فرمانده انتظامی استان مرکزی: امسال 440 ميليارد ريال انواع كالاي قاچاق در طرحهای عملياتی پليس استان کشف شد.
وی افزود: با توجه به تأثیرات منفي قاچاق كالا در كاركردهاي مختلف يك نظام اجتماعي، نيروي انتظامي با توجه به شرح مسئولیتهای قانوني، برنامهریزی گستردهای در مقابله با قاچاق كالا اجرايي كرده است.
فرمانده انتظامی استان مرکزی با بيان كشف حدود 440 ميليارد ريال انواع كالاي قاچاق در عمليات پليس در10 ماهه نخست سال جاري گفت: اين ميزان كشفيات در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته در حدود 58 درصد افزايش داشته است.
عزیزی با تأکید بر تشديد طرحهای مبارزه با قاچاق كالا در اين استان افزود: در اين عملیات ها تعداد يك هزار و 126 قاچاقچي كالا دستگير و تعداد 374دستگاه وسيله نقليه از آنان كشف شد.
وی تصريح كرد: در70 مورد از پروندههای تشکیلشده، ارزش ريالي محمولههای کشفشده بيشتر از يك ميليارد ريال و در 84 پرونده نيز ارزش اين كالاها بيشتر از یکصد ميليون ريال بوده است.
این مقام انتظامی با اشاره به بسترهاي تعاملي پليس و مردم در برخورد با جرايم ادامه داد: ايجاد و برقراري سازوكارهاي گزارش دهي و تضمين حمايت از اطلاع دهندگان فساد و جرايم اقتصادي گامي مؤثر در راستاي ايجاد انگيزه در مردم و در نهايت پيشگيري اجتماعي است كه اين مهم به خوبي با هماهنگي انجامشده با مراجع قضائي در نيروي انتظامي، تحقق يافته است.
عزیزی خاطر نشان كرد: با توجه به ماهيت پيچيده و فني و پنهاني بودن ارتكاب بسياري از جرايم، با ترويج فرهنگ گزارش دهي جرايم به ويژه در حوزه اقتصاد و قاچاق توسط شهروندان، میتوان نسبت به حاكميت فرهنگ مسئولیتپذیری و پاسخگویی در جامعه بیشازپیش اميدوار بود كه اين مهم در راهبردهاي ناجا با كيفي سازي خطوط تلفن 110 و اجراي طرح تجميع 110 در استان به خوبي اجرايي و تقويت شاخصههای آن دنبال میشود.
مقابله جدي با جرايم اقتصادي بهویژه قاچاق كالا و ارز، ضرورت همكاري و هماهنگي تنگاتنگ شهروندان با نهادهاي مقابلهکننده را میطلبد كه اين امر تنها با بسيج جامعه از طريق آموزش عمومي و ارتقاء سطح آگاهي مردم و نهادينه شدن فرهنگ حمايت از كالاي ايراني محقق میشود.
قاچاق پدیدهای چندوجهی است که آثار مخرب امنیتی و اجتماعی آن به هیچ عنوان قابل چشم پوشی نیست و نیروی انتظامی نیز بر اساس شرح وظایف قانونی، برنامهریزی مدون و هدفمندی را در مبارزه با قاچاق کالا اجرایی کرده است.