به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مرتضی براری در همایش فناوری هواـ فضا و تجاری سازی در فردوس افزود: دانشگاه علم و صنعت در حال ساخت ماهواره ی ظفر است که قرار است سال آینده پرتاب شود و قدرت تفکیک تصویری ماهواره ۲۰ برابر، وزن ماهواره دو برابر و مدار ماهواره دو و نیم برابر نسبت به گذشته ارتقا یافته است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: سند توسعه هوا و فضا از اولویت ویژهای برخوردار است و به برکت پیروزی انقلاب اسلامی از دهه شصت، دانشگاههای ما در عرصه فضایی ورود پیدا کرده اند و با پیشرفت روز افزون در این عرصه، توانستیم در ۱۴ بهمن سال ۱۳۸۷ همزمان با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ماهواره امید را در مدار قرار دهیم.
مرتضی براری افزود: کشور ایران در بین ۱۱ کشور صاحب چرخه کامل فناوری فضایی در ردیف نهم قرار دارد و توانسته است با توان بومی دانشمندان ایرانی و در ٦ حوزه استراتژیک این چرخه شامل طراحی و ساخت ماهواره، ماهواره بر، ایستگاه پرتاب، ایستگاه کنترل، ایستگاه دریافت دادهها و قدرت تحلیل و پردازش دادههای ماهواره ای، به این دانش دست پیدا کند.
وی زیرساخت فضایی را زیرساخت استراتژیک و زیربنایی دانست و گفت: اقتدار علمی ایجاد شده در حوزه فضا میتواند به اقتدار اقتصادی تبدیل شود و باید تلاش کنیم که صنعت فضایی در کشور نهادینه شود.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: تلاش ما این است که تصدی گری دولت در بخش فضایی را به حداقل برسانیم و عرصه را برای ورود بخش خصوصی فراهم کنیم.
براری گفت: یکی از مهمترین چالشهای فضایی، وابستگی صد در صد توسعه فضایی کشور به منابع دولتی است که در این ارتباط باید بخش خصوصی ورود پیدا کند.
وی افزود: آمادگی داریم که سهم خراسان جنوبی و شهرستان فردوس را در برنامه توسعه فضایی کشور ارتقا دهیم و از این فناوری در توسعه رفاه اجتماعی استان و شهرستان بهره ببریم.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی مملو از ذخایر معدنی است، یادآور شد: با استفاده از دادههای ماهوارهای میتوان از این ذخایر به بهترین نحو استفاده کرد.