سومین عرضه نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی بدون انجام معامله به پایان رسید.
این عرضه در ساعت ۱۴:۳۰ عصر آغاز شد و بدون انجام معامله به پایان رسید.
عرضه امروز، سومین مرحله از عرضه نفت خام در بورس انرژی ایران به شمار میآید.
همچنین در این روز کالاهای حلال ۴۰۴ شرکت نفت ستاره خلیج فارس، آیزوفید، آیزوریسایکل، حلال ۴۰۴، بلندینگ نفتا حلال ۴۱۰ و نفتای سنگین تصفیه نشده پالایش نفت شیراز و برش سنگین پتروشیمی امیرکبیر در رینگ داخلی بازار فیزیکی عرضه شدند.
طی معاملات امروز بیش از ۲، ۳۰۰ تن انواع فرآوردههای هیدروکربوری به ارزش بیش از ۷۲ میلیارد و ۲۲۶ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد معامله قرار گرفتند.
فردا سه شنبه نیز کالاهای متانول پتروشیمی شیراز و زاگرس، آیزوریسایکل، آیزوفید، حلال ۴۰۲، حلال ۴۰۴ و ریفورمیت پالایش نفت تبریز، برش سنگین پتروشیمی شازند، آیزوریسایکل، نفتای سبک و سنگین پالایش نفت تهران، میعانات گازی پالایش گاز ایلام، میعانات گازی پتروشیمی رازی، برش سنگین پتروشیمی جم، سی اس او پالایش نفت شازند، ریفورمیت پتروشیمی بوعلی، پنتان پلاس پتروشیمی پارس و هگزان پتروشیمی بندرامام در رینگ داخلی بازار فیزیکی عرضه خواهد شد.
امیرحسین تبیانیان در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به عرضه سومین محموله نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی گفت: امروز یک میلیون بشکه نفت خام سبک ایران در رینگ صادراتی بورس انرژی عرضه شد که حداقل پایه قبل بارگیری و خرید، 35 هزار بشکه بود که خریدار می توانست ضریبی از همین 35 هزار بشکه تا سقف یک میلیون بشکه را خریداری کند.
وی افزود: در این مرحله، آگهی عرضه بدلیل لزوم اخذ مجوزهای لازم از مراجع قانونی، حدود یک هفته قبل منتشر شد و با توجه به اینکه شرایط خرید برای خریداران تغییرات کلی یافته بود، خریداران فرصت کافی برای بررسی این شرایط نداشتند.
وی همچنین فاصله دو ماهه بین عرضه دوم و سوم نفت خام را یکی دیگر از دلایل استقبال نکردن خریداران از عرضه سوم دانست و ابراز امیدواری کرد: در عرضه چهارم که دو هفته آینده در بورس انرژی اتفاق می افتد و با توجه به تسهیل شرایط عرضه، استقبال خریداران از عرضه نفت خام در بورس انرژی افزایش یابد.
نماینده ویژه شرکت ملی نفت ایران در عرضه نفت خام در بورس انرژی همچنین گفت: شرکت ملی نفت ایران تلاش کرده تا شرایط و تسهیلات جدیدی برای خریداران در نظر بگیرد و از جمله شرایط پیش پرداخت را از 10 درصد به 6 درصد کاهش داده است ضمن اینکه برای خریدار، با توجه به مشکلات ارزی، امکان تسویه 100 درصد ریالی فراهم شده درحالیکه در عرضه های قبلی، نحوه تسویه بصورت 20 درصد ریالی و 80 درصد ارزی بود.
تبیانیان همچنین افزود: در خرید اعتباری نیز، مدت تسویه حساب از 60 روز به 90 روز افزایش یافته است.
وی همچنین از برنامه ریزی شرکت ملی نفت ایران برای عرضه منظم نفت خام در بورس انرژی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا در عرضه های بعدی، این اقدام راس زمان های مقرر انجام شود تا خریداران نیز بتوانند روی خرید خود برنامه ریزی کنند.