مدیرعامل بانک کشاورزی: این بانک از بین ۵۰۰ شرکت برتر در جایگاه شانزدهم و از نظر دارایی در رتبه چهارم قرار دارد
وی گفت: تاکنون به ۲۶ هزار و ۷۵۵ طرح، مبلغ ۳۸ هزار و ۵۹۷ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.
خدارحمی افزود: برای طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری از محل صندوق توسعه ملی یک و نیم میلیارد دلار اختصاص یافته که بانک کشاورزی یکی از عاملان اجرای آن است.
وی گفت: یکی از انتقادهایی که به سیستم بانکی وارد میشود تعدد و افزایش شعب بانکی است، بانک کشاورزی تاکنون ۷۰ شعبه خود را تعطیل و یا ادغام کرده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی به برخورداری این بانک از خدمات الکترونیکی اشاره کرد و گفت: باوجود کاهش شعب بانکها که امری فراگیر و جهانی است بانک کشاورزی پرداخت تسهیلات خود را الکترونیکی خواهد کرد.
وی افزود: در بخش واگذاری شرکتهای تابعه در سال ۹۶، سه شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب، ماهی کارون و شهد آب ارومیه واگذار شد و امسال نیز سه شرکت کشت و صنعت کارون، سیمرغ و دامداری و کشاورزی اصفهان شیر واگذار میشود که مراحل پذیرش شرکت سیمرغ در بورس نهایی شده و به زودی برای واگذاری آن اقدام خواهد شد.
خدارحمی گفت: یکی از چالشهای صنعت بانکداری، دارایی بانکها به شکل املاک است که اغلب به ازای بدهی از مشترکان دریافت میکند، براین اساس شرکتهای ذکر شده برای تبدیل املاک به دارایی به شیوه مزایده و واگذاری در بورس اقدام میشود.
افزایش ۱۷ درصدی تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی
مدیرعامل بانک کشاورزی گفت: تسهیلات پرداختی در ۱۰ ماه امسال ۱۷ درصد افزایش یافته است.
روح الله خدارحمی در ادامه نشست خبری درجمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد ۱۰ ماهه بانک کشاورزی نسبت به زمان مشابه آن در سال قبل افزود: مانده کل سپردههای بانک از ۴۹۳ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵ به ۶۶۹ هزار میلیارد ریال در زمان مشابه سال ۹۶ رسید و امسال نیز این رقم به ۸۵۸ هزار میلیارد ریال رسیده است.
وی گفت: سرانه سپرده شعب بانک از ۳۵۴ میلیارد ریال به ۴۶۶ میلیارد ریال و سرانه سپرده کارکنان از ۴۱ میلیارد ریال به ۵۵ میلیارد ریال افزایش یافته است.
خدارحمی افزود: سهم سپردههای گران قیمت نسبت به زمان مشابه پارسال از ۶۴ درصد به ۵۸ درصد کاهش پیدا کرده و سپردههای ارزان قیمت نیز از ۳۶ درصد به ۴۲ درصد رسیده است.
وی گفت: در پایان دی پارسال ۲۸۳ هزار میلیارد ریال پرداخت تسهیلات داشتیم این رقم امسال به ۳۳۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.
خدارحمی افزود: در ۱۰ ماه امسال به اندازه رقم کل سال گذشته تسهیلات پرداخت شده و رشد پرداخت تسهیلات پارسال نسبت به سال قبل از آن ۱۴ درصد رشد داشته که امسال این رقم به ۱۷ درصد رسیده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی ادامه داد: رشد مانده تسهیلات در ۱۰ ماهه پارسال ۶۲ هزار میلیارد ریال بود که این رقم امسال به ۱۲۴ هزار میلیارد ریال رسیده است یعنی بیش از دو برابر رشد داشتیم.
وی گفت: به رغم تلاشهای زیاد در وصول مطالبات با مشکلات جدی مواجه هستیم گرچه وصول مطالبات امسال ۱۰ و نیم درصد بیشتر بوده، اما میزان معوقات بانک کشاورزی بسیار زیاد است.
اجرای مصوبه امهال بدهی کشاورزان خسارت دیده
خدارحمی درباره اجرای مصوبه امهال بدهی کشاورزان خسارت دیده افزود: ۲ هزار میلیارد تومان دولت برای امهال بدهی کشاورزان خسارت دیده اختصاص داده و برای امهال بقیه وامها نیازمند اعتبار هستیم.
وی ادامه داد: برای سایر کشاورزانی که مشمول مصوبه نیستند بستهای آماده شده که در صورت موافقت اجرایی میشود.
خدارحمی افزود: برای ۵۳۰ هزار فقره وام کوچک تا پایان امسال عملیات امهال بدهی انجام میشود.
وی افزود: بر اساس صورتهای مالی بانک ۱۴ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داریم که بر اساس حسابرسی پایان ۹۶ نصف ان تایید شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به اینکه این بانک نماد تخصصی بخش کشاورزی است، تصریح کرد: در کنار تامین منابع مالی لازم برای حفظ اشتغال و توسعه آن باید نگاهی توسعهای به این بخشها داشته باشیم.
تلاش برای تامین منابع مالی
وی گفت: هم اکنون ضمن تلاش برای تامین منابع مالی و بهره برداری لازم از ظرفیتهای موجود به فکر ظرفیت سازی نیز هستیم بطور مثال درکشور ما زمانی میگو از دریاها صید میشد، اما الان صنعت تولید میگو از طریق پرورش آن در حوضچهها و استخرها انجام میشود و جزء تولیدکنندگان میگو در کشور هستیم، همچنین در زمینه ماهی خاویار نیز که بدلیل صید زیاد رو به انقراض بود این محصول هم اکنون در واحدهای تولیدی بدست میآید و در حد صادرات این نوع ماهی را پرورش میدهیم، در بخش سبزی و صیفی جات به رغم کمبود آب نیز با کشت گلخانهای محصولات خوبی تولید میکنیم.
خدارحمی به توسعه مکانیزاسیون اشاره کرد و افزود: با استفاده از ماشین آلات در دو تاسه سال اخیر برداشت برنج در شمال کشور مکانیزه شده است.