رئیس سازمان برنامه و بودجه: باید با کمک دستگاههای نظارتی، چون سازمان حمایت و تعزیرات، نظارت را تقویت کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمدباقر نوبخت در حاشیه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما که چه عاملی باعث می شود که بازارهای اقلام اساسی مردم در مقاطعی به هم بریزد افزود : طبق گزارشی که بانک مرکزی در دولت ارائه داد میزان ارزی که دولت به کالاهای اساسی در سال جاری اختصاص داده در مقایسه با 10 ماهه اول سال قبل بیشتر شده پس این امر نشان می دهد که میزان ارز برای واردات کم نشده بلکه بیشتر هم شده و اگر برخی از بازارهای کالاهای اساسی در مقاطعی آشفته می شود ما باید جنبه نظارتی را تقویت کنیم.
وی ادامه داد : ارزی که برای کالاهای اساسی و مایحتاج مردم به میزان 14 میلیارد دلار داده می شود به قیمت چهار هزار و 200 تومان است و مردم هم باید در اقتصاد خانواده همین رقم چهار هزار و 200 تومان را احساس کنند .
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت : بخش عمده نیازهای اساسی مردم برای 25 قلم کالا با ارز چهار هزار و 200 تومانی توسط دولت تامین می شود اما متاسفانه آنچه ما شاهدیم کالاهای اساسی در بازار با ارز نیمایی محاسبه شده به همین دلیل ما باید در وجه نظارتی توقع بیشتری داشته باشیم چون دولت با همه مشکلاتی که دارد ارز را با چهار هزار و 200 تومان می دهد و در سال گذشته نیز برای این کالاهای اساسی ما ارز سه هزار و 500 تومانی می دادیم.
نوبخت افزود: باید با کمک سازمان حمایت و سازمان تعزیرات بخش نظارتی خود را تقویت کنیم و این دو بخش نظارتی باید تلاش بیشتری کنند و همچنین از دست اندرکارانی که مایحتاج مردم را تامین می کنند نیز انتظار داریم که در این شرایط نقش اجتماعی خود را به خوبی ایفا کنند.
وی با تشکر از بخش خصوصی و تعاونی کشور گفت: از این دو بخش برای اقداماتی که در تامین مایحتاج مردم دارند تشکر می کنم و انصاف این است که برخی از افرادی که در بخش غیردولتی هستند و در این شبکه حضور دارند شرایط مردم را درک کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود : اگر جنبه نظارتی ما تقویت شود مردم عملاً در فروشگاه ها نرخ اجناس را با همان دلار چهار هزار و 200 تومانی احساس می کنند.
نوبخت درباره تطابق نداشتن بودجه 98 با برنامه ششم گفت : آنچه دولت چه در پیش نویس برنامه و بودجه تصویب شد و چه در چارچوب اسناد فرادستی نظام که سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم است بودجه را تنظیم کرد و در حال حاضر هیچ سنخیتی قابل گفتن نیست و ما باید در حال حاضر عمل کنیم و اگر نماینده ای تشخیص می دهد که این در چارچوب اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم نیست باید پیشنهاد اصلاح دهد و ما فقط پیشنهاد دهنده از سوی دولت برای منابع و مصارف هستیم.
وی افزود: آنکه حرف اخر را در خصوص بودجه می زند مجلس محترم است بنابراین عذری برای نماینده ای که بگوید در بخش بودجه تبعیت و ارتباط لازم با اسناد فرادست رعایت نشده پذیرفتنی نیست.
نوبخت در خصوص جلسه با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان گفت : امروز در خصوص طرح تحول سلامت و اعتبارات و مدیریتی که در این بخش با تایید مجلس قرار است اعمال شود صحبت شد و طبق جمع بندی امروز اعتبارات مناسبی در لایحه برای بحث طرح تحول سلامت و وضعیت درمان در سال آینده خواهیم داشت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: اعتبارات در همه بخش ها نسبت به سال جاری رشد قابل ملاحظه ای داشته و انشاء الله در سال آینده مشکلی نخواهیم داشت و رشد این بخش بیشتر از مقدار متوسط بوده است .
وی در خصوص چابک تر شدن بودجه سال آینده گفت : از بودجه 407 هزار میلیارد تومانی که ما باید این منابع را در ده امور توزیع کنیم بیشترین سهم بالغ بر 110 هزار میلیارد تومان مربوط به امور رفاه اجتماعی ، 70 هزار میلیارد تومان مربوط به آموزش و پژوهش ، رقم بعدی مربوط به دفاع و رقم بعدی مربوط به بهداشت و درمان است که این چهار بخش بیشترین سهم را در بودجه سال آینده دارند.