بیش از یک هزارو صد نوع از انواع کانیها و سنگهای قیمتی جهان در خانهای شخصی با عنوان موزه یاقوت کویر در قم جمع آوری شده است.
سایر انواع سنگ های این موزه که نمونه های آن در ایران وجود ندارد از سایر کشورها خریداری و جمع آوری شده است. سنگ هایی مثل لاجورد افغانستان، بیسموت آلمان که سنگی هفت رنگ است و لابرادوریت کانادا که تشعشعات آبی رنگی از دل آن نمایان است.
همچنین در این موزه بزرگترین صفحه برش خورده عقیق در جهان وجود دارد که در سال96 ثبت ملی شده است.
فراهانی مدیر موزه یاقوت کویر که خانه شخصی خود را به موزه تبدیل کرده و علاقه مندان زیادی را در سال های گذشته جذب آن کرده گفت: به دلیل مناسب نبودن موقعیت جغرافیایی آن بسیاری از هم وطنان و هم شهریان از دیدن موزه او محرومند.
سرمست استاندار قم نیز در بازدید از این موزه گفت: تلاش می کنیم در محل شهرک چاپ و نشر استان که در 5 کیلومتری عوارضی قم تهران قرار دارد زمین مناسبی در اختیار این مجموعه قرار دهیم که به این ترتیب هم کمکی به ایجاد اشتغال در این زمینه می شود و هم در جذب گردشگر موثر است.
آقای فراهانی موزه یاقوت کویر خام فروشی، مدعی شدن اتباع ساکن ایران نسبت به احیای صنعت زیور آلات و تراش سنگ ها، و قاچاق این ظرفیت عظیم کشور را از مهمترین مشکلات پیش روی ظرفیت گوهر سنگ ها در کشور دانست و گفت: در حال حاضر حجم عظیمی از سنگ های قیمتی کشور به صورت خام یا صادر می شوند و یا قاچاقی از کشور خارج می شوند و پس از فراوری با چندین برابر قیمت به کشور فروخته می شوند.
وی ایجاد کارگاه های تخصصی تراش و فراوری سنگهای قیمتی و جلوگیری از خام فروشی را راهکاری دانست که کمک مهمی به حفظ منابع کشور در این حوزه می کند.
استان قم پس از استان خراسان جنوبی با شناسایی و اکتشاف بیش از 3500تن ذخایر انواع عقیق رتبه دوم را در زمینه ذخایر عقیق در کشور دارد.