زنان روستایی و عشایر شهرستان سربیشه خراسان جنوبی، با تولید عروسک های بومی از آغاز امسال 40 میلیون تومان درآمد کسب کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیر اجرایی طرح بین المللی ترسیب کربن در استان گفت: یکی از
آقای یاری افزود: تولید عروسک های بومی از مواد طبیعی موجود در روستاها یکی از مشاغلی است که زنان روستایی و عشایر شهرستان سربیشه خراسان جنوبی در طرح بین المللی ترسیب کربن، با هدف حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و همچنین افزایش درآمد خانوارشان، به آن روی آورده اند.
وی گفت: این زنان از آغاز امسال حدود 5 هزار عروسک بومی با مواد اولیه موجود در روستاها همچون پشم گوسفند، کرک و موی بز، نمد و چوب درست کردند که بیش از 4 هزار تای آن در بازارهای خراسان جنوبی، تهران و خارج از کشور به فروش رسید و از محل فروش آن 40 میلیون تومان درآمد نصیبشان شد.
عروسک های تولیدی زنان روستایی و عشایر شهرستان سربیشه، نمایانگر هویت روستاهای این شهرستان، آداب و رسوم آنها همچون مراسم های عروسی و عزاداری، نوع پوشش مردمان و مراسم های آیینی این شهرستان است.
دشت حسین آباد شهرستان سربیشه در سال 1384 به عنوان اولین منطقه در کشور برای اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن ایران انتخاب شد که با اجرای آن علاوه بر احیای مراتع، مشاغل جانبی فراوانی برای مردان و زنان روستایی و عشایر ایجاد شد.
از سال 84 تا کنون، 16 هزار هکتار از مراتع خراسان جنوبی در شهرستانهای سربیشه، خوسف و نهبندان با اجرای طرح بین المللی ترسیب کربن احیا شده و مشاغل جانبی فراوانی از جمله تولید عروسک، دامداری، تولید پارچه های سنتی، پرورش قارچ و گیاهان دارویی، در کنار آن برای مردمان روستایی و عشایر فراهم شده که این موضوع از مهاجرت روستائیان به شهر نیز جلوگیری کرده است.
یاری گفت: عروسک های بومی تولید شده به دست زنان هنرمند روستایی و عشایر شهرستان سربیشه در موزه عروسکهای بومی خراسان جنوبی واقع در خانه تاریخی فروتنی بیرجند در خیابان منتظری 13، کوچه شهید کرمان 5 به فروش می رسد.