تلف شدن یک گربه جنگلی دیگر در شهداد ، بار دیگر این زنگ هشدار را به صدا در آورد که حیات وحش و به طور کلی محیط زیست استان کرمان نیازمند کمک و توجه است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این گربه جنگلی کمیاب ظاهرا نیمه شب برای یافتن غذا به حریم شهر شهداد وارد شده بود و در وسط
سعید مومن زاده عضو شورای اسلامی شهر شهداد و از دوستداران محیط زیست با ابراز تاسف از تلف شدن این حیوان زیبا می گوید : باید فکری برای حفظ این گونه کمیاب بشود . محیط زیست یا باید برای تغذیه آنها در محیط وحش فکری کند یا برای زنده گیری و نگهداری و تکثیر آنها در اسارت .
آقای جلیلوند رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهداد ، گربه جنگلی تلف شده را یک گونه شاخص، بسیار با ارزش و مهم می داند و زیستگاه آن را مناطق جنگلی اطراف شهداد عنوان می کند و می گوید : در استان کرمان این حیوان فقط در اطراف شهداد دیده شده است و تنها یکبار در سال ۱۳۸۷ مشاهده یک قلاده از این نوع گربه سان در ۱۰ کیلومتری جنوب شهرستان بم نیز گزارش شد. جلیلوند می افزاید گربه جنگلی یک حیوان بسیار با شهامت و جسور است و به انسان آزار نمی رساند و آماده ایم با همکاری مردم برای زنده گیری آن اقدام کنیم.
گربه جنگلی تنها گونه جانوری نیست که در سایه غفلت ما انسانها، دارد آماده انقراض نسل میشود. یوزپلنگ ایرانی، خرس سیاه آسیایی ، انواع آهو ، بزکوهی و پرندگان مختلفی در استان کرمان هستند که شمار انها به حد هشدار آمیزی کاهش یافته و برخی از آنها انگشت شمار شده اند. این داستان غمبار در خصوص برخی گونه های گیاهی هم در حال رخ دادن است .
اقای بهادری از کارشناسان علوم طبیعی میگوید محیط زیست، شاه کلید تداوم حیات بر روی کره خاکی است اما متاسفانه از حفظ و نگهداری محیط زیست خبرهای خوبی به گوش نمیرسد. این داستانی است که در همه جای دنیا شنیده میشود و استان کرمان هم از آن مستثنی نیست. استانی که با 18 میلیون و دویست هزار هکتار مساحت ، تنوعی کم نظیر از 5 اقلیم مختلف آب و هوایی را در خود جای داده است و بگفته جزینی زاده مدیرکل پیشین محیط زیست استان کرمان از 2000 گونه گیاهی و 350 گونه جانوری برخوردار
قاچاق چوب هم حکایت دیگری است. یکی از مسئولان منابع طبیعی استان کرمان میگوید بعد از ممنوع شدن برداشت چوب از
آقای بابایی کارشناس جنگل ومراتع میگوید علاوه بر تاغزارها ، درختانی مانند بنه ، بادام کوهی ، کرفس کوهی، کنار، کهکم، اورس یا سرو کوهی ، انار شیطان و گیاهان دارویی مانند زیره ، آویشن و آنغوزه که بومی استان کرمان هستند ، به علت برداشت بی رویه در معرض انقراض قرار دارند .
اقای رجبی زاده مدیرکل محیط زیست استان کرمان میگوید علاوه بر بلایای طبیعی مانند خشکسالی ، سیل ، آفات و بیماریها ، انسانها نیز با دخالت مستقیم و غیر مستقیم خود باعث تخریب منابع طبیعی هستند و حل این مشکل نیازمند فرهنگسازی عمومی و عزم
آقای پورسینا رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان کرمان هم با اشاره به شکار بی رویه حیوانات میگوید خشکسالی و افات و بیماری ها هم باعث کم شدن غذا در محیطهای طبیعی شده و به انقراض نسل حیوانات کمک میکند و تنها راه مقابله با ان توسعه زیستگاه های طبیعی با مشارکت مردم است. اقای رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان نیز احیای عرصه های جنگلی و مراتع را از جمله راههای افزایش پوشش گیاهی برشمرد که دوستداران محیط زیست می تواند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند . اقای سلمانی از فعالان محیط زیست هم میگوید دعوت شکارچیان به خودداری از شکار یا ترغیب گردشگران به خودداری از تخریب منابع طبیعی کافی نیست زیرا برخی از ما باید به زور قانون ، رفتارهای غلط خود را اصلاح کنیم و لذا باید نهادهای نظارتی محیط زیست قوی تر عمل کنند.
آقای حاتمی جانشین یگان حفاظت محیط زیست استان کرمان این حرف را می پذیرد اما میگوید باید میان ماموریت یگان ما با
در هر صورت برای حفظ زیست بوم های گیاهی و جانوری که منبع تولید خاک ، اکسیژن ، آب ، غذا و حفظ چرخه حیات برای ما هستند باید به مقوله حفظ محیط زیست اهتمام صد چندان داشته باشیم.
اکنون آنطور که خانم ابراهیمی معاون مرکز برنامه ریزی، تحول اداری و بودجه سازمان حفاظت محیط زیست گفته است در لایحه بودجه سال 98 که دولت به مجلس تقدیم کرده است اعتبارات این سازمان در سال اینده با 47 درصد افزایش به 373 میلیارد تومان رسیده است که افقی روشن تر را برای حفاظت از محیط زیست نوید میدهد. امید که سهم استان پهناوری مانند کرمان هم در این افزایش اعتبار دیده شود.