به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از پاریس؛ پلیس ضد شورش فرانسه برای متفرق کردن معترضان به نظام سرمایه داری در پاریس هفتم، از گاز اشک آور، ماشین آب پاش و تفنگ فلش بال استفاده کرد. تاکنون بیش از 20 نفر فقط در پاریس بازداشت شده اند.
هم اکنون تنش و درگیری شدیدی میان پلیس ضد شورش و مردم معترض درپاریس هفتم در جریان است و معترضان با شعار مکرون استعفاو مکرون دیکتاتور از پلیس می خواهند به صف معترضان بپیوندند و از خشونت پرهیز کنند.
دهمین شنبه متوالی اعتراضات ضد سرمایه داری در فرانسه
به گزارش فرانس 24، معترضان ضد نظام سرمایه داری در دهمین شنبه پیاپی، در سراسر فرانسه برای اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت امانوئل مکرون راهی خیابان ها شدند. هشتاد هزار نیروی پلیس و ژاندارم برای مقابله با راهپیمایان بسیج شدند. سازمان دهندگان راهپیمایی ها از معترضان دعوت کردند برای گرامیداشت یاد همراهان شان که در جریان تظاهرات قبلی کشته یا زخمی شدند، با خودشان گل و شمع بیاورند. موضوع تظاهرات امروز اعتراض به خشونت های پلیسی در راهپیمایی ها و مخصوصا از پرتابگران گلوله های دفاعی از سوی پلیس است.
صدها تن از معترضان صبح امروز در برابر لوتل انوالید جمع شده اند. موضوع اصلی این تظاهرات که برگزاری آن به فرمانداری نیز اظهار شده است، تقدیر از مصدومان راهپیمایی های اخیر بوده است اما معترضان همچنان از سیاست های امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که اخیرا پیشنهاد گفتگوی ملی را در واکنش به اعتراضات مطرح کرده است، انتقاد کردند.
یکی از معترضان گفت: طرح های سابق ظاهری و پوچ بودند و بحث گفتگوی ملی نیز همین طور است. یکی دیگر گفت: دولت اندکی عقب نشینی می کند تا خودش را برای انتخابات اروپایی آینده آماده کند. در واقع در تدارک انتخابات اروپایی است. این چیزی نیست که رضایت ما را جلب کند.
برای اولین بار در دو ماه اخیر خیابان شانزه لیزه محل تظاهرات نبوده است. در شهرهای دیگر برخی اوقات جنبش های دیگر نیز به معترضان ضدسرمایه داری اضافه شده اند. در لوهاور، اتحادیه کارگری «کنفدراسیون عمومی کار» نیز به صف معترضان این شنبه پیوست. در اوزس موتورسواران معترض به تظاهرات اضافه شدند. در نواز نیز معترضان عکس های دوستان شان را که در راهپیمایی های قبلی در اثر خشونت پلیسی مصدوم شدند در دست گرفتند.
یکی از معترضان می گوید: ما خرابکار و سنگ انداز نیستیم. ما مسلح نیستیم. ما با گفتمانی صلح جویانه و با روحیه ای صلح طلب و خانوادگی به اینجا می آییم. اعتراضات در فرانسه از 17 نوامبر 2018 آغاز شد و از آن زمان، بیش از سه هزار نفر بازداشت و بیش از هشتصد نفر نیز زخمی شده اند.
گروهی از خبرنگاران با تجمع در میدان جمهوری شهر پاریس به خشونت ها و آزارهای جنسی علیه آنان در جریان تظاهرات ضد سرمایه داری دوماه گذشته در فرانسه اعتراض کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، این افراد شعار نوشته هایی به شرح «آزادی اطلاع رسانی»، در دست داشتند.
یکی از خبرنگاران گفت: ما خبرنگار هستیم، ما خواستار آزادی اطلاع رسانی هستیم، من عقاید شخصی خودم را در مقاله هایم نمی آورم.
