وزیر ارتباطات: در دولت یازدهم بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال در حوزه ارتباطات سرمایه گذاری شده است
وی ادامه داد: ۱۰ میلیون نفر به اینترنت پهن باند ثابت دسترسی پیدا کردند این رقم قبل از دولت یازدهم ۴ میلیون مشترک بود.
آذری جهرمی با بیان اینکه توسعه روستایی آغاز شده است، گفت: شکاف دیجیتال و توازن یکی از مهمترین پروژههایی بود که در وزارت ارتباطات کلید آن زده شد و دو قرارداد مهم در حوزه توسعه روستایی داشتیم که ما تا پایان دولت یازدهم ۳۶ درصد از روستاهای سراسر کشور به اینترنت پهن باند متصل شدند و نسل سه و چهار یکی از بزرگترین دستاوردهایی بود که باتلاش بسیار زیاد پیاده سازی شد.
وی افزود: در دولت دوازدهم نیز دو رویکرد داشتیم که یکی تکمیل دسترسی همگانی بود و دوم توسعه کاربردهای ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
وزیر ارتباطات گفت: در حوزه تکمیل دسترسی همگانی، در این مدت توسعه روستایی را از ۳۶ درصد به ۶۶ روستاها رساندیم و پوشش ارتباطی جمعیتی در موبایل پهن باند از ۵۰ درصد به ۱۰۰ درصد رسید و تمام شهرنشینهای کشور و شهرها امروزبه خدمات نسل سه و چهار مجهز هستند و نسل چهار از ۷۱۰ شهر به هزار و ۲۴۲ شهر رسید و نسل سه نیز از هزارو ۵۷ شهر به هزارو ۲۴۲ شهر بالغ شد.
وی افزود: پهنای باند اینترنت از ۹۰۰ گیگ به هزار و ۵۰۰ گیگ رسیده و دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید بین استانی احداث شده است و ظرفیت انتقال شبکه ملی اطلاعات در همین مدت ۲ و ۴ دهم برابر شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقتصاد بخش آی سی تی به ۳۶ هزار میلیارد تومان رسید.
محمدجواد آذری جهرمی افزود: سهم صنعت آی سی تی در جی دی پی ملی ۱.۲۵ در سال ۱۳۹۲ بود و این در سال ۱۳۹۵، ۱.۵۲ درصد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: حوزه مخابرات یعنی ارتباطات و اپراتوری ۷۵ درصد سهم این بازار را داشت که در سال ۹۵ نیز همین میزان را داشت و فناوری اطلاعات ۱۸ درصد بوده و در همین سال یک مقدار کاهش پیدا کرده و به ۱۷ درصد رسیده است.
آذری جهرمی گفت: ما نیازمند خدمات در حال رشد هستیم و خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات، راه حلی برای حل چالش هاست و هم برای رشد اقتصادی و این نشان میدهد ما در کشور پتانسیل بسیار بالایی برای رشد این بخش داریم.
وی افزود: اعتقاد ما بر این بود که توسعه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات کلید حل ابر چالشهایی است که در دنیا نیز به همین عنوان دیده میشد و ما نیز برنامهای تنظیم کردیم تحت عنوان ایران دیجیتال و ما به سمت این برویم که تحول دیجیتال را در کشور نهادینه کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در این تحول ما نیازمند توسعه متوازن هستیم و نمیشود فناوری رشد کند و ما بقی بماند و در دو راهی توسعه و عدم توسعه اگر توسعه متوازن نباشد دچار ضرر میشویم و شواهد آن را امروز در عرصه فرهنگی، امنیتی و سیاسی میبینیم و این ناشی از این است که همه خود را متوازن رشد نداده اند.
آذری جهرمی افزود: ما برای توسعه متوازن نیازمند سند ملی بودیم که برای تدوین سند توسعه اقتصاد دیجیتال در ایران ما این کار را به دانشگاه تهران ارجاع دادیم که، چون یک کار بین بخشی است و بیش از ۶ دانشکده در دانشگاه تهران همزمان کار میکنند تا این سند را تهیه کنند.
