امام خمینی(ره) در ۱۵ بهمن سال ۱۳۵۷ طی حکمی مهندس مهدی بازرگان را به عنوان نخستوزیر دولت موقت انقلاب تعیین کردند.
مهمترين اتفاقات 15 بهمن سال 57:
1-در روز 15 بهمن سال 1357 همافران نيروي هوايي در بهبهان به عنوان طرفداري از امام خميني (ره) ، دست به راهپيمايي زدند و عده زيادي از افسران پايگاه هوايي همدان ، در پايگاه بازداشت و زنداني شدند.
-2 خانوادههاي همافران و درجهداران بازداشتي و نيروي هوايي ، با تجمع در دادگستري به عنوان اعتراض به دستگيري آنها، خواهان آزادي اين همافران شدند.
3-در این روز آيتالله سيد محمد باقر صدر با ارسال نامهاي از عراق براي حضرت امام خمینی (ره) ، از مبارزات ملت ايران حمايت كردند.
4-به مناسبت ورود حضرت امام به ايران، از سوي آيتالله مرعشي نجفي تلگرامي براي ايشان ارسال شد.
5-در چنین روزی در 15 بهمن سال 1357 جواد شهرستانی ، شهردار تهران در حضور حضرت امام استعفا كرد . امام سپس وي را مجدد به عنوان شهردار منصوب كردند. بنابراین دولت بختيار جواد شهرستاني را ممنوع الخروج و مردم را از برداشت پسانداز و سپردههاي بانكي خود محروم كرد.
6-گروهي از نمايندگان مستعفي مجلس شورا در روز 15 بهمن سال 1357 با حضرت امام خمینی (ره) ديدار كردند. راديو لندن خبر داد که از تظاهرات ديشب تهران هيچ گزارشي كه حاكي از برخورد مردم با نظاميان باشد، نرسيده است .
7-در ساعت 10 روز 15 بهمن سال 1357 تعدادی از کارکنان نخست وزیر وقت اعتصاب کردند و بسیاری از وزرا و کارمندان عالی رتبه دولت به جرم فساد مالی و سوء استفاده از بیت المال توسط نیروهای انقلابی دستگیر شدند .
8-شاپور بختيار در روز 15 بهمن سال 1357 اعلام کرد : « درهاي مذاكره با آيتالله خميني همچنان باز است . جمهوري اسلامي براي من مجهول است . وي افزود كه من نه با شاه و نه با امام خميني سازش نميكنم و اجازه تشكيل دولت موقت را به او (امام خميني) نميدهم » .
9-امام خمینی (ره) در سخنرانی ها و دیدارهایشان با مردم اصول و سیاست هایشان را اینگونه بیان کردند : تمام اتباع خارجی در ایران به صورت آزاد زندگی می کنند . ما برای اقلیت های مذهبی احترام قائل هستیم . نظر من راجع به رادیو و تلویزیون و مطبوعات این است که در خدمت مردم باشند و دولت ها حق هیچ نظارتی ندارند .
10-در روز 15 بهمن سال 1357 حضرت امام خميني طي يك سخنراني جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند. به دنبال جلسه روز گذشته شوراي انقلاب ـ كه نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان پيشنهاد شده بود ـ اين شورا براي گرفتن جواب از وي تشكيل جلسه داد. بازرگان درباره اين جلسه ميگويد: ابتدا پس از تشكراز حسن ظن آقايان، گفتم «اگر بنده را نامزد نخست وزيري نماييد با علم و اطلاع از افكار و اخلاق و سوابقم خواهد بود»