خبرگزاری فرانسه با پخش تصاویری از معترضان ضد سرمایه داری در حال بحث با خبرنگاران معترض، سخنان فرانسوا پیترل رئیس انجمن خبرنگاران شبکه تلویزیونی خبری فرانسوی ب اف ام ت را پخش می کند: ما این تظاهرات را برگزار کردیم زیرا امروز در تظاهرات جلیقه زردها (معترضان ضد سرمایه داری و سیاست های دولت در فرانسه) که از دو ماه قبل جریان دارد، ما شاهد خشونت، تعرض، تهدید به مرگ، تهدید به تجاوز جنسی در قبال برخی از گزارشگران را شاهدیم. این مساله در یک دموکراسی غیرقابل قبول است و ما به همین دلیل اینجا آمده ایم تا بگوئیم ما باید در فرانسه آزادی اطلاع رسانی داشته باشیم. و ما می خواستیم این کار را قبل از برگزاری تظاهرات جدید جلیقه سبزها انجام دهیم.
اورتانس ژرار خبرنگار و گزارشگر ب اف ام ت و گفت: من خودم قبل از استخدام شدن چهار سال شرایط ناپایداری و فقر را تجربه کردم به همین دلیل مشکل معترضان به دولت را کاملا درک می کنم و به آنها به درستی تریبون می دهم. من با آنها در میدان حاضر هستم و در کنار آنها زندگی می کنم، گاهی اوقات من همان ترسی را که آنها از پلیس ها دارند تجربه می کنم، و به این دلایل نمی توانم درک کنم که برخی از آنان ما را اذیت و آزار می کنند. از این بابت واقعا ناراحتم، چون من می خواهم به آنها اجازه دهم حرف های سازنده شان را به زبان آورند و نشان دهند اینگونه اند نه اینکه خبرنگاران را کتک بزنند.
ماری ژان هنرمند فرانسوی که از جمله معترضان ضد سرمایه داری است گفت: ما می گوییم که برخی رسانه ها در حاشیه قرار دارند که تقریبا مطالبات ما را خوب بازتاب می دهند، سعی می کنند درخواست های ما را بازتاب دهند، اما رسانه هایی هستند که به غایت از سوی قدرت حاکمه تامین مالی می شوند و در نتیجه مطالبات ما را بازتاب خوبی نمی دهند و درخواست های ما را نشان نمی دهند؛ درگیری ما در این بخش است. وي افزود: ما این احساس را داریم که دو یا سه تبادل و گزارش اخبار ما را در رسانه ها بیشتر نداریم و گویی که ما در یک کشور دیگر تظاهرات می کنیم. ما از خبرنگاران می خواهیم به راهپیمایی های ما بیایند و ببینند با ما چگونه رفتار می شود.
تیری پل والت بنیانگذار جنبش جلیقه زردهای شهروند گفت: در هر صورت فرانسه به ما اجازه وجود داشتن داده است، به ما فرصت حرف زدن داده است، و جنبش جلیقه زردها ( ضد سرمایه داری ) را به جلوی صحنه آورده است. و خبرنگاران هم مثل ما هستند. بسیاری از آنها برنامه ای کار می کنند و وضعیت زندگی ناپایداری دارند. و در یک دموکراسی وقتی می خواهیم این دموکراسی خوب کار کند، نمی توان آزادی بیان و قبل از آن آزادی مطبوعات را مانع شد. نباید آنها را ترساند یا کتک زد یا به آنها اجازه فیلمبرداری نداد. برای ما این مساله کامل مشخص و مبرهن است و ما همواره اقدامات خشن را محکوم کرده ایم. ما صلح طلب هستیم.
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر در خبری فوری از درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان در جریان تظاهرات جلیقه زردها در شهر بوردو خبر داد. پلیس فرانسه برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و خودروهای آب پاش استفاده کرد. معترضان تظاهرات جلیقه زردها 10 هفته ای است که به صورت مستمر به اعتراضات خود ضد سیاست های امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه ادامه می دهند.