمگير است بومي شدن صنعت طراحي ، ساخت و نصب تجهيزات و همچنين تعمير و نگهداري در پالايشگاه هاي کشور است.