مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور: از ابتدای سال تاکنون همه موسسات و تعاونیهای مالی و اعتباری حوزه تعاون روستایی ساماندهی شده اند
وی گفت: این موسسات مالی با توجه به نرخ بهره بالایی که میدادند سپرده گذاران را فریب میدادند و در واقع منابع مالی را از بخش کشاورزی خارج میکردند.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی افزود: هزار و ۵۰ واحد اعتباری - مالی در بخش تعاونیهای کشاورزی فعالیت میکردند که با توجه به اینکه پوسته تعاونی داشتند از پرداخت مالیات نیز معاف میشدند، اما بعدها مشکلاتی را برای سپردهگذاران در بخش کشاورزی ایجاد میکردند که در ۹ ماه گذشته با همکاری دستگاههای ذیربط این موسسات و تعاونیهای مالی ساماندهی شدند به طوریکه ۴۹ درصد از تعداد آنها کاسته شد و اکنون فقط۳۴۰ واحد فعال باقی مانده است که آنها نیز تحت نظارت هستند و عمدتا به فعالیتهای قرضالحسنه در مناطق روستایی میپردازند.
وی گفت: هم اکنون مطالبات ۹۵ درصد مالباختگان موسسه مالی مهر ماندگار با همکاری بانک کشاورزی و بانک مرکزی پرداخت شد و همچنین شرکت تعاونی مهر ایلام نیز که چالشهای زیادی را برای بخش ایجاد کرده بود، در حال تعیین تکلیف است تا مالباختگان آن به بانک عاملی معرفی شوند.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی افزود: هرگونه فعالیت مالی و پولی این واحدها، واسطه گری غیر مجاز پولی و مالی به حساب میآید که ما آن را در عرصه روستایی بر نمیتابیم و هرگونه فعالیت دیگری غیر از خدمات قرض الحسنه را غیر مجاز میدانیم که باید متوقف شود.
شیرزاد در پاسخ به این سوال که آیا مسئولان سابق سازمان تعاون روستایی در دولت گذشته در راس یکی از این موسسات بودهاند ضمن تکذیب این موضوع گفت: به عنوان مدیر عامل سازمان توسعه روستایی اعلام میکنم هیچکدام از مسئولان یا مدیران سابق سازمان تعاونی روستایی در دولت گذشته و دولت کنونی نقشی در این موسسات نداشتهاند.
وی افزود: فضای اقتصادی کشور در گذشته به شکلی بود تا در آن آشفته بازار، واحدهای تعاونیهای روستایی کشور سراغ فعالیتهای اینگونه بروند که بعدها مشکلاتی را ایجاد کرد و واحد اعتباری رباط کریم نیز یکی دیگر از واحدهای در حال بررسی است تا بتوانیم مشکل سپرده گذاران این واحدهای بحرانی را حل و فصل کنیم.
شیرزاد همچنین در خصوص صندوق تعاون روستایی ایرانیان گفت: آنها اشتباه مدیریتی داشتند و آن این بود که بخشی از منابع مالی خود را در موسسات کاسپین و فرشتگان سرمایهگذاری کردند و آنها نیز مانند مردم عادی فریب خوردند.
وی در خصوص علت بروز تخلفات مالی در حوزه روستاها افزود: در برنامه ۵ ساله پنجم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی مکلف به ایجاد این واحدهای اعتباری شده بودند، اما ساز و کار لازم برای کنترل این واحدها مشخص نشده بود و به همین دلیل موسسات مالی زیادی ایجاد شد که در برخی از آنها بواسطه سطح سواد پایین مسئولان آنها تخلفاتی ایجاد شد.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی گفت: این موسسات مالی هرگز زیرساختهای لازم برای خدمات اینچنینی مالی را ندارند و فقط می توانند اقدام به خدمات قرضالحسنه کنند و به همین منظور دیگر اجازه فعالیت و تسهیلات قرضالحسنه به آنها داده میشود.