الگوی مداخله آمریکا برای برکناری دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا با تلاش های این کشور برای برکناری دولت سالوادور آلنده در شیلی شباهت دارد
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره آمریکا سابقه مداخله در امور سیاسی در منطقه آمریکای لاتین را دارد که باعث شده است برخی آمریکا را به عنوان کشوری بشناسند که برای تامین منافع خود ثبات را قربانی می کند.
شهاب رتنسی خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در گزارشی در این باره گفت: اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن خوان گوایدو به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا درحالیکه وی رهبر مخالفان در ونزوئلا است و از طریق انتخابات رئیس جمهور نشده است، حتی باعث شوکه شدن مورخانی در منطقه آمریکای لاتین شد که با سابقه طولانی آمریکا در سرنگون کردن دولت هادر مرز جنوبی آمریکا کاملا آشنایی دارند!
"میگوئل تینکر سالاس" استاد دانشگاه پومونا در این باره گفت: این اقدام آمریکا نه تنها در تاریخ ونزوئلا بی سابقه است بلکه در تاریخ آمریکای لاتین هم بی سابقه است. تنها شباهتی که من به عنوان یک مورخ می توانم به یاد آورم در خیلج خوک ها است که در آن بخشی از طرح آمریکا فرود آوردن نیروها در کوبا بود چون آمریکا می خواست یک گروه مستقر در خارج از کوبا را به عنوان دولت کوبا اعلام کند.
خبرنگار الجزیره انگلیسی گفت: بخش دیگری از سابقه آمریکا در حمایت این کشور از برکناری سالوادور آلنده رئیس جمهور منتخب و دموکراتیک شیلی در اوایل ده هفتاد میلادی، قابل مشاهده است. سالوادور آلنده عضو حزب سوسیالیست بود. ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا تاکید کرده بود اقتصاد شیلی را ویران خواهد کرد. وی می خواست با این کار زمینه را برای کودتای نظامی در شیلی فراهم کند. آمریکا جامعه کسب و کار و تجارت در شیلی را ترغیب کرده بود که این کشور را از طریق احتکار کردن مواد غذایی و برگزاری اعتصاب ها ، بی ثبات کنند. آمریکا کمک خارجی به شیلی را کاهش داد و میلیون ها دلار به مخالفان دولت شیلی اختصاص داد که در نتیجه اقتصاد شیلی ویران شد.اقدامات دولت ترامپ علیه ونزوئلا جای تعجب ندارد اما شیوه بسیار آشکار آمریکا در این کار ظاهرا پیامی تاکیدی دارد و می گوید دهه ها حاکمیت چپ ها در منطقه افول کرده است چون واشنگتن بازگشته است.