وی گفت: البته ما برای این که معطل نمانیم کار را آغاز کردیم و نشانههای آغاز تحول دیجیتال در کشور مردم ما میتوانند ببینند امروز روزانه ۱.۵ میلیون سفر با استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات در کشور مدیریت میشود و روزانه ۲۰ میلیارد تومان خریدهای اینترنتی داریم و ۶ میلیون مشترک تلویزیونهای اینترنتی داریم که نشان از تحول دیجیتال در کشور است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به لحاظ شاخصهای فنی و زیر ساختی نتیجه این شده است که ما در یکسال اخیر از ۶۰۰ رک به هزار و ۶۰۰ رک خدماتی در کشور رسیدیم که بیش از ۲۰۰ درصد رشد داشته ایم.
آذری جهرمی گفت: همچنین از ۴۰۰ نرم افزار داخلی در دولت یازدهم تا سال ۹۶ به ۱۳۰ هزار نرم افزار رسیدیم و تا امروز این عدد به ۲۵۰ هزار نرم افزار رسیده است یعنی فقط در امسال معادل کل آنچه که در سابق توسعه داده شده بود در حوزه توسعه اپلیکیشنهای تلفن همراه رشد داشته ایم.
وی افزود: با توجه به سیاست گذاریهای که داشتیم نرخ رشد ۶ برابری ترافیک داخل به ترافیک خارج را داشته ایم که همواره این دغدغه بوده که ما تولید کننده بودیم که اکنون نرخ رشد ترافیک داخل به ۳۱۷ درصد رسیده و نرخ رشد ترافیک اینترنت به ۵۵ درصد رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: همچنین ارتقاء سهم محتوای فارسی در دنیا از ۱.۲ درصد به دو درصد رسیده و ۸ دهم درصد رشد داشته است.
آذری جهرمی در ادامه به کاهش تصدی گری در حوزه ارتباطات اشاره کرد و افزود: خروج از تصدی گری را که همواره مورد نظر دولت بود پیش بردیم و دو پست را از تصدی گری دولت خارج کردیم و امکان حضور بخش خصوصی را در پست فراهم کردیم و دو مجوز پستی برای اپراتورهای خصوصی صادر شد.
وی گفت: امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم در حوزه اینترنت نیز بتوانیم تصدی گری دولتی شرکت زیرساخت را برداریم و تصدی حاکمیتی آن را فقط نگه داریم.
زیرساخت شبکه ملی اطلاعات در حال بهره برداری است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: زیرساخت شبکه ملی اطلاعات در حال بهره برداری است.
آذری جهرمی در بازدید رئیس جمهور از وزارت ارتباطات به رویکرد جدید دولت الکترونیک اشاره کرد و افزود: ثبت نام کارت سوخت به صورت آنلاین انجام شد و مردم زمان کمتری را صرف میکنند که در واقع با کمترین زمان، کمترین هزینه را پرداخت کردند.
وی گفت: طرح یارانه بسته کالایی که در دولت پیگیری میشد نحوه توزیع آن با استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک است و طرح ثبت تلفن همراه که عملی شد قاچاق تلفن همراه را در کشور به صفر رساند که با استفاده از دولت الکترونیک این کار تجربه شد.
وزیر ارتباطات افزود: همچنین حذف قبوض را پیگیری میکنیم و تا اردیبهشت ماه آن را به سرانجام میرسانیم و سرویس سلامت الکترونیک مورد تاکید دولت بود که برای همپوشانی خدمات بیمهای که از سوی مردم در حال پیگیری است.
وی گفت: ما در فروردین امسال ۴ میلیون تراکنش ماهانه داشتیم و امروز به ۹۵ میلیون تراکنش رسیده که رشد بسیار چشمگیری است که جا دارد گسترش پیدا کند این یعنی اینکه ۹۵ میلیون مراجعه حضوری کم شده است و ۹۵ میلیون استعلام در دستگاهها در کسری از ثانیه انجام میشود.
