نشست بررسی مشکلات داروسازی و داروخانهها بعد از ظهر امروز در تهران برگزار شد
این نشست با حضور دکتر قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، دکتر سیدحمید خوئی رئیس انجمن داروسازان تهران و جمعی از اعضای این انجمن در سالن اجتماعات انجمن داروسازان تهران برگزار شد.
بررسی مشکلات ناشی از معوقات پرداخت بیمه ها در صنایع دارویی و داروخانه ها، همچنین بررسی مشکلات درخواست فروشندگان دارو به پرداخت نقدی و استعمال کوتاه مدت برای داروها، بررسی مباحث مربوط به آموزش تکنسین های نسخه پیچ برای داروخانه ها و همچنین ثابت ماندن نرخ داروها در سال های اخیر از مباحث مطرح شده در این نشست بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از مخالفت این کمیسیون با خصوصی سازی آموزش پزشکی خبر داد
دکتر محمدحسین قربانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در نشست بعدازظهر امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با دکتر سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با خصوصی سازی آموزش پزشکی قاطعانه مخالفت کردیم.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت پیش از این پیشنهاد خصوصی سازی در آموزش سه رشته پر طرفدار پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی را داده بود افزود: این پیشنهاد بر اساس اصل 44 قانون اساسی بود اما متأسفانه هر جا واگذاری به بخش خصوصی صورت گرفته است با فساد مواجه بوده ایم.
دکتر قربانی اضافه کرد: از آنجا که ساز و کارهای لازم برای خصوصی سازی آموزش پزشکی را نداریم، نگرانی از افت کیفیت آموزش نیز در بخش خصوصی وجود داشت.
وی گفت: خوشبختانه تعداد دانشکده های پزشکی و همچنین پردیس های بین المللی نیازهای آموزش پزشکی کشور را تأمین می کند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه با اشاره به افزایش 10 درصدی بودجه نظام سلامت در لایحه بودجه سال 98 افزود: میانگین افزایش لایحه بودجه 98، هشت درصد است که خوشبختانه در حوزه سلامت دو درصد از میانگین بالاتر است.
دکتر قربانی گفت: 75 هزار میلیارد تومان و 3.3 میلیارد دلار برای نظام سلامت در سال آینده در نظر گرفته شده است که با اختصاص ارز 4200 تومانی و مدیریت مناسب وزارت بهداشت قادر به در مسیر قرار دادن قطار طرح تحول سلامت در کشور خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی از مشکلات نظام سلامت را بدهی های 7 هزار میلیارد تومانی بیمه که مربوط به سال های پیش از 1396 است عنوان کرد و افزود: باید در زمینه پرداخت این بدهی تدابیر لازم اتخاذ شود.
این عضو کمیسیون بهداشت در پایان با اشاره به اختصاص 500 میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی با مجوز مقام معظم رهبری برای دارو و صنعت دارو گفت: حدود نیمی از این مبلغ به بیمه سلامت اختصاص یافته اما نگرانیم که این بودجه به صورت کامل در بخش دارو هزینه نشود و به دیگر بخش های طرح تحول سلامت تزریق شود.
رئیس انجمن داروسازان تهران از بدهی یکساله بیمه ها به مراکز درمانی دولتی و خیریه خبرداد
دکتر سیدحمید خوئی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: بیمه خدمات درمانی در 10 روز گذشته مطالبات دو ماه آخر سال 96 را تسویه کرد و اکنون تا مرداد ماه 97 مطالبات را پرداخت کرده که این تنها برای بخش خصوصی است.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی نیز مطالبات بخش خصوصی را تا مرداد ماه 97 تسویه کرده است اما مطالبات مراکز دولتی و خیریه از یکسال گذشته تسویه نشده است.
وی اضافه کرد: مشکل صنایع دارویی و اقتصاد دارو نقدینگی است.
وی افزود: براساس قانون بیمه ها باید 60 درصد از مبلغ مطالبات را هنگام دریافت اسناد مراکز درمانی پرداخت کنند و 40 درصد بقیه را نیز تا دو ماه پس از تحویل اسناد بپردازند اما متاسفانه بیمه ها از سال های گذشته در حق مراکز درمانی اجحاف کرده اند.
دکتر خوئی افزود: اکنون مشکل صنایع دارویی و داروخانه های ارزی نیست بلکه مشکل داخلی است و مربوط به تاخیر در پرداخت مطالبات است چرا که از یکی دو ماه گذشته فروشندگان دارو به داروخانه ها درخواست پرداخت نقدی یا شبهنقدی(با فرصت کمتر از دو ماه ) میکنند.
وی اضافه کرد: داروخانه های اکنون باید هم دارو را به صورت نقدی خریداری کنند و هم چک های گذشته را تسویهکنند که این امر موجب نیاز داروخانه ها به نقدینگی شده است.
رئیس انجمن داروسازان تهران اضافه کرد: در این شرایط دشوار داروخانه های یا باید از خرید دارو منصرف شوند و یا مجبور به دریافت وام های با بهره های زیاد شوند تا چرخش اقتصادی کارشان ادامه یابد.
خوئی گفت: متاسفانه در صنایع دارویی نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و گاه مطالبات آنها پس از تاخیر به صورت اوراق قرضه پرداخت می شود که ناچار شوند برای تبدیل به پول نقد تا 30 درصد ارزانتر اوراق را به فروش برسانند.
رئیس انجمن داروسازان تهران با تبریک انتصاب دکتر سعید نمکی به عنوان سر پرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دکتر پیر صالحی ریاست جدید سازمان غذا و دارو گفت: امیدواریم در مدیریت جدید مشکلات گذشته برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه در ماه های اخیر تمام کالاها گران شده اند و حتی لبنیات و گوشت که از ضروریات غذایی مردم است افزایش های چند برابر داشته اند گفت: صنایع دارویی اجازه افزایش بیش از 10 درصد نرخ را نداشته اند و در صورت قیمت گذاری واقعی دارو از مشکلات صنایع دارویی کاسته خواهد شد.
رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به اختصاص 500 میلیون یورو از صندوق ذخیره ارزی با مجوز مقام معظم رهبری برای صنایع دارویی گفت: 260 میلیون یورو از این مبلغ اختصاص یافته اما در بخش های دیگر طرح تحول سلامت هزینه شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: 240 میلیون یورو باقی مانده برای صنایع دارویی و داروخانه ها هزینه شود تا از مشکلات آنان کاسته شود.
دکتر خوئی با اشاره به فعالیت بیش از 100 شرکت دارو سازی در کشور گفت: متاسفانه مسئولان سابق وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اجازه افزایش قیمت به دارو های تولید داخل را نمی دادند اما حاضر بودند کمبود دارو را با واردات داروهایی تا چهار برابر گرانتر از مشابه داخلی شان تایید کنند.
وی افزود: حمایت از صنایع دارویی داخل امکان تامین نیازهای کشور را فراهم می کند.
رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: خوشبختانه کمبود داروی خاصی در کشور نداریم اما در صورت حمایت نشدن صنایع دارویی احتمال بروز مشکل تا شش ماه آینده وجود خواهد داشت.