به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی بلومبرگ در مطلبی تحلیلی حمایت آمریکا ازبحران کنونی علیه نیکلاس مادورو را کار احمقانه و سیاستی شکست خورده دانست و نوشت اکنون با توجه به رقابت قدرتهای جهانی مانند چین و روسیه ، سیاست آمریکا در ونزوئلا شکست خورده است.
وقتی که آمریکا در سال 2002 با عجله از کودتای نظامی علیه هوگو چاوز، رئیس جمهور وقت ونزوئلا حمایت کرد، کار احمقانه ای انجام داد. رهبر خودخوانده یک انقلاب «بولیواری» - و یک چهره بیشتر از همیشه ضد آمریکایی- ظرف سه روز به قدرت برگشت.
اگر نیکلاس مادورو وارث چاوز بتواند در قدرت بماند، تصمیم واشنگتن برای رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیس جمهور قانونی کشور ونزوئلا می تواند شاهد تکرار (آن اشتباه سال 2002) باشد. اما این اتفاق در شرایط ژئوپلیتیکی بسیار متفاوت رخ داده است جایی که شکست آن خطرات و پیامدهای جهانی را به دنبال دارد.
اقتصاد ونزوئلا در حال سقوط است و موجب شده است سه میلیون نفر به کشورهای همسایه ای که از اقدام آمریکا در به رسمیت نشناختن انتخاب مجدد مادورو در سال 2018 حمایت کرده اند، متواری شوند. بسیاری از آنها پیروزی وی را تقلب می دانند.
بسیاری از دولت های آمریکای لاتین کودتا علیه چاوز را محکوم کردند و آن را اقدامی ضد دموکراتیک خواندند. اکنون این ارتش است که اقتدار و قدرت مادورو را دربرابر مخالفان داخلی و منطقه ای قوی تر حفظ می کند.
با این حال، این بن بست فعلی همچنین با رقابت قدرتهای بزرگ - بین چین، روسیه و آمریکا - که از 16 سال پیش در ونزوئلا وجود نداشته، همراه است. این مسئله باعث می شود مادورو در ایستادن مقابل واشنگتن از حمایتهای بین المللی برخوردار شود چیزی که چاوز از آن برخوردار نبود. اگر این بازیکنان خارجی قدرتمند به دنبال محافظت از وام های شان، سرمایه گذاری ها و منافع سیاسی خود باشند، این مسئله همچنین خطراتی را برای ثبات درازمدت کشور ایجاد می کند.
در مورد آنچه که در ونزوئلا انجام می شود، تقسیم ایدئولوژیک گسترده تر در مورد اینکه آیا دموکراسی یا حاکمیت را اولویت قرار دهد، نیز به تقسیمات سنتی اضافه شده است. این مسئله باعث شده است ترکیه نیز به اردوگاه حامیان اقتدار مادورو بپیوندد و مصمم است از سوابق و پیشینه های جدید برای قیامهای طرفدار دموکراسی که روزی ممکن است مواضع آنها را تهدید کند، جلوگیری کند.
جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا نیز روز پنجشنبه وقتی که با خبرنگاران درباره اینکه چرا آمریکا به یکباره تصمیم به مداخله در کشوری گرفت که پیشتر از آن به عنوان کشوری یاد می شد که تهدید محدودی برای منافع آمریکایی داشت، آن نگرانی (تبدیل به رقابت ژئوپولیتیک) را تکرار کرد. وی گفت: واقعیت این است که ونزوئلا در نیمکره ما است.