به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز در جریان بررسی لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور با ماده 18 این لایحه با 165 رأی موافق، 9 رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 222 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده 18 آمده است: مدیران دستگاه های اجرایی در سطح ملی و استان مجازند هنگام پاسخ به حوادث و بحران ها در چارچوب اعتبارات جاری به استثنای حقوق و دستمزد، مواد یک و دو و تملک دارایی های سرمایه ای تحت اختیار با تائید وزیر کشور (در سطح ملی) و استانداران (در سطح استانی) هزینه کنند تا بلافاصله پس از رفع شرایط اضطراری از طریق وزارت کشور تامین شود.
نمایندگان در نشست علنی امروز با دو فوریت تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف به مدت یک سال با 161 رأی موافق، 56 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 251 نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.
تصویب این موضوع به رأی دو سومی نیاز داشت.
اللهیار ملکشاهی به عنوان نماینده متقاضیان دو فوریت تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف به مدت یک سال گفت: این قانون به صورت آزمایشی و به مدت 4 سال به تصویب مجلس رسید که زمان اجرای آزمایشی آن 22 بهمن ماه جاری به پایان می رسد، لذا اگر امروز دو فوریت این لایحه تصویب شود، عصر امروز در کمیسیون قضایی و حقوقی تشریفات قانونی را طی می کند و در نشست صحن علنی فردا مطرح می شود.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه آمارها نشان می دهد از 5 میلیون پرونده حقوقی که وارد دستگاه قضایی شده، 2 میلیون و 800 هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع شده است، افزود: بر این اساس 2 میلیون و 200 هزار پرونده به دادگاه های دادگستری ارجاع شده که نشان دهنده فعالیت خوب شوراهای حل اختلاف است.
جبار کوچکی نژاد به عنوان مخالف دوفوریت تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف گفت: شورای حل اختلاف یکی از شوراهای موفق در کشور بوده و افرادی که در این شوراها کار می کنند به اندازه یک قاضی فعالیت دارند اما از امکانات مناسبی برخوردار نیستند.
نماینده مردم رشت در مجلس افزود: دولت باید با ارائه لایحه ای مشکلات کارکنان این شوراها را رفع کند، در غیر این صورت مشکل این کارکنان با تمدید قانون رفع نمی شود.
محمد کاظمی نیز به عنوان موافق دوفوریت تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف گفت: اگر شوراهای حل اختلاف به کمک دستگاه قضایی نمی آمدند و در حل و فصل دعاوی کوچک ورود نمی کردند بیش از 17 میلیون پرونده در دستگاه قضایی وجود داشت.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 15 هزار نفر از کارکنان شوراهای حل اختلاف بلاتکلیف هستند، تصریح کرد: پس از تمدید قانون آزمایشی شوراهای حل اختلاف باید طرح جدید مورد بررسی قرار گیرد تا مشکلات این کارکنان رفع شود.
تصویب ایجاد فصل مدیریت بحران کشور در بودجه سنواتی
نمایندگان مجلس ، سازمان برنامه و بودجه را مکلف کردند تا برای پیشگیری و آمادگی در مقابله با بحران در بودجه سنواتی فصلی تحت عنوان مدیریت بحران کشور ایجاد کند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ماده (16) لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور با 193 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در این ماده آمده است: سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است، به منظور انجام اقدامات مربوط به پیشگیری و کاهش خطر و آمادگی در برابر بحران ذیل امور اقتصادی در بودجه سنواتی، فصلی تحت عنوان مدیریت بحران کشور ایجاد کند و اعتبار درج شده در فصول و برنامههای فعلی را در این فصل تجمیع نماید. اعتبارات مورد نیاز دستگاهها و نهادهای موضوع ماده (2) این قانون ذیل برنامههای مشخصی در این فصل بنا بر پیشنهاد وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران) در لایحه بودجه سالانه منظور میشود.
تبصره 1- دستگاهها و نهادهای یاد شده موظفند گزارش نحوه مصرف اعتبارات مذکور را به صورت 6 ماهه و سالانه تهیه کنند و به وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران کشور) ارائه دهند.
تبصره 2- دولت در چارچوب برنامه ملی (کاهش خطر حوادث و سوانح) به منظور تشویق مالکان واحدهای مسکونی شهری و روستایی ناپایدار و بافت فرسوده به نوسازی واحدهای مسکونیشان، همه ساله تسهیلات و کمکهای فنی لازم را به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای راه و شهرسازی و امور اقتصاد و دارایی و کشور (سازمان مدیریت بحران کشور) با تصویب هیئت وزیران در لایحه بودجه سالانه کل کشور پیشبینی میکند.
تکلیف دولت به پرداخت کمک های بلاعوض برای مقاوم سازی ساختمان های شهری و روستایی
نمایندگان مردم در خانه ملت دولت را مکلف به پیش بینی ردیف های بودجه سالانه برای تامین و پرداخت اعتبارات به منظور مقاوم سازی ساختمان های مسکونی شهری و روستایی و بازسازی مناطق خسارت دیده کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور با ماده 19 این لایحه با 156 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ماده 19 این لایحه آمده که دولت موظف است بنا به پیشنهاد سازمان و به منظور انجام نوسازی و مقاوم سازی ساختمان های مسکونی شهری و روستایی، بازسازی مناطق خسارت دیده و بازتوانی افراد آسیب دیده از حوادث و سوانح، اعتبارات مورد نیاز را در قالب کمک های بلاعوض و مابه التفاوت سود و کارمزد تسهیلات بانکی از طریق ردیف های پیش بینی شده در بودجه سالانه یا تنخواه خزانه موضوع بند م ماده 28 قانون الحاق برخی مواد به قانون، تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت 2، تامین و پرداخت کند. تنخواه مذکور حداکثر تا پایان همان سال از محل صرفه جویی در مصارف عمومی، ارائه اصلاحیه یا متمم بودجه سالانه تسویه می شود.
در تبصره این ماده نیز آمده که سازمان با هماهنگی دستگاه های ذی ربط به گونه ای برنامه ریزی کند که ضمن تشویق و کمک برای خرید بسته های بیمه حوادث در مورد پوشش بیمه و ارتقای سطح خدمات نسبت به کمک های بلاعوض در جبران برخی از خسارات برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی سالانه افزایش یابد و با پوشش کامل بیمه، میزان این کمک ها کاهش یابد.
اعلام وصول طرح تعویق واگذاری شرکت های دولتی دارای طرح های تثبیت و توسعه
عضو هیات رئیسه مجلس طرح تعویق واگذاری شرکت های دولتی دارای طرح های تثبیت و توسعه را اعلام وصول کرد.
علیرضا رحیمی در نشست علنی امروز طرح یادشده به صورت عادی را اعلام وصول کرد.
پایان جلسه علنی مجلس
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی امروز را به صدا درآورد.
مسعود پزشکیان گفت: جلسه بعدی مجلس روز سه شنبه 16 بهمن رأس ساعت 8 صبح با دستور هفتگی قوه مقننه برگزار خواهد شد.