آذری جهرمی افزود: ۶۰ دستگاه داشتیم که در فروردین ماه سرویس میگرفتند اکنون به ۹۷ دستگاه رسیده است که رشد ۵۰ درصدی داریم.
وی گفت: در بحث جوان گرایی و شایسته سالاری نیز بیش از ۳۰۰ مدیر زیر چهل سال در وزارت ارتباطات منصوب کردیم، ۷ سال سن میانگین مدیران را کاهش دادیم و ۳۰ درصد انتصاب مدیران زن را رشد دادیم. تقریبا ۱۰ درصد مدیران ما زن بودند که به ۱۳ درصد رسیده است.
وزیر ارتباطات به کسب و کارهای بزرگ اینترنتی اشاره کرد و افزود: به کسب و کارهای بزرگ بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه فناوری در سال ۹۷ وام دادیم ودر حوزه شبکه ملی اطلاعات جلسه مهمی داشتیم به طوری که در حوزه زیرساخت، زیرساخت باکیفیت، ارزان و امن برای کسب و کارهای داخلی تهیه کردیم.
وی گفت: ما اکنون این حلقه را تکمیل کردیم و هیچ نقطهای در شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد که کیفیت آن از کیفیت خدمات اینترنتی بهتر نباشد و کیفیت آن ۸۰ برابر کیفیت بین المللی است و قیمت داخلی را به نصف قیمت بین المللی رساندیم.
آذری جهرمی افزود: اکنون زیرساخت شبکه ملی اطلاعات در حال بهره برداری است و البته هرروز باید رشد پیدا کند و این حلقه تکمیل شود.
وی گفت: پیام رسانهای بومی از یک و نیم میلیون نفر به ۱۵ میلیون رسیده اند و نقش نظارتی دولت را در راستای حقوق مردم تلاش کردیم که توسعه بدهیم و ۳۰ میلیون سیم کارت بدون هویت ساماندهی شده اند و پیامکهای تبلیغاتی ارزش افزوده را ورود کردیم و از مزاحمتهای تلفنی جلوگیری کردیم به طوری که بیش از ۷۰ هزار سیم کارت مزاحمان را قطع کردیم.
وی ادامه داد: تنها در یک فقره از پروندهها، ۳۲ میلیارد تومان پولی که از بیش از ۲ میلیون نفرکلاهبرداری شده بود به تک تک آنها برگرداندیم و پرونده قضایی علیه کلاهبرداران تشکیل دادیم.
وزیر ارتباطات درادامه به تقویت تولید داخلی اشاره کرد و افزود: امروز ۷۰ درصد قطعات را در صنایع داخلی تولید میکنیم و اقداماتی که اکنون پیگیری میکنیم یکی طرح چهارگانه اشتغال برای ۸۷ هزار شغل در سال بود که آماده شده و گزارش آن ارایه میشود.
وی گفت: البته با چالشهایی مواجه هستیم یکی نگاههای غیرحرفهای به فضای مجازی است که بیشتر از دیدگاه سیاسی مطرح میشود و دیگری اینکه زمان حضور مردم در شبکههای اجتماعی ۳۰ برابر زمان مطالعه روزنامه و نشریه است و ۹ برابر زمان کتابخوانی است و فضای مجازی به عنوان اصلیترین منبع کسب اطلاعات است که رسانههای ما خود را منطبق با رسانههای نوین نکرده اند.
آذری جهرمی افزود: ما بحث گذار از رویکردسنتی به هوشمند را پیگیری کردیم که بسیاری از مدیران ما در حال مواجه با آن هستند و بسیاری از آنها با این فرایندهای نوین آشنا نیستند و وقتی آشنا نیستند دربرابر آن مقاومت میکنند.
وی گفت: با تکانهای اقتصادی به دلیل تحریم با آن مواجه شدیم و تغییرات نرخ ارز مشکل ساز شد که در بازار ما ۷۰ درصد هزینههای آن ارزی است و ۱۰۰ درصد درآمد آن ریالی است.