رئیس جمهور با بیان اینکه توسعه روابط و همکاریها با تونس به عنوان کشوری دوست و مسلمان برای ایران حائز اهمیت است، گفت: علاقمند به گسترش مناسبات و همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و بینالمللی و تقویت بیش از پیش روابط دوستانه هستیم.
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه «طارق بالطیب» سفیر جدید تونس در تهران با اشاره به انقلاب مردم تونس در سالهای اخیر و گسترش آن در دیگر کشورها اظهار امیدواری کرد که مردم تونس بتوانند برای تحقق آرمانها و اهدافشان تلاش و به موفقیت برسند.
روحانی با بیان اینکه امروز کشور تونس شاهد آرامترین شرایط پس از تحولاتی است که به واسطه حرکت بهار عربی در برخی کشورهای منطقه بوقوع پیوست، افزود: این نشان میدهد که مردم و مسئولان تونس با درایت، تحمل و حکمت کار را به پیش بردهاند.
رئیس جمهور ادامه داد: شرایط دنیای امروز به گونهای است که اگر کشوری بخواهد مستقل و براساس آراء و نظر مردم خود زندگی کرده و به تحکم قدرتهای بزرگ توجه نکند، با سختی و دشواریهای فراوان که البته نتایج آن شیرین است، مواجه خواهد بود.
روحانی با بیان اینکه ایران قبل از انقلاب اسلامی یک پایگاه بزرگ برای آمریکا در منطقه بود، اظهار داشت: ملت ایران در انقلاب اسلامی تصمیم گرفت که ایران پایگاه هیچ ابرقدرتی نباشد و تنها پایگاهی برای تحقق آرمان و اهداف خود باشد.
امروز پس از 40 سال از راهی که ملت ایران برگزیده، سربلند هستیم
رئیس جمهور با بیان اینکه میدانیم قطع دست قدرتهای بزرگ از منافع یک ملت چقدر دشوار است، افزود: جمهوری اسلامی ایران برای تحقق این امر شهدای فراوان و بهای زیادی پرداخت کرد، اما امروز پس از 40 سال از راهی که ملت ایران برگزیده، سربلند هستیم.
روحانی خاطر نشان کرد: علاقمند به توسعه روابط صمیمیتر میان دو ملت ایران و تونس و گسترش روابط و همکاریهای فیمابین در راستای منافع متقابل هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای موجود در دو کشور برای گسترش مناسبات اقتصادی و تشویق بخشهای خصوصی ایران و تونس برای توسعه همکاریهای متقابل، گفت: ایران و تونس میتوانند روابط خود را در زمینههای مختلف فرهنگی، ارتباطات و همکاریهای علمی و دانشگاهی گسترش دهند.
روحانی افزود: هیچ مانعی در توسعه همکاریها و مناسبات همه جانبه میان ایران و تونس وجود ندارد.
«طارق بالطیب» سفیر جدید تونس نیز در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان، بر ضرورت گسترش و تقویت روابط و مناسبات میان ایران و تونس به عنوان دو کشور دوست، مسلمان و برادر و استفاده از فرصتها و ظرفیتهای موجود در این راستا، تأکید کرد.
سفیر جدید تونس با اشاره به پیروزی انقلاب تونس با تکیه بر قدرت مردم، آن را نتیجه حکمت جمعی و الهام گرفته از انقلاب اسلامی ایران دانست و گفت: عقلانیت، آرامش و منطق همواره در میان مردم و مسئولان ایران نمایان است و پیشبرد امور با تکیه بر تدبیر از ویژگیهای ایرانیان بشمار میرود.
بالطیب همچنین بر تلاش در راستای توسعه و گسترش همه جانبه مناسبات ایران و تونس برای تأمین منافع دو ملت و دفاع از منافع مسلمانان در جهان اسلام تأکید کرد.
توسعه و تقویت بیش از پیش روابط تهران – اسلامآباد ضروری است
رئیس جمهور مناسبات ایران با پاکستان به عنوان کشور دوست، همسایه و برادر را در زمینههای مختلف ممتاز دانست و گفت: توسعه و تقویت بیش از پیش روابط و همکاریهای تهران – اسلامآباد با اهمیت و ضروری است.
