سرپرست سازمان توسعه تجارت از افزایش بیش از ۹۰ برابری تعداد مراکز نمایشگاهی خبر داد
وی افزود: فضای سرپوشیده نمایشگاهی در سال ۵۷ حدود ۳۵ هزار مترمربع بود که امروز به ۴۰۰ هزار متر مربع افزایش یافته است.
مودودی گفت: تعداد نمایشگاههای سالانه که در نمایشگاه بین المللی تهران تا سال ۵۷ برگزار میشد ۶ عنوان نمایشگاهی بود که این میزان امروز به ۸۰ عنوان نمایشگاهی افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: میانگین شرکت کنندگان در نمایشگاه تا سال ۵۷ کمتر از ۱۰۰۰ نفر بود که تا پایان سال ۹۶ این میزان به ۲۶ هزار مشارکت کننده افزایش یافته است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت ادامه داد: آنچه که نگران کننده است تعداد نمایشگاههای خارجی است که تا سال ۵۷ ما در ۵ نمایشگاه خارجی حضور داشتیم و تا پایان سال ۹۶ این میزان حضور، تنها در ۱۰ نمایشگاه خارجی بوده است.
وی به میزان شرکت در اکسپوهای جهانی اشاره کرد و گفت: در ۴۰ سال گذشته توانستیم در ۷ اکسپو شرکت کنیم.
صنعت مبلمان کشور در نوزدهمین بازار دنیا
مودودی همچنین اضافه کرد: صنعت مبلمان کشور در حالیکه نوزدهمین بازار دنیا و دارای ۸۰ میلیون نفر جمعیت هستیم در نه ماهه سال ۹۷ حدود ۳۶ میلیون دلار صادرات داشته است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۶ اگرچه ۲۲۷ درصد از نظر کمی رشد داشت، اما این میزان صادرات بسیار پایینتر از ظرفیتهای ماست.
وی گفت: صادرات صنعت مبلمان به عراق با ۲۴۵ درصد رشد، افغانستان ۱۷۵ درصد رشد و عمان با ۶۰ درصد رشد همراه بود که این میزان هم بسیار پایینتر از ظرفیتهای تولیدی و صادراتی صنعت مبلمان کشور است.
مودودی ادامه داد: البته ما در عراق مرکز دائمی نمایشگاه دایر کردیم که ماهانه یک تا دو نمایشگاه برگزار میکنیم.
ما بلندترین میزان تعرفه واردات را در دنیا داریم
سرپرست سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: در حوزه مشوقهای صادراتی، اولویت اول ما به امور نمایشگاهی مربوط میشود یعنی برای کسانی که در نمایشگاه بین المللی شرکت میکنند بخشی از هزینهها را پرداخت میکنیم البته قرار بود ۱۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان مشوقهای صادراتی به ما بدهند، اما در عمل ۲۰ میلیارد تومان آن را پرداخت کردند.
وی گفت: برآوردها نشان میدهد بدهی مشوقهای مالیاتی ما در سالهای ۸۹ و ۹۰ و ۹۱ حدود ۳۷۰ میلیون تومان است و این موضوع مربوط به گذشته است از این رو این سازمان برنامه و بودجه است که باید مشخص کند این جزو دیون دولت به حساب بیاید یا خیر.
مودودی با اشاره به تعرفه واردات کالا افزود: ما بلندترین میزان تعرفه را در دنیا داریم و این حمایت تعرفهای یک نقطه ضعف است که نمیتوانیم با دنیا رقابت داشته باشیم.
برنامهای برای بازگشایی ثبت سفارش واردات خودرو وجود ندارد
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: این سازمان هیچ برنامهای برای بازگشایی ثبت سفارش واردات خودرو ندارد.
محمدرضا مودودی امروز در ادامه نشست خبری توانمندیهای صادراتی صنعت مبلمان در پاسخ به پرسشی درباره بازگشایی ثبت سفارش واردات خودرو با تأکید بر مدیریت منابع ارزی افزود: موضوع خودروهای دپو شده در گمرکات به صورت ویژه در دستور کار سران عالی سه قوه قرار گرفته، اما سازمان توسعه تجارت برای بازگشایی سایت ثبت سفارش واردات خودرو تا سال ۹۸ هیچ برنامهای ندارد.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی مدیریت منابع ارزی و ارز حاصل از صادرات محصولات نفتی، صنعتی و کشاورزی در اولویت نخست کشور قرار دارد، گفت: ارز حاصل از صادرات باید صرف تأمین کالاهای اساسی و تأمین دارو و همچنین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز صنعت و کارخانجات شود و بنابراین برای واردات کالاهایی همچون خودرو اولویتی نداریم.
