به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خانه ملت، بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان طرح سوال احمد سالک کاشانی نماینده مردم اصفهان درباره دلیل کار معاون وزیر نفت در عزل و نصب هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس گفت : شرکت ستاره خلیج فارس طبق قانون تجارت می تواند هیات مدیره حقیقی یا حقوقی داشته باشد.
وزیر نفت دولت دوازدهم ادامه داد: براساس قانون هیات مدیره این شرکت 5 عضو حقوقی شامل دو عضو شستا، دو عضو صندوق بازنشستگی نفت و یک عضو از شرکت ملی پالایش و پخش دارد.
وی با بیان اینکه تغییری در ترکیب هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس صورت نگرفته است، با بیان اینکه طبق قانون تجارت، هیات مدیره می تواند هر زمان که خواست مدیرعامل را تغییر و یا عزل کند گفت : هیات مدیره با حضور سه عضو که اکثریت اعضا محسوب می شوند، مدیرعامل این شرکت را تغییر دادند و این تغییر در صورتجلسه ثبت شده است.
عضو کابینه دولت بیان داشت: آقای سالک مطرح می کنند که چرا مجمع عمومی مدیرعامل را عزل نکرده است که باید گفت مجمع عمومی تنها برای تعیین مدیرعامل به عنوان رئیس هیات مدیره مجوز اعلام نظر دارد که برای آن نیز باید رأی سه چهارم اعضای مجمع کسب شود، بنابراین معاون وزیر نفت در روند تغییر مدیرعامل شرکت نفت خلیج فارس دستی نداشته است.
زنگنه در پاسخ به سوال نماینده مردم اصفهان با بیان اینکه مهمترین هدف بالا رفتن تولید بنزین است، گفت: زمانی که زمزمه تحریم آمریکا شنیده شد، تلاش کردیم تا از مسئله عدم توانایی تولید بنزین استفاده نکنند و به کشور فشار نیاورند.
بنده در کارم با هیچکس عقد اخوت نبسته ام و کسی که توانمند نباشد را بدون توجه به اینکه دلخور می شود یا دوستم باشد، کنار می گذارم
وی تصریح کرد : بنده در کارم با هیچکس عقد اخوت نبسته ام و کسی که توانمند نباشد را بدون توجه به اینکه دلخور می شود یا دوستم باشد، کنار می گذارم.
وی با اشاره به راه اندازی سریع پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اردیبهشت سال 96 گفت : با راه اندازی پالایشگاه ، تولید مستمر بنزین با ظرفیت 12 میلیون لیتر انجام شد، این در حالی بود که مدیرعامل قبلی در نامه رسمی از خطر انفجار پالایشگاه گفته بود و خواستار پول کلان برای تعمیرات پالایشگاه بود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه معاونش یکی از شاگردان او است، گفت: اینکه معاون بنده در مقطع فوق لیسانس یک درس با من داشته است، جرم نیست
زنگنه با بیان اینکه معاونش 12 سال سابقه کار دارد، ادامه داد: بنده ریسک کردم و فرد 35 ساله ای را در سمت معاونت خود قرار دادم و در واقع نیروسازی کردم، این جوان در یک سال اخیر موفق بوده است، می توانید از نمایندگان جنوب ایران سوال کنید که او در یک سال گذشته 40 بار به جنوب کشور برای پیگیری سفر کرده است.
وزیر نفت با بیان اینکه فازهای 1 و 2 پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ظرفیت رسیده است، گفت: فاز 3 نیز در حال راه اندازی است و با تولید 30 میلیون لیتر بنزین در روز سرپا ایستاده ایم و به آن افتخار می کنیم، چرا که ستاره خلیج فارس خوب کار کرده و انصاف نیست پشت نیروی جوان پرانرژی اینگونه صحبت کنیم.
وی افزود: رفتار یک فرد 66 ساله با جوان 35 ساله یکسان نیست، ماهیت جوان تحول، جسارت و نوآوری است، اما ما احتیاط می کنیم و باید زیر بال و پر آنها را بگیریم، نباید با یک اشتباه با آنها برخورد کنیم یا آنها را جابجا کنیم.
بنده مسئولیت راه اندازی فنی فازهای 1 و 2 را از مدیرعامل جدید خواستم که او نیز قبول مسئولیت کرد و توانست این موضوع را نهایی کند
زنگنه عنوان کرد: بنده مسئولیت راه اندازی فنی فازهای 1 و 2 را از مدیرعامل جدید خواستم که او نیز قبول مسئولیت کرد و توانست این موضوع را نهایی کند.
وزیرنفت گفت : او در نامه ای عنوان کرد که مدیرعامل قبلی مناسب نبوده است. لازم می دانم مجدد توضیح دهم که تعیین مدیرعامل از وظایف هیات مدیره است و اشخاص حقوقی عضو هیات مدیره 3 رأی به تغییر مدیرعامل قبلی داده اند.