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه «رفعت مسعود» سفیر جدید پاکستان در تهران با بیان اینکه دو ملت نسبت به هم علاقهای دوستانه، برادرانه و تاریخی دارند، اظهارداشت: باید از توانمندیها و ظرفیتهای موجود در راستای توسعه همه جانبه روابط و همکاریهای مشترک استفاده کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه فرصتهای بسیار خوبی برای گسترش همکاریهای ایران و پاکستان در بخشهای مختلف اقتصادی وجود دارد، گفت: احداث خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان یکی از پروژههای مهم دو کشور است و خوشحالیم که امروز توانستهایم به تمامی تعهدات خود در این راستا عمل کرده و لوله انتقال گاز را به نزیدک مرز پاکستان برسانیم و امیدواریم این پروژه با تلاش مسئولان پاکستانی به زودی عملیاتی شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران منبع مطمئن تأمین انرژی برای پاکستان است، افزود: آماده احداث نیروگاههای بیشتر برای تأمین برق مورد نیاز این کشور هستیم.
روحانی با اشاره به اهمیت توسعه همکاریهای ایران و پاکستان در آبهای جنوب، خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت دو بندر مهم چابهار و گوادر به عنوان بنادری که مکمل یکدیگر هستند، به خوبی استفاده کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مرزهای ایران و پاکستان باید مرزهای امن باشند، بر ضرورت تلاش در راستای توسعه امنیت مرزهای دو کشور و تسریع در آزادی مرزبانان گروگان در خاک پاکستان تأکید کرد
رئیس جمهور با بیان اینکه مرزهای ایران و پاکستان باید مرزهای امن باشند، بر ضرورت تلاش در راستای توسعه امنیت مرزهای دو کشور و تسریع در آزادی مرزبانان گروگان در خاک پاکستان تأکید کرد.
روحانی، ایران، پاکستان و ترکیه را از بنیانگذاران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در منطقه دانست و افزود: باید در زمینه گسترش همکاریهای اقتصادی و توسعه صلح و ثبات منطقهای، همکاری نزدیکتری با هم داشته باشیم.
«رفعت مسعود» سفیر جدید پاکستان نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه به رئیس جمهوری کشورمان و تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بر ضرورت تلاش برای توسعه و تقویت همه جانبه مناسبات و همکاریهای دو کشور تأکید کرد.
سفیر جدید پاکستان با اشاره به اینکه دولت و مردم پاکستان، ایران را کشوری دوست و برادر میدانند و همواره برای ملت ایران احترام زیادی قایل هستند، گفت: روابط و همکاریهای دو کشور در بخشهای مختلف بویژه در زمینه خط لوله انتقال گاز از ایران روند خوبی دارد و خوشحالیم که میتوانیم در بخشهای مختلف با ایران همکاری کنیم.
رفعت مسعود با بیان اینکه مرزهای دو کشور باید امن باشند تا همکاریهای اقتصادی و روابط مردم دو کشور بیش از پیش گسترش پیدا کند، گفت: پاکستان متعهد به تضمین امنیت مرزهای خود با جمهوری اسلامی ایران است.
وی با بیان اینکه ایران و پاکستان نقش مهمی در توسعه صلح و ثبات منطقهای دارند، گفت: گسترش همکاریهای دو کشور در راستای امنیت منطقهای و مبارزه با بیثباتی و تروریسم فرصتها را برای تروریستها از بین خواهد برد.
روابط ایران و ترکیه دوستانه و راهبردی است
رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران و ترکیه دوستانه و در سطح روابط راهبردی است، اشتراک دیدگاه دو کشور در سطح جهان اسلام و منطقه و نیز ظرفیتهای بزرگ همکاری را بهترین فرصت برای ارتقاء روابط و مناسبات تهران – آنکارا به سطح مطلوب و مورد انتظار طرفین دانست.
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه «دریا اورس» سفیر جدید ترکیه، روابط تهران و آنکارا را تاریخی و برادرانه توصیف کرد و اظهار داشت: امروز دیدگاه دو کشور از لحاظ سیاسی به منطقه و جهان، بسیار نزدیک است و در کنار هم در مبارزه بزرگ علیه تروریسم شرکت داریم و نسبت به توسعه روابط دو جانبه از اتفاق نظر برخوردار هستیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز روابط تهران با آنکارا صمیمیتر، نزدیکتر، عمیقتر و طولانیتر از 40 سال گذشته است و بدون تردید این روابط دوستانه به نفع دو کشور و منطقه است و میتوانیم با کمک یکدیگر صلح و ثبات را برای منطقه به ارمغان بیاوریم.
