آيا رژيم صهيونيستي در پي ايجاد منطقه حائل در جنوب سوريه است؟
حملات هوايي رژيم صهيونيستي به جنوب دمشق با حمله انتحاري روز چهارشنبه در منبج که به کشته شدن 4 نظامي امريکايي منجر شد اهداف مشترکي را دنبال مي کند.
چهارشنبه گذشته بر اثر حمله انتحاري در شهر منبج در شمال غرب سوريه که در کنترل نظاميان امريکايي و نيروهاي کرد سوري تحت حمايت امريکاست چهار نظامي امريکايي کشته شدند. اين حمله يک ماه پس از آن رخ داد که دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا اعلام کرد که داعش از بين رفته است و نظاميان امريکايي ديگر مي توانند به خانه بر گردند و ترکيه مي تواند به جاي آنها عليه باقي مانده داعش ايفاي نقش نمايد.
اين اقدام ترامپ سبب شد که بسياري از متحدان امريکا از جمله رژيم صهيونيستي و هم حزبي هاي او در امريکا، ترامپ را شديدا تحت فشار قرار دهند و دستور او براي خارج کردن نظاميان امريکايي از سوريه را موجب تقويت مجدد گروه تروريستي داعش و باز گذاشتن دست ترکيه براي کشتار شبه نظاميان کردسوري قلمداد نمايند.
تحت تاثير اين فشارها هفته گذشته ترامپ در تماس تلفني با رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه پيشنهاد ايجاد منطقه امن در نوار مرزي در 30 تا 32 کیلومتری داخل خاک سوریه را مطرح کرد که با استقبال اردوغان روبرو شد. هنوز چند روزي از اين پيشنهاد نگذشته بود که حمله انتحاري در منبج رخ داد و 4 نظامي امريکايي در اين حمله کشته شدند و داعش هم مسووليت اين عمليات را به عهده گرفت.
اقدام داعش به علميات انتحاري عليه نظاميان امريکايي در منبج آن هم در حاليکه ترامپ تحت فشار بود که نظاميان امريکايي را از سوريه خارج نکند بر اين ابهام که حضور نظاميان امريکايي در سوريه براي مبارزه با اين گروه تروريستي نيست افزود چرا که اگر چنين ادعايي واقعيت داشت اين سوال مطرح است که چرا بايد داعش دست به عملياتي بزند که ديدگاه مخالفان خروج نظاميان امريکايي از سوريه را تقويت نمايد و با ادامه حضور اين نيروها در سوريه عرصه به اين گروه تنگ شود؟ مگر اينکه به اين نتيجه برسيم که آنچه در خصوص همکاري امريکا با داعش گفته مي شود واقعيت دارد و حضور نظاميان امريکايي در سوريه به معناي حفظ داعش خواهد بود.
از سويي به فرض اينکه همکاري امريکا با گروه تروريستي داعش تکذيب شود به احتمال قوي انگشت اتهام به سوي رژيم صهيونيستي نشانه خواهد رفت که در وراي هدايت داعش براي انجام چنين حمله اي قرار داشته باشد. رژيم صهيونيستي يکي از بازنده هاي اصلي خروج نظاميان امريکايي از سوريه، و بارها مدعي شده است که خارج شدن امريکا از سوريه به نفع محور مقاومت و به زيان اين رژيم خواهد بود. از سويي بارها اسنادي مبني بر همکاري تل آويو و کمک هاي آن به گروههاي تروريستي فعال در سوريه منتشر شده است چهار شنبه گذشته «گادی ایزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در آستانه پایان دوره مسئولیت خود، در مصاحبه با ساندي تايمز اذعان کرد که این رژیم به گروههاي مسلح فعال در سوريه کمک تسلیحاتی کرده است. او همچنین اذعان کرد که تلآویو به گروههای شورشی در مرز سوریه و فلسطین اشغالی سلاحهای سبک به منظور دفاع از خود داده است!
در چنين شرايطي بعيد نيست که تل آويو براي اينکه فشارها را براي حضور نظاميان امريکايي در سوريه تشديد کند چنين حمله اي را توسط عناصر داعش طراحي کرده باشد. از سويي رژيم صهيونيستي پس از اينکه ترامپ اعلام کرد که نظاميان امريکايي را از سوريه خارج خواهد کرد در چند نوبت جنوب دمشق را هدف حملات موشکي قرار داده است که در آخرين مورد روز يکشنبه منطقه کسوه در جنوب دمشق بار ديگر هدف اين حملات قرار گرفت.
پيش از اين حملات بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي مدعي شده بود که ارتش اين رژيم به مواضع ايران و حزب الله در سوريه حمله خواهد کرد و به نوعي سعي بر اين داشت که وانمود کند که در غياب نظاميان امريکايي از مرزهاي جنوبي به خاطر حضور ايران وحزب الله در معرض تهديد است.
در اين چارچوب به نظر مي رسد همانگونه که ترکيه به بهانه تهديد شبه نظاميان کرد سوري از پيشنهاد امريکا براي ايجاد منطقه امن در خاک سوريه استقبال کرده است رژيم صهيونيستي نيز با اين حملات در پي آن است که منطقه حائلي در مرز جولان اشغالي ايجاد نمايد.
بي ترديد اين حملات رژيم صهيونيستي با نگراني از آزموده شدن ارتش سوريه در نبرد هفت ساله با گروههاي تروريستي و حاميان آنها در اتباط، و تل آويو از اين نگران است که پس از نابودي باقي مانده گروههاي تروريستي در ادلب، ارتش سوريه با تجارب نبرد هفت ساله عليه اين گروهها، به آزادسازي جولان اشغالي اقدام نمايد و بنابر اين رژيم صهيونيستي در اقدامي پيشگيرانه با چنين حملاتي سعي بر اين دارد که از چنين اتفاقي که حق طبيعي حاکميتي سوريه است جلوگيري نمايد.
------------------------------------------------
رضا محمدمراد