وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد این کشور ضرب الاجل اروپایی ها را (در خصوص برگزاری انتخابات) رد می کند.
خورخه آریزا در جلسه شورای امنیت درباره اوضاع ونزوئلا، گفت: درباره مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا باید بگویم که این ها به وقوع کودتا در ونزوئلا چراغ سبز نشان داده اند. مایک پنس در همین ماه برای کودتا چراغ سبز نشان داد. همچنان که معاون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت این رئیس جمهور انتقالی است که خود را به عنوان رئیس جمهور تعیین کرده است. هیچگونه مراسم تعیین رئیس جمهور برگزار نشده است بلکه این شخص خود را از طریق برخی اعضای پارلمان و تجمعاتی که صورت گرفته رئیس جمهور نامیده است و این در حالی است که در سال های گذشته نیز تجمع های زیادی برپا می شد. اگر ما به قانون اساسی ونزوئلا نگاهی بیندازیم و اصل صد و بیست و سه را کلمه به کلمه بخوانیم نمی توانیم اثری از مشروعیت برای این فرد بیابیم. این قانون اساسی داخلی ما است اما اگر شما به حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد نیز نگاهی بیافکنید باز هم نمی شود برای این فرایند مشروعیت ساخت. روابط بین الملل بر اساس حقوق بین الملل شکل می گیرد و نه بر اساس زور و قدرت. در کدام یک از مواد منشور سازمان ملل متحد آمده است که می توان از نهادهای بین المللی برای تحقق بخشیدن به خواسته های خود استفاده کرد. آیا شما مبنایی برای مشروعیت فردی که خودش را رئیس جمهور ونزوئلا نامیده است و از طریق انتخابات برگزیده نشده است می یابید؟
نماینده کویت بر ضرورت خودداری از دخالت خارجی در ونزوئلا تاکید کرد
نماینده کویت در شورای امنیت سازمان ملل متحد خودداری از دخالت خارجی در ونزوئلا را خواستار شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، نماینده کویت در نشست شورای امنیت درباره ونزوئلا گفت:« همه ما به پایبندی کامل به اصول منشور سازمان ملل متحد به منظور حفظ صلح و امنیت بین المللی متعهد شده ایم برای همین باید با هم برای مقابله با چالش هایی که امروز جهان ما را در بر گرفته است، تلاش کنیم. در بند 34 فصل ششم تاکید شده است شورای امنیت باید هر منازعه یا شرایطی را که شاید موجب اصطکاک بین المللی شود یا ادامه آن حفظ صلح و امنیت بین المللی را در معرض خطر قرار دهد، مورد بررسی قرار دهد. بنابراین این مسئله به شورای امنیت نقشی اساسی در اجرای دیپلماسی پیشگیرانه می دهد تا از وقوع منازعات جلوگیری و با حوادث و بحران ها، خیلی زود جلوگیری کند. پیش از پایان سخنانم می خواهم بر اهمیت تعامل شورای امنیت با چنین حوادثی از طریق تکیه بر اصول ثبات دهنده و متعارف بین کشورها و بر اساس اصول منشور سازمان ملل متحد که احترام به حاکمیت کشورها و دخالت نکردن در امور داخلی آنها را خواستار است، تاکید کنم و همه ما امیدواریم ونزوئلا این بحران را به سلامت پشت سر بگذارد و مردم آن از امنیت و ثبات و شکوفایی برخوردار باشند.»
وزیر امور خارجه آمریکا خواستار قطع ارتباط مالی کشورها با دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا شد.
شبکه تلویزیونی رویترز که درحال پخش نشست شورای امنیت بود در لحظه ای که نماینده آلمان در شورای امنیت مشغول سخنرانی بود ، پخش این تصاویر را قطع کرد و نشست خبری مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در خارج از جلسه شورای امنیت را پخش کرد.
پمپئو در اقدامي غير متعارف از اآنچه در ونزوئلا روي مي دهد را يک بحران بين المللي قلمداد کرد و گفت: این مسئله قطعا یک بحران بین المللی است.کشورهایی مثل کوبا، روسیه و چین با حمایت از رئیس جمهور سابق ونزوئلا (دولت قانوني و مشروع مادورو، رئيس جمهور منتخب) به طریقی شرم آور با وی همپیمان شدند.این کشورها در قلب خود به فکر منافع برای مردم ونزوئلا نیستند.
وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره تماس های نظامی روسیه و ونزوئلا و تحویل تجهیزات روسی به ونزوئلا در ماه گذشته میلادی گفت:
من صبح امروز درباره (نقش نهادهای )امنیتی کوبا و نفوذ و مداخله روسیه(در ونزوئلا) صحبت کردم. ما می خواهیم مردم ونزوئلا نظرشان را بیان کنند.
بنابر این ، روس ها تصمیم گرفتند از رژیم مادورو حمایت کنند.امیدوارم که آنها نظرشان را تغییر بدهند و به این نتیجه برسند که افراد مناسب و درست برای حکومت بر ونزوئلا کسانی هستند که مردم ونزوئلا آنها را انتخاب کردند. ما با همه کشورها از جمله روس ها و چینی ها و با همه صحبت می کنیم.
تاکید بر گفتگوی ملی و عدم مداخله بیگانگان در امور ونزوئلا
نماینده گینه استوایی در نشست شواری امنیت سازمان ملل درباره تحولات ونزئولا خواستار برگزاری گفتگوی ملی و عدم مداخله بیگانگان در امور داخلی ونزوئلا شد.
نماینده گینه استوایی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ونزوئلا گفت: تحولات اخیر این کشور موجب نگرانی ما در خصوص سرنوشت شهروندان این کشور شده است. ما از طرف های درگیر از جمله دولت و همه جریان های سیاسی در خواست داریم که از خشونت دوری کنند. ما از مردم ونزوئلا و همه جریان های سیاسی این کشور می خواهیم که برای حل مسالمت آمیز بحران در این کشور تلاش کنند.
وی گفت: وضع به وجود آمده در ونزوئلا یک مساله داخلی است و اوضاع ونزوئلا هیچ تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی نیست.
نماینده گینه نسبت به وخیم تر شدن اوضاع در ونزوئلا هشدار داد و از سازمان ملل و جامعه جهانی خواست برای برگزاری گفتگوهای ملی در این کشور تلاش کنند.
گزارش اختصاصی
گزارش خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما درباره تحولات در ونزوئلا ودخالت هاي آمريکا در اين کشور: