به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری آناتولی؛ ترکیه به اقدام رژیم صهیونیستی در لغو یک جانبه ماموریت نیروهای بین المللی مستقردر الخلیل واقع در کرانه باختری رود اردن به شدت اعتراض کرد .
رژیم صهیونیستی حضور موقت نیروهای بین المللی درالخلیل ( Temporary International Presence in Hebron )را لغو کرد که این مسئله اعتراض شدید ترکیه را درپی داشت .
وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: اقدام اسرائیل برای پایان دادن به حضور موقت نیروهای بین المللی درالخلیل محکوم است و باید این اقدام سیاسی لغو شود. رژیم اسرائیل مدعی است که این نیروی بین المللی علیه اسرائیل فعالیت می کند اما ترکیه این ادعا را رد می کند. ترکیه از سال 1997 میلادی تاکنون بخشی از این نیروی بین المللی را تامین کرده است و ماموریت این نیرو کاهش تنش در الخلیل است.
این بیانیه افزود :با توجه به شرایط حاکم در الخلیل باید ماموریت «ماموریت موقت نیروهای بین المللی در الخلیل» ادامه یابد. بر اساس ماده چهارم قرارداد ژنو و حقوق بین المللی ، مسئولیتهای نیروی ناظربین المللی در الخلیل و پاسخگویی بدانها به پایان نرسیده است. از جامعه بین المللی می خواهیم که اسرائیل را به رعایت این مسئولیتها وادار کند. ترکیه طرح دو دولت فلسطین و اسرائیل در کنار هم در چارچوب مرزهای 1967 حمایت می کند و با همان دیدگاه اوضاع الخلیل را تحت نظر قرار داده است.
مدت ماموریت «ماموریت موقت نیروهای بین المللی در الخلیل» در اواخر ماه گذشته میلادی به پایان رسید و اسرائیل اعلام کرد مدت ماموریت این نیروی بین المللی صلح را تمدید نخواهد کرد. بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد: این نیروی بین المللی علیه اسرائیل فعالیت می کند و اجازه نخواهد داد که به فعالیت خود ادامه دهد.
«ماموریت موقت نیروهای بین المللی در الخلیل» ، برای حمایت از احساس امنیت بین مردم فلسطین در الخلیل وحفظ ثبات منطقه با دعوت تشکیلات خودگردان فلسطینی و اسرائیل از سال 1997 تا کنون در الخلیل مستقر شده است. نیروی ناظر صلح این نیروی بین المللی متشکل از دانمارک، ایتالیا، نروژ، سوئد و ترکیه است که گزارش نقض قراردادهای بین المللی را تهیه و ارائه می کند.
عمر چلیک سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان اعلام کرد: لغو ماموریت «ماموریت موقت نیروهای بین المللی درالخلیل» توسط اسرائیل محکوم است و این اقدام اسرائیل نشان می دهد که می خواهد سیاست تهاجمی و سرکوب جدیدی را آغاز و آن را پنهان کند و جامعه بین المللی باید تحولات الخلیل را تحت نظارت دقیق و نزدیک قرار دهد و اقدامات اسرائیل را محکوم کند.