عضو کابینه دولت دوازدهم توضیح داد: شستا دو عضو در هیات مدیره ستاره خلیج فارس دارد، آنها آن زمان به دلیل مخالفت با روش به تغییر مدیرعامل رأی ندادند، آنها تصمیم را زیر سوال نبردند، بلکه خواستار آن بودند روش دیگری برای این تغییر انجام شود. آنها بعد از نتایجی که از مدیرعامل جدید گرفتند از این تغییر اعلام رضایت کردند.
وزیر نفت با اشاره به گزارش نظارتی سازمان بازرسی کل کشور گفت: آقای سالک به گزارش های نظارتی اشاره کردند، باید بگویم در گزارش سازمان بازرسی آمده است که بعد از تغییرات مدیریتی در نیمه دوم سال 96 فاز اول ستاره خلیج فارس با 12 میلیون لیتر به طور کامل راه اندازی و به تثبیت رسیده، که این کار قابل تقدیر است، بنابراین حتی سازمان نظارتی نیز از تغییر و نتیجه تقدیر کرده است.
زنگنه با تاکید بر اینکه وزارت خواهان نتیجه بود، گفت: می خواستیم وقتی تحریم ها اعمال می شود، به دلیل کمبود و عدم توانایی تولید در بنزین گیر نکنیم، الان بنزین مثل نان شب است، اگر دو ساعت بنزین نباشد، مردم نمی توانند آن را تحمل کنند بنابراین ما تلاش کردیم در 6 ماهه اول سال در زمینه تولید بنزین به تعادل برسیم.
وی گفت : در سال گذشته روزانه 12 میلیون لیتر بنزین وارد می کردیم، اما امسال از مهرماه هیچ بنزینی وارد کشور نشده است و در واقع در تولید بنزین خودکفا شده ایم و وضعیت ذخایرمان بهبود یافته است، به طوری که در بودجه سال آینده پیش بینی برای واردات بنزین نداشته ایم.
وزیر نفت کابینه دوازدهم گفت: در سال 91 در حدود 52 میلیون لیتر بنزین تولید می کردیم، در این مدت 43 میلیون لیتر بنزین دیگر به میزان تولیدات کشور افزوده شده و در واقع 95 میلیون لیتر بنزین تولید می شود.
وی افزود : افزایش 83 درصدی تولید بنزین در کشور بی سابقه بوده است.
زنگنه ضمن تشکر از قرارگاه خاتم الانبیا (ص) برای انجام کارهای پیمانی پالایشگاه ستاره خلیج فارس بیان کرد: به موضوع بسته شدن دفتر ستاره خلیج فارس در تهران انتقاد شده است، دلیلی وجود نداشت که این دفتر با 150 کارمند در تهران فعالیت کند، باید تمام شرکت ها دفاتر خود را در استان های دیگر تعطیل کنند و تمام تمرکزشان در استان خود باشد.
وزیر نفت با اشاره به راه اندازی فاز 4 ستاره خلیج فارس اظهار داشت: با مصوبه مجمع عمومی شرکت نفت ستاره خلیج فارس و تزریق خوراک 120 هزار بشکه ای به این پالایشگاه می توان گفت در زمان کوتاهی این فاز نیز به بهره برداری می رسد.
نمایندگان از توضیح وزیر نفت قانع شدند
نمایندگان مجلس پس از شنیدن توضیحات وزیر نفت درپاسخ به سئوال نماینده اصفهان اعلام کردند از توضیحات وزیر قانع شده اند .
محور سئوال اقای سالک درباره عزل و نصب های هیات مدیره شرکت نفت ستاره خلیج فارس و واردات بنزین علیرغم تولیدات ۲۴ میلیون لیتر بنزین از سوی این شرکت بود .
اولویت وزارت نفت؛ افزایش بازیافت نفت از مخازن نفت و گاز
وزیر نفت گفت: افزایش بازیافت نفت را در دستورکار داریم و معتقدیم می توانیم با افزایش ۲ برابری تولید نفت ۴۰ میلیارد دلار درآمد کسب کنیم.
بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز در پاسخ به سوال رضا انصاری نماینده داراب درباره اولویت های وزارت نفت برای ارتقای ارتباط صنعت و دانشگاه، افزود : مهم ترین اولویت وزارت نفت در سیاست ها و راهبردها توجه به افزایش بازیافت نفت از مخازن نفت و گاز است.
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه کل ذخایر درجای هیدروکربنی 836 میلیارد بشکه است و میزان برداشت نفت با فناوری موجود 239 میلیارد بشکه یعنی 29 درصد است، اظهار داشت: 71 درصد از میزان نفت بدون استفاده زیر زمین باقی می ماند و این در حالی است که هر یک درصد افزایش بازیافت، 8 میلیارد بشکه یعنی 500 میلیارد دلار ثروت است و هیچ چیز مهم تر از این نیست که این بازیافت افزایش یابد.
