بیشترین آمار کوتاه قدی شدید کودکان استان مرکزی نیز متعلق به شهرستان های اراک و دلیجان است.
یادگاری افزود: بر اساس آخرین به روز رسانی آمار سامانه یکپارچه سلامت (سیب) وضعیت سوء تغذیه برای کودکان زیر 6 سال استان مرکزی در شاخص کوتاه قدی شدید دو ، کم وزنی شدید یک و 9 دهم و لاغری مفرط 2 و یک دهم درصد از کل جمعیت مذکور بوده است.
وی ادامه داد: در این راستا برنامه مشارکتی و حمایتی مرکز بهداشت با کمیته امداد امام خمینی (ره) استان انجام می شود که در 6 ماه امسال یک هزار و 75 کودک مبتلا به سوء تغذیه شناسایی شده سبد غذایی دریافت کرده اند.
کارشناس مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: بر اساس رصد کارشناسان بهداشت غذایی استان یک هزار و 231 کودک واجد شرایط دریافت سبد غذایی با شاخص های سوء تغذیه کم خواری شناسایی شده که 156 کودک اکنون پشت نوبت دریافت خدمات قرار دارند و برابر دستورالعمل ها باید با خروج کودکانی که پنج سالگی آنان کامل می شود در چرخه خدمات وارد شوند.
یادگاری عنوان کرد: کودکان مشارکت جو در برنامه سبد غذایی به طور مستمر رصد می شوند و تغییرات بهبود یافتگی آنان کنترل می شود که تاکنون 612 کودک مبتلا به کم خواری با اجرای این برنامه در استان مرکزی بهبود یافته اند.
وی افزود: 112 هزار و 818 کودک زیر 6 سال در استان مرکزی وجود دارد که 792 کودک کوتاه قد شدید، یک هزار و 988 کودک مبتلا به لاغری شدید، 946 کودک کم وزن، 209 کودک مبتلا به اضافه وزن و 83 کودک چاق در بین آن ها ست.
کارشناس مسئول تغدیه مرکز بهداشت استان مرکزی توضیح داد: بیشترین آمار لاغری مفرط کودکان زیر 6 سال استان مربوط به شهرستان های اراک و شازند و بالاترین آمار کم وزنی در اراک و خنداب گزارش شده است.
یادگاری ادامه داد: بیشترین آمار کوتاه قدی شدید کودکان استان مرکزی نیز متعلق به شهرستان های اراک و دلیجان و بالاترین آمار کودکان چاق نیز در شهرستان های اراک و شازند بوده است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: استان مرکزی در برنامه مشارکتی و حمایتی سبد غذایی کودکان مبتلا به عارضه سوء تغذیه سهمیه یک هزار و 800 نفری دارد که در سطح تمامی شهرستان ها از طریق 16 اداره و نمایندگی ارایه خدمات می دهد.
شایسته جو افزود: کودکان واجد شرایط دریافت سبد غذایی در این طرح از سوی مرکز بهداشت استان شناسایی و معرفی می شوند و سهم هر کودک در اقلام سبد دریافتی ماهانه 920 هزار ریال است.
وی توضیح داد: این سبد غذایی برای چهار رده کودکان مبتلا به سوء تغذیه تعیین شده که از 6هگی تا پایان پنج سالگی را در بر می گیرد.
معاون حمایت و سالامت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی بیان کرد: 24 فروشگاه در استان مرکزی طرف قرارداد سبد غذایی کودکان مبتلا به سوء تغذیه هستند و اقلام این سبد به صورت حساب شده از مواد پروتئینی و لبنی و سایر ریزمغذی های موثر غنی شده است.
شایسته جو عنوان کرد: پشت نوبتی در طرح مشارکتی و حمایتی سبد غذایی کودکان مبتلا به سوء تغذیه معنا ندارد چرا که سهمیه استان مرکزی یک هزار و 800 نفر است و باید با رسیدن افراد تحت پوشش به رشد کامل و یا سن پنج سالگی شماری از این گردونه خارج شوند تا کودکان واجد شرایط دیگر جایگزین شوند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی نیز گفت: تدارک برنامه مشارکتی و حمایتی سبد غذایی کودکان گامی موثر از سوی تصمیم سازان کلان جامعه برای تضمین سلامت آینده سازان کشور است چرا که سوء تغذیه علاوه بر مخاطرات جدی در رشد جسمانی از نظر ذهنی و تحصیلی نیز آثار مخربی دارد.
«قنبر موسی نژاد» افزود: هشت درصد از کودکان تحت پوشش برنامه مشارکتی و حمایتی سوء تغذیه کودکان استان را فرزندان مددجویان امداد شامل می شوند و شناسایی و بهبود کودکانی که با مخاطرات سوء تغذیه دست و پنچه نرم می کنند در تمامی اقشار از نقاط قوت این برنامه محسوب می شود.
بیش خواری و کم خواری هر دو در الگوی سوء تغذیه کودکان ایرانی به چشم می خورد که هرکدام مخاطرات جدی خود را در سلامت این قشر از جامعه دارد اما آنچه که در سال های اخیر در الگوی سوء تغذیه کودکان برجسته شده چاقی و اضافه وزن است که غفلت از تدبیر بهنگام برای آن نسلی مستعد بیماری را برای کشور رقم می زند.
بر اساس آمارهای منتشره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 20 درصد کودکان زیر 2 سال ایرانی چاق هستند و 30 درصد کودکان در پهنه استان ها از اضافه وزن رنج می برند.
همچنین 20 درصد دانش آموزان هفت تا 18 ساله کشور چاقی دور شکمی دارند که این مهم یکی از دلایل اصلی در بروز بیماری های غیرواگیر به ویژه امراض قلبی و عروقی و دیابت در بزرگسالی است.