یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، پیشرفتهای علمی است که در سایه ایجاد روحیه خودباوری در جوانان ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ اهمیت علم و دانش در اسلام آنچنان است که نخستین کلمهای که جبرئیل به پیامبر اعظم (ص) گفت این بود:"اقرأ، بخوان، بخوان به نام پروردگارت."
دهها آیه در قرآن کریم و صدها حدیث و روایت در سخنان ارزشمند اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام وجود دارد که نشاندهنده اهمیت علم و دانش در دین اسلام است به نحوی که در هیچ دین و مکتبی به اندازه دین اسلام به علم بها داده نشده و انسانها را به تعلیم و تعلم فرا نخوانده است.
جوانان به عنوان سرمایه اجتماعی کشور از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل فراوانی در شکل دهی سرمایه انسانی، علمی و دانایی برخوردارند. جوان بودن جامعه فرصتی را برای نظام مدیریتی کشور فراهم کرده تا بتواند با استفاده از این ظرفیت استثنایی، زمینه رشد و اعتلای همه جانبه جوانان و توانمند سازی آنان برای پیشرفت و تعالی کشور را فراهم کنند.
مشارکت جوانان در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از برنامه هایی است که نیازمند برنامه ریزی صحیح و تخصیص اعتبارات لازم برای پرداختن به امور آنها است که این مساله فقط بر عهده یک نهاد نخواهد بود بلکه چندین نهاد مسوولیت امور جوانان را بر عهده دارند که با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد تحول های چشمگیری در حوزه جوانان بودیم.
جنبش نرم افزاری و تولید علم در ایران محصول دو رکن اصلی خودباوری و امید به آینده است. این دو اصل بنیادین از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، مبنا و و پایه جرکت علمی و پیشرفت ملت ایران قرار گرفت و برغم همه دشواری ها و کارشکنی ها و اعمال تحریم های بیجای دشمنان، ملت ایران نه تنها از ادامه مسیر مایوس نشد و به حرکت رو به جلو خود ادامه داد، بلکه توانست به موفقیت ها، دست آوردها و پیشرفت های زیادی در زمینه های علمی و تکنولوژیکی دست یابد.
کسب موفقیت در علوم پیشرفته پزشکی همچون تکثیر سلول های بنیادی، انرژی هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، شبیه سازی ژنتیک، علوم هوا و فضا و پرتاپ ماهواری، تولید داروهای حساس برای درمان بیماری های خاص و اجرای طرحهای تحقیقاتی در زمینه های مختلف مهندسی ژنتیک در عرصه تولیدات کشاورزی و شیلات، از جمله دست آوردهای علمی و تحقیقاتی ایران در سال های اخیر به شمار می روند.
یکی از برنامه های سند راهبرد توسعه فناوری نانو، ارزیابی راهبردی جایگاه بین المللی کشور در سه حوزه علم، فناوری و صنعت نانو است.
ایران با توجه به جایگاه ویژه انرژی هسته ای و محدودیت منابع فسیلی در آینده، استفاده از این انرژی پاک را در اولویت برنامه ای خود قرار داده است.
پس از پیروزی انقلاب، حرکت بزرگی در بخش سلامت ایجاد شد. از جمله این حرکت ها ارتقای شاخص های سلامت مادران و اطفال و افزایش امید به زندگی است.
هم اکنون 95درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می شود همچنین ایران هر سال 50داروی جدید وارد بازار می کند.
تلاش های محققان موسسه رویان، ایران را در ردیف 10کشور برتر دنیای در زمینه سلول های بنیادی قرار داده است. سالانه هزاران بیمار خارجی برای مداواری بیماری هایی مانند ناباروری، بیماری های دهان و دندان و انواع جراحی ها به ایران سفر می کنند.
ایران در زمینه جراحی و پیوند قلب و ریه پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته است. سالانه 15000عمل قلب در کشور انجام می شود که ایران را در این خصوص جزو 10کشور برتر جهان قرار داده است. همچنین رتبه ایران در زمینه پیوند اعضای بدن در جهان تک رقمی است.
تعداد مراکز آموزش عالی کشور از 223مرکز در قبل از انقلاب به بیش ازهزار و 500مرکز رسیده است. یعنی حدودا هفت برابر شده است.
امام خمینی(ره) با نفی هرگونه خودباختگی، بر خودباوری و اعتماد به نفس تأکید کرده و می فرمودند:"وقتی یک ملت مطلبی را باور کرد که می تواند انجام بدهد، انجام خواهد داد. اساس باور این دو مطلب است، باور ضعف و سستی و ناتوانی و باور قدرت و توانایی. اگر ملت این باور را داشته باشد که ما می توانیم در مقابل قدرتهای بزرگ بایستیم، این باور اسباب این می شود که توانایی پیدا کرده و در مقابل قدرتهای بزرگ ایستادگی می کنند".