وی افزود: در حال حاضر وقتی از یک معدن سنگ برداشت می کنیم، یک درصد هم اتلاف نداریم چرا که با سیم برشی کار می کنیم در حالی که در گذشته 30 درصد ذخیره معدن از بین می رفت لذا
در حال حاضر 29 درصد بازیافت از مخازن نفتی داریم که به علت تکنولوژی پایین است
.
زنگنه در ادامه با بیان اینکه مهم ترین کار بخش نفت تلاش برای برداشت بیشتر است، تصریح کرد: پروژه های مفصلی با 9 دانشگاه معتبر داریم و قراردادهایی بسته ایم تا برای افزایش برداشت از میادین نفتی مطالعه کنند و هرسال اعتبار آن ها را نیز تامین می کنیم و حتی برای آزمایشگاه ها دلار می پردازیم که پیشرفت زیادی هم کرده اند.
وی در ادامه با بیان اینکه نخستین کار ما تاسیس انستیتو در دانشگاه هایی بود که رشته مهندسی نفت داشتند، یادآور شد: در جریان این قراردادها اساتید و دانشجویان با ما همکاری می کنند و در جریان عملیات واقعی توسعه صنعت نفت قرار می گیرند.
زنگنه اضافه کرد: از سال 76 در ادامه کار شرکت های پیمانکار عمومی GC، شرکت پتروپارس را ایجاد کردیم که اقدامات خوبی داشت و کار جدیدی در جریان قراردادهای نفتی صورت دادیم که شرکت های خارجی در کنار قراردادهای خود دانش فنی و مهندسی را نیز منتقل کنند که در این راستا 17 شرکت ایرانی صلاحیت داشتند تا شریک خارجی ها شوند.
وی در ادامه با اشاره به پروژه های پایین دستی صنعت نفت و گاز، ابراز داشت: از این طریق تلاش کردیم فناوری خط تولید را در داخل ایجاد کنیم و در پتروشیمی تدوین دانش فنی پلی اتیلن، پروپان و غیره را داشتیم و در این زمینه با دانشگاه های درجه یک قرارداد بستیم و پروژه های متعددی انجام دادیم.
وزیر نفت در ادامه با تاکید بر برنامه این وزارتخانه مبنی بر تقویت ساخت و ارتقای فناوری از طریق تجهیزات موردنیاز عنوان کرد: حدود 51 فقره قرارداد به ارزش 432 میلیارد تومان منعقد کردیم تا از کالاهای راهبردی ایرانی استفاده کنیم از این رو برای تامین کالاهای مورد نیاز پروژه های نگهداشت توان و تولید در داخل الزام کردیم تا از خارج وارد نشود و تکنولوژی داخلی تقویت شود.
دانمارکی ها قرارداد خود را به صورت امتیازی با توتال برای 25 سال و برای برداشت 300 هزار بشکه تمدید کردند که البته ما نیز برداشت داریم ولی میزان آن کم است
وی در ادامه با بیان اینکه آمریکایی ها در بخش نفتی قطر حضور نداشته و دانمارکی ها قرارداد داشتند که دو سال پیش تمام شد، گفت: دانمارکی ها قرارداد خود را به صورت امتیازی با توتال برای 25 سال و برای برداشت 300 هزار بشکه تمدید کردند که البته ما نیز برداشت داریم ولی میزان آن کم است.
زنگنه در ادامه با اشاره به صنعت پتروشیمی کشورمان عنوان کرد: ما هیچ گاه از سابیک عربستان جلو نبوده ایم اما به پیشرفت امید داریم چنانچه در سال 76 که وارد وزارت نفت شدم تولید نفت به زحمت به یک میلیارد دلار می رسید اما در حال حاضر این میزان به 20 میلیارد دلار افزایش یافته که به راحتی ظرفیت تولید نفت را می توانیم دو برابر کنیم و به 40 میلیارد دلار برسانیم.
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه در دوره ای وقفه ای در صنعت نفت افتاد که از آن آسیب دیدیم، ابراز داشت: در حال حاضر در وضعیتی هستیم که به صنایع داخلی چند هزار میلیارد تومان بدهکاریم و در پرداخت گرفتاری داریم و نیاز به طرح و منابع برای حرکت است.
وی افزود: در حال حاضر پولی برای خرید خارجی نداریم و اینکه تصور می شود از داخل خرید نمی کنیم، اشتباه است اما در تکنولوژی ضعف داریم که تقویت آن زمان بر بوده و برنامه می خواهد از این رو انستیتو نفت را در دانشگاه ها راه اندازی کردیم که در کنار کار تحقیقاتی، مسئولیت کار را نیز به عهده داشته باشند که همین موضوع منجر به رشد خواهد شد و نباید خود را دست کم بگیریم.
وزیر نفت در پایان با بیان اینکه در حوزه ساخت ماشین آلات دوار برای خطوط انتقال با مپنا و OTC همکاری داریم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پیچیده ترین سکوها را احداث می کنیم و در حوزه تجهیزات از بسیاری از محصولات داخلی بهره می بریم.