برنامه اصلاح و نوسازی ۹۰۰ هزار هکتار باغات کشور، فرصت مناسبی برای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به منظور اشتغالزایی و درآمدزایی است
محمدعلی طهماسبی، گلخانهها را از دیگر زمینههای اشتغالزا برای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد و اظهار داشت: گلخانه ها، ظرفیتهای کشور برای کسب و کار هستند به ویژه که طبق دستور وزیر جهاد کشاورزی از سال ۹۹ کشت خیار و فلفل در فضای باز محدود خواهد شد و کشت این محصولات باید در محیطهای گلخانهای و بسته انجام شود.
وی گیاهان دارویی و توسعه باغات در اراضی شیبدار و همچنین گلخانههای کوچک مقیاس و استارت آپها را از دیگر زمینههای فعالیت و درآمدزایی برای دانش آموختگان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور دانست.
طهماسبی افزایش عملکرد و رمز گشایی از دستیابی رکورد تولید توسط نمونههای کشاورزی را از اقداماتی عنوان کرد که توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قابل انجام است.
متوسط عملکرد تولید زعفران در کشور ۳.۷ تا ۴ کیلوگرم در هر هکتار
وی با اشاره به این که یکی از کشاورزان نمونه موفق به تولید ۳۱ کیلوگرم زعفران در هر هکتار شده، تصریح کرد: این در حالی است که متوسط عملکرد تولید زعفران در کشور ۳.۷ تا ۴ کیلوگرم در هر هکتار است و اگر سازمان نظارم مهندسی چگونگی دستیابی به عملکرد بالا را کشف کند کمک بزرگی به بخش کشاورزی کرده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: نظام مهندسی کشاورزی کشور باید دانش و ابزار جدید را به محیطهای کشاورزی معرفی و منتقل و از این طریق به افزایش بهره وری و عملکرد کمک کند.
وی با بیان این که از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار باغات کشور بیش از ۲۲ میلیون تن محصول تولید میشود، گفت: عملکرد تولید و ارزش افزوده در حوزه باغبانی باید افزایش یابد.
طهماسبی گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور باید در زمینه صدور خدمات کشاورزی به خارج از کشور فعالتر شود برای این کار برنامه داشته باشد.