پژوهشگر دانشگاه پیام نور نجف آباد به روش پیاده سازی تشخیص بیماری رتینوپاتی دیابت با استفاده از هوش مصنوعی دست یافت.
سعید آیت، استفاده از روش های هوش مصنوعی را در کاربردهای پزشکی مهم دانست و افزود: هدف از این پژوهش توسعه روشی هوشمند برای تشخیص میکروآنوریسمها بود تا به متخصصان چشم در فرآیند غربالگری رتینوپاتی دیابت کمک و علائم این بیماری سریع، آسان و با هزینه کمتر قابل تشخیص شود.
دانشیار مهندسی کامپیوتر دانشگاه پیام نور نجف آباد گفت: در روش پیشنهادی، نواحی انتخاب شده برای میکروآنوریسمها، با استفاده از ترکیبی از معیارها و عملگرهای مورفولوژیک تعیین و سپس برای افزایش متغیرهای مورد نظر، با استفاده از ابزارهایی همچون تجزیه و تحلیل مؤلفه اصلی و تبدیل رادون، میکروآنوریسمهای واقعی تشخیص داده شد.
عضو شورای پژوهشی دانشگاه پیام نور استان اصفهان افزود: در ارزیابی روش پیشنهادی، متغیرهای نرخ های حساسیت، تشخیص و دقت در تشخیص میکروآنوریسمها بررسی و در مقایسه با روش های مطرح بین المللی نتایج برتری بدست آمده است.
دانشیار مهندسی کامپیوتر دانشگاه پیام نور نجف آباد افزود: این دستاورد علمی جدید بعنوان شبکه ای مدرن در همکاری و یاری متخصصان پزشکی بویژه چشم پزشکی و بستر اجرای آن هم بر هر رایانه معمولی در کنار پزشکان قابل اجراست.
سعید آیت گفت: پیش از این هم پژوهشگران استرالیایی با استفاده از هوش مصنوعی برای رفع این مشکل گام های اساسی برداشته اند و نتایج آن منتشر شده است، بطوری که الگوریتم اصلی در روش پژوهشگران استرالیایی یادگیری عمیق است، اما روش داشجوی پیام نور نجف آباد، بر اساس تبدیل های مورفولوژیک در ترکیب با طبقه بندها است.
دانشگاه پیام نور نجف آباد تنها دانشگاه پیام نور کشور است که در آن رشته کارشناسی ارشد هوش مصنوعی ایجاد شده است.