بیماریهای مغز و اعصاب به دلیل پیچیدگی بسیار و ناشناخته بودن بسیاری از مکانیزمهای مغزی هنوز در دنیا درمانهای متداول پاسخگو نیست و اهمیت درمان با سلولهای بنیادی چیزی است که دنیا اکنون به سمت آن می رود.
چکیده نشست پژوهشی:
ـ از سال 88-89 فعالیت در زمینه سلول درمانی برای بیماری های صعب العلاج مغز و اعصاب از جمله ام اس و پارکینسون، آلزایمر و ای ال اس را هدف گذاری کردیم.
ـ بیماریهای مغز و اعصاب به دلیل پیچیدگی بسیار و ناشناخته بودن بسیاری از مکانیزمهای مغزی هنوز در دنیا درمانهای متداول پاسخگو نیست و اهمیت درمان با سلولهای بنیادی چیزی است که دنیا اکنون به سمت آن می رود.
ـ ایران در این زمینه به دانشی دست یافته که میتواند در مجامع علمی و پروژههای جهانی در کنار برترین محققان دنیا همکاری علمی تحقیقاتی داشته باشد.
پژوهش خبری صدا وسیما:پیش تر تصور بر آن بود که سیستم عصبی فاقد توان ترمیم و بازسازی است. امروزه مشخص شده سلولهایی در سیستم عصبی وجود دارند که پس از آسیب، به ناحیه صدمه دیده مهاجرت کرده، تکثیر و تمایز می یابند. اما این فعالیت برای جبران ضایعات کافی نیست. تاکنون هیچ یک از روش های درمانی مانند درمان های داروئی، جراحی و توان بخشی در بازگشت عملکرد این سیستم به دنبال بیماری یا تروماها موثر نبوده و بیماران محکوم به تحمل ناتوانی های شدید در تمام دوران حیات خود می شوند. بر این اساس در دهه اخیر در کشورهای پیشرفته پزشکی ترمیمی برای این بیماران مورد توجه خاصی قرار گرفته تا با بهره مندی از توانایی های سلولهای بنیادی بتوان از شدت ناتوانی بیماران کاسته کیفیت زندگی آنان را افزایش داد. پژوهشگاه رویان نیز همپای مطالعات جهانی با همکاری متخصصین زبده در زمینه مغز و اعصاب به طراحی طرح های تحقیقاتی در شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب پرداخته تا با اثبات توانائی اثر بخش بودن سلولهای بنیادی در بهبود ضایعات بافت عصبی و نهایتاً بالا بردن کیفیت زندگی بیماران بتواند گام موثری در درمان این بیماران بردارد.
در این خصوص به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، در نشست پژوهشی که با حضور دکتر سید مسعود نبوی، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ ام.اس، عضو هیئت علمی و مدیر گروه تحقیقات مغزو اعصاب رویان ، در اداره پژوهش خبر برگزار شد؛ موضوع «پزشکی بازساختی و درمان بیماریهای مغز و اعصاب با تاکید بر عملکرد پژوهشگاه رویان» را مورد بررسی و واکاوی قرار داده ایم.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری//فریفته هدایتی