کارنامه چهل سال فعالیتهای قرآنی پس از انقلاب اسلامی در گفتگوی ویژه قرآنی مورد بررسی قرار گرفت
خواجوی رئیس سابق سازمان دارالقران کریم با اشاره به فعالیتهای خود جوش در قالب جلسات خانگی یا هیئت های قرانی در پیش از انقلاب اسلامی گفت: این فعالیتها در مقام مقایسه با فعالیتهای بعد از انقلاب بسیار محدود بوده است.
وی افزود: در دهه اول و دوم پس از انقلاب فضا سازی، بسترسازی و تشکیلات و تبلیغات خوبی در ارتباط با قرآن در جامعه صورت گرفت.
خاکی موسس خبرگزاری قرآنی ایران نیز وضعیت قرآنی کشور را در چهل سال گذشته مطلوب و روشن در سطح منطقه و جهان توصیف کرد و گفت: در بخش های آموزش قرآن ، ایجاد رسانه ، مسابقات ملی و بین المللی ، تاسیس سازمانها و پژوهشهای قرآنی فعالیت های خوبی صورت گرفته و چهره های برتری در هنر قرائت و حفظ قرآن تربیت شده است.
وی در عین حال افزود: وضعیت موجود با ایده ال ها و اهداف مطرح شده در منویات رهبر معظم انقلاب فاصله بسیار دارد.
خواجوی با تاکید بر اینکه فعالیتهای قرآنی به شکل های مختلف باید منجر به احیا ارزش های قرآنی و عمل به قرآن باشد گفت: از دهه سوم پس از انقلاب ، جنبه های مختلف سبک زندگی قرآنی ، کرسی های آزاد اندیشی ، گفتمانهای قرآنی ، و استخراج تحولات اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی از قرآن ، آن بخش از تبلیغات و تعلیمات قرانی آنطور که باید در جامعه جاری و عملیاتی نشد.
رئیس سابق دارالقران کریم گفت: در کشورهای مصر و عربستان که دیکتاتوری و استبدادی هستند نیز فعالیتهایی همچون قرائت و فضا سازی قرآن بسیار است اما عمل به قرآن و ورود به آن انجام نمی شود.
خاکی با انتقاد از اشتباهات بسیار در ده سال گذشته در برنامه ریزی های کلان در بخش فعالیت های قرآنی گفت: بعد از چند دهه شورای توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفت اما در عمل فقط اساسنامه و سند بیرون داد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با ورود به دادن مجوزهای موسسات قرانی به بوروکراسی اداری این بخش اضافه کرد.
وی با اشاره به شانتاژهای بیرونی رسانه های عجیب و غریب دربخش بودجه های میلیاردی موسسات ، گفت: در بخش مدیریتی دولت و مجلس نتوانسته اند رویه ثابتی را در بخش کمک و نظارت به این موسسات عملیاتی کنند.
موسس خبرگزاری قرآنی ایران گفت: چرا صدا و سیما همانند پخش مسابقات فوتبال از شبکه سه ، برای ظرفیت سازی و توسعه فرهنگ قرانی ، مسابقات بین المللی قران را در شبکه هایی غیر از شبکه قرآن پخش نمی کند .
خواجوی ریاست سابق دارالقرآن الکریم در بخش دیگری از این گفتگو گفت: فرهنگیان و تشکیلات قرآنی و متولیان فرهنگ دینی از جمله حوزه باید پاسخگو باشند که چرا کار به اینجا رسیده که مراجعه به مفاتیح الجنان در بین مردم بیش از مراجعه به قرآن است.
رحیم خاکی نیز با انتقاد از ادغام مسابقات قرآنی گفت: نسل جدیدی از قاریان و حافظان قران کریم بوجود آمده که می توانند برای دهه های بعدی برکاتی برای جامعه داشته باشند.
خواجوی نیز در پایان این گفتگو گفت: باید خلاها را پر کرد به گونه ای که تدریس قران به آموزش و پرورش محدود نشده و این روند در خانواده ها پیگیری شود.