بهکارگیری نتایج مطالعات و تحقیقات علمی در خصوص ایمنی جاده ها لازمه کارایی سیاستها و اقدامات پیشگیرانه است.
عزيزي افزود: این رويكرد علمی و شناخت نسبت به ابزارهاي تأثیرگذار در امنيت ترافيك، منتهی به امکانپذیر شدن تدوین برنامههای ایمنسازی تردد در جهت کاهش تبعات ناشی از تصادفات شده و درنتیجه کاهش تلفات در هر تصادف میشود.
وی با اشاره به مهمترین مؤلفههای دخيل در حوزه امنيت ترافيك افزود: انسان، راه و وسيله نقليه سه عامل اصلي ترافيك هستند، بهطوریکه با حذف يكي از آنها امكان وقوع تقریباً به صفر میرسد و با بهبود هر يك از اين سهپایه عوامل میتوان به ميزان قابلملاحظهای از بروز تصادفات كاست و بهتبع آن موجب افزايش ايمني شد.
فرمانده انتظامي استان مرکزی ادامه داد: مشاركت دستگاهها و شهروندان در مرتفع ساختن مشكلات ترافيكي محور اصلي تأمین امنيت در اين حوزه به شمار میرود و لازم است تا با برنامهریزی فرهنگي، مسئول سازي در بين مديران و شهروندان نهادینهشده و همه آحاد جامعه مسئوليت خود را در اين حوزه به بهترين شكل ممكن انجام دهند.
عزیزی با تأکید بر ارتقاء آموزشهای تخصصي براي كاركنان پلیسراه و راهور گفت: برنامههای آموزشي بايد به نحوی طراحي شوند كه علاوه بر ارتقاء كيفيت كار، عملكرد حرفهای كارنان را بهبود بخشند، بهطوریکه تصوير خوب و شايسته از آنها در بين مردم برجاي گذارند.
وی صداقت و خویشتنداری را از الزامات مأموریتهای پلیسراه و راهور دانست و گفت: در برخی از موارد ممکن است كه برخي از رانندگان متخلف از جريمه شدن و توقيف خودروي خود پس از انجام تخلفات حادثهساز ناراحت شده و رفتار مناسبي با مأموران نداشته باشند که در اینگونه موارد اين تنها صبر و حوصله و بردباري مأموران است که میتواند مشکلات را بهآسانی برطرف کرده و از پليس چهرهای اجتماعي و قانونمدار بسازد.
این مقام انتظامی مهندسي ترافيك، آموزش و اجراي مقررات را سه ركن اصلي و مهم مديريت و كنترل ترافيك خواند و تصریح کرد: نگاه پليس در ارتقاء امنيت ترافيكي، بر پايه آموزش و توسعه فرهنگ عمومي بين آحاد جامعه برنامهریزی میشود ، ولی ازآنجاییکه همیشه ایام امنیت جانی و روانی شهروندان برای پلیس از اهمیت بسزایی برخوردار است، بیتردید پلیس قاطعانه با تخلفات حادثهساز برخورد خواهد داشت.
عزیزی بیان کرد: بیتردید شناسايي نقاط حادثهخیز و انجام اقدامات عملياتي در جهت رفع و آشکارسازی اين نقاط، برخورد قاطع و بدون اغماض با تخلفات حادثهساز و رانندگان خطرآفرین، حضور مثبت، تأثيرگذار و هدفمند مأموران پلیسراه و راهور در جادههای درون و برونشهری و تعامل مطلوب و سازنده با سازمانهای دخيل در امر ترافيك، در كاهش تصادفات و تلفات جانی تصادفات بسیار مؤثر است.
وی صداقت و سلامت کار، اکرام اربابرجوع و صيانت از ارزشهای والاي اسلامي و سازماني را از وظايف اصلي پليس دانست و اضافه کرد: با توجه به حجم گسترده مأموریتهای پلیسراه و راهور و مواجهه حضوري مأموران با شهروندان، نوع عمل و رفتار آنان در ارزیابی شهروندان از عملکرد پلیس بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
خود مديريتي و خودکنترلی رانندگان با توجه به صبر و حوصله هنگام رانندگي، پرهيز از هرگونه عجله و شتاب، پايبندي به قوانين و مقررات رانندگي و همكاري با مأموران پلیسراه و راهور از اصول مهم یک رانندگي ايمن است.