ایران، روسیه و ترکیه در کنار هم برای یک مسأله مهم منطقهای مانند سوریه مشارکت سیاسی دارند و این از نکاتی است که کمتر در روابط دو کشور سابقه داشته است
روحانی گفت: امروز سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در کنار هم برای یک مسأله مهم منطقهای مانند سوریه مشارکت سیاسی دارند و این از نکاتی است که کمتر در روابط دو کشور سابقه داشته است.
رئیس جمهور با تأکید بر گسترش روزافزون روابط اقتصادی دو کشور، گفت: در مسیر تقویت روابط اقتصادی باید علاوه بر بخشهای دولتی، بخشهای خصوصی خود را به یکدیگر نزدیکتر کنیم و ظرفیتهای بزرگ همکاری در زمینههای مختلف از جمله انرژی، ترانزیت و بندر را در راستای منافع دو کشور و منطقه فعالتر سازیم در این زمینه اتصال دریای سیاه و مدیترانه به خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند میتواند بسیار مهم باشد.
روحانی با بیان اینکه تهران و آنکارا در مسایل بینالمللی و جهانی نیز از دیدگاههای بسیار نزدیکی برخوردار هستند، گفت: ایران و ترکیه در مسایل مختلف جهان اسلام، از جمله فلسطین، یمن و میانمار هم دیدگاههای نزدیکی دارند.
«دریا اورس» سفیر جدید ترکیه نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود با تبریک فرا رسیدن دهه فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: همه تلاش خود را بکار خواهم گرفت تا روابط دو کشور در زمینههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بیش از پیش گسترش یابد.
سفیر جدید ترکیه خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دو همسایه دوست و برادر و دو کشور نیرومند و قدرتمند منطقه هستند و ظرفیتهای بزرگی برای توسعه روابط دارند که مصمم هستیم همه این ظرفیتها را فعال کنیم.
تهران خواهان روابط نزدیک و صمیمی در همه زمینهها با کرواسی است
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و کرواسی از روابط عمیق فرهنگی و تاریخی برخوردار هستند، گفت: تهران خواهان روابط نزدیک و صمیمی در همه زمینهها با کرواسی است.
حسن روحانی روز شنبه هنگام دریافت استوارنامه «دراگا اشتانبوک»، سفیر جدید کرواسی، با اشاره به اینکه امروز اتحادیه اروپا قدم اولیه را اگرچه با تأخیر زیاد در زمینه مالی برداشته است، گفت: البته از اینکه اتحادیه اروپا نشان داد میتواند در برابر چهره خشمآلود آمریکا استقلال عمل داشته باشد، خوشحال هستیم. امروز دنیا با کاخ سفیدی روبروست که سران آن حتی شخصیتهای مهم اطلاعاتی و امنیتی خودشان را هم قبول ندارند.
رئیس جمهور با اشاره به تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ملت ایران، گفت: امروز دنیا و سازمانهای بینالمللی این کار کاخ سفید را محکوم میکنند و بیتردید از این مسایل عبور خواهیم کرد و اهمیتی برای آن قایل نیستیم. معتقدیم آن که در این میان زیان میکند، شرکتها و ملتهای جهان هستند که ارادهشان تقویت روابط با یکدیگر است و در این میان مزاحمی وارد شده که قصد دارد در روابط ملتها و دولتها اخلال ایجاد کند.
روحانی با تأکید بر اینکه دوران اقدام نادرست آمریکا بسیار کوتاه است، اظهار داشت: این اقدام آمریکا نمیتواند تأثیری در روابط جمهوری اسلامی ایران با دنیا بگذارد.
رئیس جمهور تقویت روابط اقتصادی تهران – زاگرب را مورد تأکید قرار داد و گفت: دو کشور میتوانند در زمینه انرژی و مسایل مالی همکاریهای گستردهای با یکدیگر داشته باشند.
«دراگا اشتانبوک»، سفیر جدید کرواسی نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان، تصمیم اخیر اتحادیه اروپا در خصوص مسایل مالی را مورد اشاره قرار داد و گفت: کرواسی از این تصمیم اتحادیه اروپا خوشحال است و این موضوع میتواند به تقویت و گسترش روابط دو کشور کمک کند.
سفیر جدید کرواسی خاطرنشان کرد: کرواسی از هر فرصتی برای بهبود روابط دو کشور استفاده خواهد کرد.