به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گيلان ، با پیشرفت دستگاههای شالیکاری و توسعه مکانیزاسیون ، کشاورزهای گیلانی هم اکنون غذای حدود ۲۰ میلیون ایرانی را تولید میکنند، این استان در تولید و پرورش مرغ اجداد، بوقلمون و چای رتبه اول کشور و در برنج و ماهی گرم آبی رتبه دوم کشور را داراست.
علی درجانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: حجم تولید محصولات کشاورزی استان از 2 تن در هکتار در دهه ۶۰ ، به تولید بیش از ۴ تن در هکتار رسیده است.
کشاورزان گیلانی به منظور بهره وری بیشتر از زمینهای کشاورزی ، طرح پرورش ماهی در شالیزارها را به اجرا درآورده اند به طوری که حجم پرورش ماهیهای گرم آبی ۴۹ هزار تن، ماهیهای سرد آبی ۵ هزار تن، ماهی در قفس هزار تن و خاویار ۵۰۰ تن بوده است که این استان را به یکی از قطبهای تولید ماهی کشور تبدیل کرده است.
اگرچه گیلان بیشتر با کشاورزی شناخته شده، اما این استان در پیشرفتهای صنعت هم پیشتاز است به طوری که تعداد واحدهای صنعتی استان از ۱۲۰ واحد در سال ۵۷ به ۳ هزار و ۱۰۰ واحد در سال ۹۷ رسیده است.
فرهاد دلق پوش، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گیلان در این زمينه گفت: استان گیلان در صنعت فولاد و مواد سلولوزی رتبه دوم کشور در تولید را داراست و در حوزه داروسازی و صنایع غذایی و دارویی دارای جایگاه ممتاز کشوری است.
علاوه بر ساخت آزادراه رشت قزوین و توسعه راههای روستایی از ۹۰۷ کیلومتر در سال ۵۷ به بیش از ۱۰ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی در سال ۹۷، احداث راه آهن هم با بودجه ۱ هزار و ۸۵۰ میلیون تومان با ظرفیت جابجایی سالانه ۴ میلیون مسافر و ۱۰ میلیون تن بار به ایستگاه آخر رسیده است و به گفته سالاری استاندار گیلان تا ایام نوروز ۹۸ به هموطنان خدمت رسانی را آغاز خواهد کرد.
همجواری گیلان با کشورهای حاشیه دریای خزر، توسعه بندر انزلی به عنوان یکی از پیشرفتهترین بنادر ایران ، ساخت بندر آستارا و منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی و رونق و پیشرفت آنها، موجب افزایش سرمایه گذاریهای خارجی در این منطقه شده است.
رضا مسرور، مدیر عامل منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی گفت: بیش از ۱۴۶ میلیون دلار جذب سرمایه گذاری خارجی، هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در این منطقه ایجاد کرده است.
ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی گیلان، پرسر رضوانشهر و نیروگاه بادی منجیل که با ظرفیت اسمی ۹۲ مگاوات، بزرگترین نیروگاه بادی خاورمیانه است؛ از تلاشهای وزارت نیرو بوده که تولید برق استان را از ۴۹۷ مگاوات در سال ۵۷ به ۲ هزار و ۸۱۹ مگاوات در سال ۹۷ رسانده است.
در سال ۵۷ هیچ یک از روستاهای پربارش استان کشور به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی دسترسی نداشتند، اما در سال ۹۷ بیش از ۷۶ درصد روستاهای استان از این نعمت بهرهمند شده اند.
حسین اکبر، مدیر عامل شرکت گاز گیلان گفت : قبل از انقلاب اسلامی خط لوله اول سراسری گاز را از پالایشگاه بیدبلند خوزستان به آستارا انتقال میداد و هیچ یک از ساکنان شهرها و روستاهای استان از این نعمت بهرمند نبودند، اما در سال ۹۷ بیش از ۹۶ درصد جمعیت شهرها و ۹۷ درصد روستاهای استان به گاز طبیعی دسترسی دارند.
توسعه مراکز بهداشتی و امکانات پزشکی استان که به گفته علی داوودی، معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ منجر به پوشش ۹۸ درصدی شبکه بهداشتی در استان شده است هم سن امید به زندگی را از ۵۴ سال به ۷۴ سال رسانده است. همچنین تعداد بیمارستانهای استان از ۱۵ در سال ۵۷ به ۳۶ بیمارستان در سال ۹۷ و تعداد خانههای بهداشت از ۶۰ به ۹۷۳ افزايش داشته است.