مودودی ادامه داد: سعی نداریم ارز حاصل از صادرات را به کالاهایی اختصاص دهیم که در اولویت ما نیست و جزو کالاهای لوکس است.
تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرکات کشور
سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در مورد تعیین تکلیف خودروهای دپو شده در گمرکات کشور گفت: برای این خودروها هزینههایی صورت گرفته و ارز کشور صرف واردات آن شده و حتی مشتریانی در داخل کشور بابت خرید آنها پول پرداخت کردهاند و منتظر ترخیص خودروهای خود از گمرکات هستند بنابراین جدا از مباحث مربوط به تخلف یا عدم تخلف واردکنندگان، باید موضوع ترخیص این خودروها مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سازمان توسعه تجارت در این راستا پیگیریهای لازم را انجام داده است، افزود: بنابراین با مطرح کردن موضوع ترخیص خودروهای دپو شده در گمرکات کشور هیئت دولت در این خصوص مصوبهای داشت، اما هنوز در مورد تاریخ ورود خودروها به کشور اختلاف نظر وجود دارد.
مودودی گفت: بانک مرکزی، موضوعی در مورد انتقال ارز حاصل از واردات این خودروها مطرح کرده که جای بحث و بررسی دارد تا این موضوع شامل خودروهایی شود که قبل از مرداد وارد شدهاند یا اینکه بعد از خرداد وارد گمرکات کشور شدهاند؛ البته بررسیهای کارشناسی در این خصوص در حال انجام است و در صورت حصول نتیجه نهایی، اطلاع رسانی خواهد شد.
نمایشگاه مبلمان منزل با رویکرد صادراتی برگزار میشود
رئیس اتحادیه درودگران از برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مبلمان منزل با رویکرد صادرات محور خبر داد.
عبدالحسین عباسی در نشست خبری گفت: این نمایشگاه مرداد سال آینده با محوریت حمایت از کالای ایرانی و رویکرد صادرات محور برگزار میشود.
وی افزود: ارائه آخرین دستاوردهای فن آوری روز در حوزه مبلمان، گسترش تعامل علمی و بازرگانی با سایر کشورها، کمک به تقویت توان ساخت داخلی از طریق تبادل اطلاعات فنی، آشنایی صنعتگران ایرانی با دستاوردهای نوین این صنعت، ایجاد زمینه عقد قراردادهای بازرگانی در زمینه مبادله کالا، خدمات و اطلاعات فنی، توسعه اشتغال، حضور تجار و صنعتگران بین المللی از سراسر جهان در نمایشگاه برای کمک به توسعه صادرات تولیدات داخلی و ارتقای جایگاه و موقعیت ایران در منطقه و جهان، مهمترین محورهای برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مبلمان منزل است.
عباسی اضافه کرد: جذب سرمایه گذاری شرکتهای خارجی و بازدید هیئتهای خارجی و داخلی، آشنایی با بازارهای جدید، ایجاد بسترهای لازم جهت انتقال دانش فنی، معرفی محصولات و فناوریهای نوین خدمات بازرگانی و بازاریابی محصولات، ایجاد اتاق فکر صنعت مبلمان در جهت هم اندیشی و توسعه زیر ساخت ها، فراهم سازی فضای گفتمان و ارتباط مستقیم با شرکتهای فعال داخلی و خارجی در صنایع مذکور و جلوگیری از واردات محصولات مصرفی بی کیفیت خارجی به ایران بخش دیگری از محورهای برگزاری این نمایشگاه است.
ایجاد نمایشگاه مجازی مبلمان
در این نشست همچنین شهنام سپاسدار، رئیس ستاد برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی مبلمان منزل نیز گفت: این نمایشگاه سال آینده با برنامههای جانبی ویژهای برپا خواهد شد.
وی افزود: ایجاد نمایشگاه مجازی مبلمان، تبیین نقش مبلمان در زندگی جوامع امروز در قالب غرفه نمونه، انتخاب و تقدیر از خبرنگاران نمونه در حیطه صنعت مبلمان، رونمایی از مبلمان نمونه، ایجاد سالن نشانهای برتر مبلمان، انتخاب نشانهای برتر مبلمان صادراتی کشور، برگزاری جشنواره فیلمهای کوتاه در حوزه صنعت مبلمان، ایجاد موزه مبلمان در کنار نمایشگاه، ایجاد کارگاه ساخت مبلمان و تعریف و تأمین مشوقهای صادراتی بخشی از سیاستها و رویکردهای جدید برپایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی مبلمان منزل است.