به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک ؛ یک تحلیلگر ترکیه ای می گوید:« غرب تلاش می کند با استفاده از مدل کودتا در ترکیه، نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را سرنگون کند.»
اردوغان گوندوزپولات(Erdogan Gündüzpolat) رئیس انجمن توسعه امور تجاری ترکیه در آمریکا لاتین در گفتگویی اختصاصی با این خبرگزاری گفت غرب می خواهد رئیس جمهور قانونی ونزوئلا را با نقض همه معیارهای قانونی از طریق کودتا سرنگون کند. یعنی همان کاری که می خواست در ترکیه نیز انجام دهد.
وی درهمین باره افزود خوان گوایدو اکنون یک هفته است که در خیابان های کاراکاس سوگند ریاست جمهوری را ادا کرده و خود را رئیس جمهوری موقتی ونزوئلا، اعلام کرده است. حال آنکه نیکلاس مادورو اعلام کرده است آمریکا تلاش می کند در کشورش کودتا کند و به همین علت همه روابط دیپلماتیک خود را با آمریکا قطع کرده است.
رئیس انجمن توسعه امور تجاری ترکیه در آمریکای لاتین گفت غرب می خواهد نیکلاس مادورو، که به طور قانونی به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا انتخاب شده است با زیر پا گذاشتن همه معیارهای قانونی وحقوقی سرنگون کند. آنچه غرب در ونزوئلا، انجام می دهد کاملا غیرقانونی است و نیروهایی طرفدار غرب نیز در ونزوئلا، شکست خواهند خورد.
وی در تحلیل خود از اوضاع حاکم بر روابط کشورهای غربی با کشورهای منطقه خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین در طول تاریخ گفت وجهه غرب در خصوص رعایت قوانین بین المللی و حقوق بشر به هیچ وجه قابل دفاع نبوده است. از همه این مسائل که بگذریم اقدامات کشورهای غربی در متهم کردن رهبر کنونی کشوری مانند ونزوئلا که این چنین در سیاست های خود مستقل بوده است به نقض حقوق بشر اصلا قانع کننده نیست. غرب تنها به منافع خود فکر می کند و اصلا هم به فکر حقوق بشر نیست.
وی افزود غرب در نظر داشت این روش (سرنگون کردن قدرت قانونی در کشوری از طریق کودتا) را در ترکیه نیز اجرا کند و به همین علت کودتای نظامی نافرجام پانزدهم ژوییه سال 2016 را در ترکیه به راه انداخت.
این کارشناس افزود غرب قبلا تلاش کرده بود از طریق کودتا قدرت قانونی حاکم بر ترکیه را سرنگون کند. اما مردم و رئیس جمهور ما با اتکا به تجربیات گذشته مانع از موفقیت آنها در انجام این کار شدند. در واقع اکنون نیز کاری که غربی ها در نظر دارند در ونزوئلا، انجام دهد با کاری که می خواستند در ترکیه انجام دهند تفاوت زیادی ندارد.
اردوغان گوندوزپولات در ادامه بر وحدت مواضع مسکو و آنکارا درباره بحران ونزوئلا، تاکید کرد و گفت چشم انداز توسعه همکاری های روسیه و ترکیه در کشورهای آمریکای لاتین مانند خاورمیانه است.
گوندوزپولات افزود روابط روسیه با کشورهای آمریکای لاتین ریشه های تاریخی دارد. ترکیه نیز در سال های اخیر تلاش کرده است روابط اقتصادی- تجاری خود را با کشورهای این منطقه افزایش دهد. امروز آنکارا راهبرد روشنی در قبال کشورهای آمریکای لاتین در پیش گرفته است.
وی افزود به نظر من آنکارا و مسکو بر این باورند که باید همکاری های خود با کشورهای آمریکای لاتین را فزایش دهند. همان طوری که در خاورمیانه همکاری های خود را افزایش داده اند.
خوان گوایدو، رهبر مخالفان سیاسی در ونزوئلا که در تاریخ 22 ژانویه به موجب حکم دیوان عالی این کشور از سمت ریاست مجمع ملی ونزوئلا کنار گذاشته شد، در تاریخ 23 ژانویه خود را به عنوان "رئیس جمهور موقت" ونزوئلا اعلام کرد. در تاریخ 27 ژانویه امسال نیز کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان، انگلیس و بلژیک اعلام کردند اگر نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، ظرف هشت روز انتخابات ریاست جمهوری را در این کشور برگزار نکند آنها خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا، به رسمیت می شناسند. درخواستی که مادورو به آن عمل نکرد. مادورو آمریکا را به تلاش برای انجام کودتا در کشورش متهم و به همین علت روابط دیپلماتیک کاراکاس را با واشنگتن به طور کامل قطع کرد.