با استقبال دانشجویان و محققان از نوبت شب کتابخانه ملی، شرایط استفاده از این کتابخانه اعلام شد
مدیر کل حوزه ریاست کتابخانه ملی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نوبت شب کتابخانه ملی با نوبت روز شرایط متفاوتی دارد و به علت محدود بودن امکانات و زیاد بودن تقاضاها کسانی که دارای شرایط خاص و تعریف شده هستند می توانند در نوبت شب به این کتابخانه مراجعه کنند.
هانیه گرایلی افزود: نوبت شب از ساعت 22 آغاز می شود و تا 7 بامداد ادامه دارد. طبق شرایط کتابخانه فقط دانشجویان دکترا یا کسانی که مقاله ISI داشته باشند می توانند در این ساعات به کتابخانه ملی مراجعه کنند.
وی گفت: نخبگان علمی و فرهنگی هم بعد از ارائه مدارک و مستندات می توانند در نوبت شب به کتابخانه ملی بیایند.
مدیر کل حوزه ریاست کتابخانه ملی گفت: ما در این مکان خوابگاه نداریم اما محلی برای استراحت موقت در نظر گرفته ایم.
وی افزود: افراد متقاضی می توانند در خواست و مدارک خود را از طریق سایت کتابخانه ملی به نشانی www.nlai.ir به ما اطلاع دهند و ما بعد از بررسی ظرف 5 روز کاری به تقاضاها پاسخ می دهیم.
تـاریخچـه تشکیـل مجمـوعـه کتابخانه بـه آغـاز دهـه 1240 هجری شمسی باز میگردد.
در سال 1268 هجری قمری مطابق با سال 1231 هجری شمسی مدرسه دارالفنون در تهـران کار خود را آغاز کرد و 12 سال بعد کتابخانه کوچکی در آن مدرسه تأسیس شد و تقدیر چنین بود که این مجموعه کوچک در مدرسه ای که به سبک اروپایی ساخته شده بود، هسته اولیه مجموعه کتابخانه ملّی ایـران شـود کـه 73 سـال بعـد، در 3 شهریور 1316 هجری شمسی به طور رسمی در تهران، گشایش یافت.
نخستین ساختمان کتابخانه ملی ایران با طراحی آندره گُدار، معمار و باستان شناس نام آشنای فرانسوی، در کنار ساختمان موزه ملی ایران ساخته و در سال 1316 هجری شمسی به طور رسمی افتتاح شد.
چند سال پس از افتتاح کتابخانه ملی، نیاز به گسترده تر ساختن فضای کتابخانه در میان مسؤولان آن به خوبی احساس میشد و بدین دلیل ساختمان جدیدی در سال 1340 به کتابخانه ملی افزوده شد و زیر بنای ساختمان کتابخانه ملی به هزار متر مربع رسید.
پس از تبدیل شدن کتابخانه ملی به سازمانی مستقل، بار دیگر فکر گسترش مجموعه ساختمانهای کتابخانه ملی جدی شد.
در سال 1375 کلنگ ساختمان جدید توسط آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور وقت زده شد. کار ساخت آن در تابستان 1383 پایان یافت و در 11 اسفند همان سال به طور رسمی افتتاح شد.