وزیر نیرو: ساختار بخش آب این وزارتخانه تا پایان سال اصلاح خواهد شد که جزئیات این مهم به زودی اعلام میشود
وزیر نیرو تاکید کرد: این وزارتخانه یک دستگاه خدمات رسان است و باید در مسیر کارشناسی مستقیم خود حرکت کند؛ همانگونه که در تلاش برای ارایه خدمات آب و برق پایدار به مردم کشور و تامین آرامش آنها هستیم؛ بنابراین این اطمینان نیز باید برای همگان فراهم شود که مدیران این مجموعه از روی کفایت و شایستگی انتخاب شده اند و هیچگونه ملاحظهای برای حضور افراد خاص در پستهای مدیریتی وزارت نیرو وجود ندارد.
اردکانیان یکی از مشکلات فعلی وزارت نیرو را ساختار این وزارتخانه دانست و افزود: برای حل این مسئله درصدد اصلاح ساختار وزارت نیرو با اولویت بخش آب هستیم که براین اساس ساختار بخش آب این وزارتخانه تا پایان سال اصلاح خواهد شد که جزییات این مهم بهزودی اعلام خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح عملکرد ۴۰ ساله بخش آب و فاضلاب کشور پرداخت و افزود: در بخش تامین آب ۱۹ سد ملی بهرهبرداری شده کشور در ابتدای انقلاب هماکنون با رشد ۹ برابری به ۱۷۲ سد رسیده است و حجم ۱۳ میلیارد و ۳۰۴ مترمکعب مخازن سدهای ملی بهرهبرداری شده در سال ۵۷ نیز با رشد ۳.۹ برابری هم اکنون به ۵۱ میلیارد و ۷۶۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاههای برقآبی کشور نسبت به ابتدای انقلاب رشدی ۶.۷ برابری داشته است، ادامه داد: هزار و ۸۰۴ مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاههای برقآبی در ابتدای انقلاب هم اکنون به بیش از ۱۲ هزار مگاوات رسیده است و ۵۵۲ هکتار شبکه اصلی آبیاری و زهکشی کشور (احداث شده) در سال ۵۷ هم اکنون با رشد ۴.۳ برابری دو هزار و ۳۵۲ هزار هکتار رسیده است.
وزیر نیرو به تشریح دستاوردهای کشور در بخش آب و فاضلاب پرداخت و افزود: هم اکنون تعداد تصفیهخانههای آب شهری کشور با رشد ۵.۱ برابری به ۱۳۹ واحد افزایش پیدا کرده و جمعیت تحت پوشش آب شهری کشور از ۷۴.۶ درصد ابتدای انقلاب هم اکنون به ۹۹.۴۸ درصد رسیده است.
اردکانیان ادامه داد: تعداد تصفیهخانههای فاضلاب شهری با رشد ۵۴ برابری به ۲۱۶ واحد رسیده و جمعیت تحت پوشش سامانه فاضلاب شهری نیز در حال حاضر با افزایش ۵.۸ برابری به ۴۹.۳ میلیون نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: دو میلیون نفر جمعیت روستایی تحت پوشش آب بهداشتی در ابتدای انقلاب نیز هم اکنون با رشد ۸.۴ برابری به ۱۶.۸ میلیون نفر رسیده است.
وزیر نیرو همچنین به تشریح عملکرد ۴۰ ساله توسعه مهندسین مشاور و سازندگان تجهیزات صنعت آب و آبفا (بخش غیردولتی) پرداخت و گفت: براساس برآورد صورت گرفته ۲۰۰ کارخانه تولید کننده تجهیزات آب و فاضلاب با رشد ۶ برابری به هزار و ۲۰۰ کارخانه رسیده و شرکتهای مهندسین مشاور آب و فاضلاب نیز با رشد ۳۰ برابری نسبت به ابتدای انقلاب به حدود ۳۰۰ شرکت رسیده است.
اردکانیان با اشاره به اینکه شرکتهای پیمانکاری آب و فاضلاب با رشد ۱۰ برابری به حدود ۵۰۰ شرکت رسیده است، ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای پیمانکار طرحهای ملی سدسازی با رشد ۲۵.۶ درصدی به ۷۷ شرکت رسیده و تعداد شرکتهای مهندسین مشاور طرحهای ملی سدسازی هم با رشد ۳۲.۵ برابری به حدود ۶۵ شرکت رسیده است.