همزمان با مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان ، از این شاهکار معماری و کاشیکاری دوره صفویه برای جلوگیری از نفوذ باران به بدنه ، حفاظت علمی می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان ، آغاز مرمت این اثر تاریخی را از اردیبهشت امسال بیان کرد و گفت: احیای گنبد این مسجد تاریخی با روشی اصولی و طبق مبانی پذیرفته شده علم حفاظت در دست اجراست.
فریدون الله یاری افزود: دراین طرح مرمتی ، از روش نقشهبرداری با دستگاه اسکن لیزر ، ایجاد طرح هندسی گنبد همچنین برداشت الگوی گنبد به روش سنتی بهره گرفته شده است.
وی سبک طراحی این گنبد تاریخی را برخلاف مسجد امام بهصورت یک پوسته اعلام کرد و گفت: حین مرمت مشخص شد ، پوسته گنبد از نوع آجر با ملات گچ و خاک بهصورت نمای آجری اجرا شده و آجر چینی آن دارای بندکشی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان افزود: از مزیت های سبک این گنبد، زیبایی خاص کاشیکاری نمای بیرونی گنبد و با توجه به بندکشی غوطهای و مرغوبیت آجر بیرونی و مسطح بودن ، نفوذ آب باران بیش از حد امکانپذیر نیست بطوریکه برای بستر اصلی گنبد از لحاظ نفوذ آب در هنگام ساخت پیشبینیهای لازم شده است.
فریدون الله یاری گفت: با وجود این، با توجه به حساسیت ارزش بنا، برای جلوگیری از نفوذ آب به بستر اصلی در حین عملیات مرمت، بر روی سطح گنبد پوششی جذبی اجرا شده است.
وی با بیان اینکه با حفاظت علمی از این گنبد تاریخی در حین مرمت بارندگیهای اخیر هیچ گونه نفوذی تا نزدیک بستر آجری بدنه گنبد نداشته افزود: تمام طرح های مرمتی استان اصفهان از جمله میدان امام ، چهلستون، مسجد جامع و باغ فین بدست استادکاران برجسته میراث فرهنگی اصفهان و کاشان در دست اجراست و پایگاه های ثبت جهانی بر اجرای این طرح ها نظارت دارند.
مسجد شیخ لطفالله از آثار گرانبهای صفوی واقع در ضلع شرقی میدان جهانی امام اصفهان 15 دی 1310 به شماره 105 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.