دبیر علمی همایش شنوایی شناسی ایران: امروزه سن آغاز کم شنواییهای ناشی از سر و صدای زیاد متاسفانه به ۱۴ سالگی رسیده است
وی درباره همایش افزود: این همایش اردیبهشت سال آینده برگزار میشود و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه شنوایی شناسی درآن مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.
موللی با اشاره به اینکه پیشرفتهای علمی شنوایی شناسی در دهههای اخیر بسیار چشمگیر بوده و این موضوع بسیار تخصصی شده است، گفت: تحقیقات زیادی در حوزه شنوایی شناسی در دنیا و کشور ما انجام گرفته است و اکنون فارغ التحصیلان زیادی در این رشته در کشور داریم.
دبیر علمی هجدهمین همایش علمی شنوایی شناسی ایران افزود: در کشور ما حدود ۳۰۰۰ ادیولوژیست یا شنوایی شناسی فعال هستند که این رقم نسبت به کشورهای آسیا، آفریقا و حتی اروپا بسیار چشمگیر است.
موللی گفت: در ۱۱ دانشگاه علوم پزشکی کشور افراد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته شنوایی شناسی تحصیل میکنند و دانشیاران و استادیاران زیادی در این زمینه مباحث روز شنوایی شناسی را به دانشجویان ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه تمرکز اودیولوژیستها در کشور بیشتر به سمت شهرهای بزرگ بوده و استانهای محروم و جنوبی کمتر از این مزیت برخوردارند، افزود: انجمن شنوایی شناسی ایران تلاش میکند دستاوردهای علمی روز را به شنوایی شناسها ارائه دهد و ادیولوژیستها را جهت فعالیتهای به روز و تخصصی آموزش دهد.
عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی شناسی ایران گفت: هجدهمین همایش شنوایی شناسی فضایی دوستانه و علمی برای شنوایی شناسان فراهم میکند که علاوه بر تبادل اطلاعات از جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه شنوایی شناسی بهرهمند شوند.
موللی افزود: شنوایی شناسی حوزههای تخصصی زیادی همچون شنوایی شناسی تشخیصی، شنوایی شناسی توانبخشی، صنعتی و آموزشی دارد امروزه موضوعاتی همچون وزوز گوش و شنوایی شناسی مرکزی، سرگیجه و تعادل، نوروساینس و مبحث سمعک و کاشتهای شنوایی از مهمترین موضوعاتی است که شنوایی شناسها با آنها سر و کار دارد.
دبیر علمی هجدهمین همایش علمی شنوایی شناسی ایران گفت: موضوع شنوایی شناسی بسیار گسترده است و از نوزادی تا سالمندی را دربر میگیرد و فرد در هر سنی میتواند درگیر مشکلات شنوایی باشد.
وی با اشاره به اینکه تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی در درمان به موقع و موفقیت آمیز آن حائز اهمیت است، افزود: حس شنوایی از پنج ماهگی جنین کامل میشود بنابراین توجه به این مسئله حتی از زمان بارداری مادر نیز قابل توجه است. کودک کم شنوا دربدو تولد قابل شناسایی است و میتواند در هفتههای اول پس از تولد سمعک بگیرد.
موللی گفت: صداهای محیطی بلند میتواند باعث آسیب به شنوایی شوند مثلا افرادی که موسیقی از طریق هدفون با صدای بلند و یا موسیقی بلند در فضای بسته استفاده میکنند شنوایی آنها دچار مشکل میشود و به نوعی غیر قابل درمان و غیر قابل بازگشت است.
دبیر علمی هجدهمین همایش شنوایی شناسی ایران افزود: استفاده از هدفونهای استاندارد و اینکه صدای موسیقی خیلی بلند نباشد میتواند در مراقبت از گوش موثر واقع شود و البته باید به این نکته توجه داشت که افرادی که بعد از شنیدن صداهای بلند دچار وزوز گوش یا کرخی گوش میشود این مسئله نوعی زنگ خطر برای آنها به شمار میرود و باید از در معرض قرار گرفتن صداهای بلند خودداری کنند.