وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت «قراردادی» شدن تولید و تجارت در بخش کشاورزی تاکید کرد
وی موضوع صدور مجوزها در سازمان نظام مهندسی کشاورزی با نظام مهندسی ساختمان را متفاوت دانست و افزود: در نظام مهندسی ساختمان، موضوعیت آن به کار و مجوز است و پس از ساخت پایان مییابد، اما صدور مجوز فعالیتهای کشاورزی توسط نظام مهندسی کشاورزی فرع است و پس از آن کار آغاز و تا پایان فعالیت بهره بردار ادامه مییابد.
وی با اشاره به این که در کشورهای پیشرفته، کشاورز مدیریت فعالیت کشاورزی را بر عهده دارد، گفت: در این کشورها، خدمات مختلف توسط شرکتهای تخصصی ارائه میشود و کشاورز به صورت «خرید خدمت» از خدمات مورد نیاز بهره مند میشود.
زیر شاخههای فعالیتهای کشاورزی تولید و تجارت «قراردادی» باشد
حجتی با تاکید بر لزوم نقش آفرینی سازمان نظام مهندسی در زمینه ایجاد و توسعه شرکتهای خدمات دهنده بخش کشاورزی، اظهار داشت: در کشاورزی اقتصادی در همه زیر شاخههای فعالیتهای بخش کشاورزی باید تولید و تجارت «قراردادی» باشد، زیرا در این صورت میزان و نوع تولید و همچنین فرآیند فروش و بازاررسانی محصولات کشاورزی شفاف میشود.
وی منشاء برخی از مشکلات بخش کشاورزی را به دلیل عدم توسعه کشاورزی قراردادی در کشور عنوان کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که در بسیاری از زمینههای توسعه ای، فعالیتهای کشاورزی نظیر امور شیلاتی، دام و گلخانه ها، محدودیت خاک و آب موضوعیت ندارد، ورود سازمان نظام مهندسی کشاورزی به این حوزهها را ضروری دانست و افزود: سازمان نظام مهندسی حدود ۲۵۰ هزار نفر عضو دارد و لازم است با توسعه مهارت آموزی و ترویج روابط «استاد-شاگردی» نسبت به بهره برداری از ظرفیتها و منابع خدادادی و امکانات موجود برای ایجاد ارزش افزوده تولید هدف گذاری کند.
حجتی بر ضرورت دانش بنیان کردن بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: دانش و یافتههای نوین کشاورزی باید توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عرصهها و بهره برداران منتقل شود.
وی با اشاره به این که صدای کشاورز، پژواک ندارد از سازمان نظام مهندسی کشاورزی خواست تا با ایجاد ساز و کارهای لازم، طنین صدای کشاورز باشد.
تجهیز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سامانه نوین آبیاری
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۲ میلیون و یکصد هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده است.
همچنین علیمراد اکبری در نخستین گردهمایی مشترک روسای سازمانهای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استانها با مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی، با بیان این مطلب، افزود: مشارکت سازمان نظام مهندسی کشاورزی در اجرای نظامهای بهره برداری از تاسیسات آب و خاک کشور ضروری است.
وی با اشاره به این که بر اساس مصوبه کارگروه سازگاری با کم آبی تا سه سال آینده محدودیت و ممنوعیت کشت برنج به غیر از استانهای گیلان و مازندران اعمال میشود، گفت: گیاهان آب بر باید به گلخانهها منتقل و یا در مزارع دارای سیستمهای نوین آبیاری تولید شود.
اکبری بر لزوم نقش آفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در تحویل حجمی آب به کشاورزان تاکید و تصریح کرد: لازم است سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به موضوع پیوستهای اجتماعی و زیست محیطی پروژههای بخش کشاورزی ورود پیدا کند.
وی با اشاره به این که سازمان نظام مهندسی کشاورزی باید با سازمان مرکزی تعاون روستایی برای مدیریت تعاونیهای تولید تعامل داشته باشد، اظهار داشت: ارتباط سازمان نظام مهندسی با مراکز بین المللی تحقیقات به منظور آشنایی با آخرین یافتهها و تکنولوژیهای روز ضروری است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی باید در تدوین نظامهای فنی و اجرایی کشور در زمینه کشاورزی و آب مشارکت داشته باشد.
تامین بیش از ۲ میلیون تن انواع کودهای شیمیایی در ۱۰ ماهه امسال
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، از تامین و تدارک بیش از ۲ میلیون تن انواع کودهای شیمیایی در ۱۰ماهه امسال در کشور خبر داد.
حمید رسولی در گردهمایی سراسری مدیران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: ذخایر استراتژیک این نهاده شرایط مناسبی در کشور دارد.
وی افزود: به یمن بارندگیهای سال جاری از تقاضای بیشتر برای کود توسط کشاورزان استقبال میکنیم لیکن از همکاران استانی در سازمانهای جهادکشاورزی تقاضا داریم که بر مصرف و فروش کود نظارت لازم را اعمال کنند.
رسولی پیشبینی کرد: رکورد ۱۰ ساله مصرف کود در کشور طی سال جاری شکسته شود.