روزانه 58 هزار تن پسماند در کشور تولید می شودکه 75 درصد آن دفن میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،؛مرکز خراسان رضوی،سرپرست دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای
حبیب راضی افزود: بر اساس برنامه اجرایی پنج ساله سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، علاوه بر کارخانه زباله سوز تهران، 17 زباله سوز دیگر در کلانشهرها ساخته خواهد شد.
وی گفت: همچنین طبق این برنامه تعدادکارخانه های تولید کود کمپوست نیز از 67 به 123 کارخانه افزایش خواهد یافت.
راضی افزود: محل های دفن زباله ها نیز طبق این برنامه تا پنج سال آینده از 274 محل به 265 محل کاهش خواهد یافت و 10 پروژه هاضم نیز اجرا خواهد شد.
وی گفت: در بودجه امسال برای کالاهای مضر و مخرب محیط زیست عوارض نیم درصدی تعیین شده است که اعتبارات ناشی از این عوارض به میزان 10 هزار میلیارد ریال باید در مدیریت پسماند کشور هزینه شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: این سازمان به عنوان منتخب برگزاری آموزش های منطقه ای در زمینه مدیریت پسماند، برگزاری اولین دوره آموزشی ویژه کارشناسان ارشد مدیریت پسماند شهر کابل افغانستان را از امروز به مدت 21 روز آغاز کرده است.
ابوالفضل کریمیان افزود: با توجه به اقدامات موثر و موفقیت های سازمان مپ شهرداری مشهد در حوزه مدیریت پسماند و با توجه به دارا بودن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری، این شهر به عنوان مرکز آموزش منطقه ای از طرف سازمان همکاری های بین المللی ژاپن انتخاب شده است.
وی گفت: تولید، ذخیره سازی، جمع آوری، حمل، پردازش، دفع و دفن پسماند، فرهنگسازی و آموزش از مواردی است که در این دوره در قالب کلاس های نظری، کارگاه آموزشی و بازدید با استفاده از استادان و کارشناسان مجرب ارائه می شود.
کریمیان خاطرنشان کرد: کارشناسان شرکت کننده پس از گذراندن این دوره آموزشی و موفقیت در آزمون کتبی با تایید آژانس بین المللی ژاپن گواهینامه ویژه این دوره را دریافت خواهند کرد.