تفاهمنامه توسعه همکاریهای اقتصادی بین استانهای کرمان از ایران و غزنی، پَکتیا و کابل از افغانستان امضاء شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما در این مراسم رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: سهم این استان از مجموع 2 میلیارد و 400 میلیون دلار صادرات کشور در سال 96 به افغانستان 19 میلیون دلار بوده که با وجود مشترکات بین کرمان و افغانستان رقم بسیار اندکی است.
طبیب زاده افزود: حجم مبادلات تجاری با وجود نزدیکی مرزها، حضور 300 هزار افغانی و تجار فراوان افغانی در کرمان باید افزایش یابد و این همایش مقدمه جهش موثر در حوزه تجاری کرمان و افغانستان باشد.
وی اظهار داشت: کشور افغانستان در مسیر توسعه قرار گرفته و نیروی انسانی این کشور نیاز به تحصیل و کسب تخصص دارد و زبان مشترک و دانشگاه های استان کرمان می تواند زمینه مهارت آموزی مهاجران افغانی را فراهم کند.
رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: در راستای تولید انرژی های فسیلی، فعالان و شرکت های کرمان می توانند در افغانستان فعالیت کنند و همچنین انرژی و برق به این کشور صادرات شود.
وی گفت: استان کرمان تولید 10 میلیون تن فولاد، 82 میلیون تن گندله و 162 میلیون تن سنگ آهن و کنستانتره را در برنامه دارد و ظرفیت معادن کرمان در افق 1404 برای صادرات و وجود معادن غنی در افغانستان می تواند این همکاری را گسترده کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان اضافه کرد: افغانستان می تواند بازاری بزرگ برای مواد غذایی تولید شده در کرمان باشد و محصولات کرمان از جمله خرما، پسته، کشاورزی و روغن نباتی قابلیت صادرات به افغانستان را دارد.
وی افزود: افغانستان به عنوان کشوری در معرض توسعه به خدمات فنی و مهندسی نیاز دارد و در این زمینه کرمان هزار و 500 شرکت پیمانکاری و شرکت های بزرگ ملی و بین المللی تخصصی می تواند زمینه همکاری گسترده با افغانستان باشند.
در این جلسه حسینی نژاد رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمان هم گفت در هفت ماه امسال حجم معاملات بین ایران و افغانستان یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار بوده که نسبت به پارسال ۲۰۰ میلیون دلار بیشتر شده است.
وی افزود: پارسال واردات ایران از افغانستان ۲۰ میلیون دلار و در ۷ ماهه امسال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار است.
در این جلسه آقایان زاهدی ، پور ابراهیمی و حسن پور نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی مهمترین راهکارهای افزایش حجم مبادلات تجاری بین ایران و افغانستان را ایجاد بازار مشترک اسلامی ، توجه به ظرفیت شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها ، اجرای طرح های صنعتی ، ایجاد بستر مراودات بانکی و توسعه همکاری های معدنی عنوان کردند.
همچنین اعلام شد با توجه به ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین ایران و افغانستان و اشتراکات فرهنگی و تاریخی بین دو کشور باید زمینه توسعه حجم معاملات و مبادلات بین دو کشور به گونه ای فراهم کرد که تا ۵ سال آینده رقم فعلی بیست برابر شود.