به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، بازوند استاندار کرمانشاه عصر روز گذشته در نشست شورای اداری استان کرمانشاه که
با حضور اسلامی وزیر راه و شهرسازی در سالن جلسات گمرک خسروی برگزار شد؛ گفت:
کرمانشاه کانون منطقه غرب کشور محسوب میشود و یک فاصله دوساعته با مراکز استانهای ایلام، کردستان، لرستان و همدان دارد و این ویژگی این استان را به مرکز ارائه خدمات، پزشکی و گردشگری به منطقه تبدیل کرده است.
بازوند در ادامه به میزان صادرات از استان به کشور عراق و اقلیم کردستان اشاره کرد و افزود: تاکنون ۲/۴ میلیارد دلار کالا از مرزهای استان صادرات داشته ایم که تا پایان سال این رقم به ۲/۵ میلیارد تومان میرسد. در صورت توسعه زیرساخت این رقم تا سه و نیم میلیارد تومان قابل افزایش است.
وی همچنین به مشکلات زیرساختی که یکی از مهمترین موانع توسعه صادرات در کرمانشاه هستند گریز زد و تصریح کرد؛ هر چه زیرساختها توسعه یابند وضعیت این حوزه نیز بهبود مییابد به همین منظور براساس توافق نامهای که با رئیس هواپیمایی کشوری امضا کرده ایم قرار است فرودگاه کرمانشاه به بیس پروازی منطقه تبدیل شود.
در ادامه استاندار کرمانشاه از توسعه بزرگراه کربلا سخن به میان آورد و افزود: گردنه پاتاق سرپل ذهاب در مسیر بزرگراه کربلا واقع شده و به دلیل کم عرض بودن، در طول سال دارای ترافیک زیادی دارد و چهاربانده شدن این گردنه مهم مبادلاتی یکی از مطالبات مهم مدیریت ارشد استان از وزارت راه و شهرسازی است.
بازوند به زیرساختهای نامناسب در مرزها و بازارچههای مرزی استان اشاره کرد و تصریح کرد: زیرساختها در مرزهای رسمی پرویزخان و خسروی چندان که باید مطلوب نیست و در مرزهایی مانند شوشمی، شیخ صله و سومار وضعیت به مراتب بدتر است.
وی با تاکید بر لزوم رفع هرچه سریعتر این مشکلات گفت: به جرأت میتوانیم بگوییم اگر زیرساختهای مناسبی در مرزهای استان فراهم باشد، رسیدن به رقم صادرات ۳.۵ میلیارد دلاری به راحتی امکان پذیر است.
وی در ادامه به تشریح برخی مشکلات در حوزههای عمرانی استان پرداخت و افزود: در حال حاضر در بحث رفع مشکلات پروژههای مسکن مهر استان نیازمند دستور ویژه وزیر راه و شهرسازی هستیم.
بازوند به پروژه ۴۵۰ واحدی شهرستان دالاهو اشاره کرد و افزود: با تصمیمات صورت گرفته از این تعداد، ۱۵۰ واحد در اختیار کمیته امداد و بهزیستی قرار گرفته، اما ۳۰۰ واحد آن به دلیل نبودن متقاضی همچنان بلاتکلیف است.
وی با اشاره به پرداخت ۱۰ میلیارد تومان از سوی بانک مسکن برای این واحدها گفت: چنانچه تکلیف این ۱۰ میلیارد تومان مشخص شود به راحتی میتوانیم این واحدها را به بخش خصوصی بدهیم.
استاندار کرمانشاه در ادامه اعتبارات عمرانی جهت بازسازی زیرساختهای مناطق زلزله زده را ۱،۲۴۱ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: از این میزان ۷۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص شده و ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان باقیمانده آن نیز سال آینده تخصیص میشود.
وی افزود: درخواست ما از وزارت راه این است تا با مساعدت در خصوص تخصیص هرچه سریعتر این اعتبارات بتوانیم زیرساختهای مناطق زلزله زده را هرچه سریعتر تکمیل کنیم.
بازوند در ادامه از خبر خوش امهال تسهیلات زلزله زدگان خبر داد و افزود بنابر تصمیم صورت گرفته افراد ساکن در مناطق زلزله زده اگر تسهیلاتی از هر نقطه کشور دریافت کرده باشند، این تسهیلات برای آنها امهال میشود
وی افزود: بر این اساس تسهیلات ۱۵۰۰ نفر از افراد ساکن در مناطق زلزله زده به مبلغ ۱۸ میلیارد تومان امهالمیشود.
بازوند همچنین با اشاره به معرفی یک سرمایه گذار برای پروژه آزادراه همدان کرمانشاه گفت: این سرمایهگذار قرار است با مشارکت با دولت این پروژه را به سرانجام برساند و در همین راستا نیازمند مساعدت وزارت راه وشهرسازیهستیم.
بازوند تکمیل زیرساختهای بیمارستان پاوه را یکی از مطالبات جدی استان عنوان کرد و افزود: این بیمارستان تجهیز شده و آماده بهرهبرداری است، اما به دلیل نبود زیرساختهایی مانند راه نمیتوانیم آن را بهره برداری کنیم.
بازوند همچنین چهار بانده شدن گردنه پاتاق را از نیازهای اصلی استان عنوان کرد و افزود تعریض این گردنه پرخطر میتواند نگرانیها در خصوص حوادث جادهای در این مسیر را کاهش دهد.
بازوند در ادامه به مشکلات دیگر استان از جمله بیکاری بالا و سرانه درآمدی پایین اشاره کرد و افزود: در همین راستا بسته پیشنهادی شامل مشوقهای سرمایهگذاری تهیه شده که به هیئت دولت تقدیم میشود و در این راستا نیازمند مساعدت همه وزرا برای تصویب این بسته هستیم.