فرماندهی انتظامی استان مرکزی: پلیس فتای استان در چند سال گذشته در رتبه نخست کشف جرایم سایبری در کشور قرار گرفته است.
عزیزی گفت: 43 درصد جرایم سایبری این استان در 9 ماه امسال در حوزه بانکداری و 23 درصد کلاهبرداری رایانه ای است.
وی اضافه کرد: میزان کشف به وقوع جرایم سایبری استان مرکزی در سال جاری 112 درصد است که نسبت به مدت مشابه قبل یک درصد افزایش دارد.
مدیرکل دادگستری استان مرکزی در این نشست گفت: آگاهی های جامعه در خصوص جرایم سایبری باید بهبود یابد و نیاز است که دولت باید در این راستا برنامه های ویژه تدوین کند.
عبداللهی افزود: جرایمی که در حوزه فضای سایبری رخ می دهد بیشتر از فضای فیزیکی است و باید اقشار مختلف جامعه با تهدیدهای این فضا را شناسایی کنند چرا که امکان وقوع برخی جرایم که در فضای سایبری رخ می دهد در فضای فیزیکی وجود ندارد و شناسایی همه تهدیدهای این فضا باید با حساسیت دنبال شود.
دادستان اراک نیز در این نشست با بیان اینکه کلاهبرداری های اینترنتی از سرقت های عادی پیشی گرفته و 70 درصد از محتوای فضای مجازی مطالب غیراخلاقی است، افزود: 97 مورد کلاهبرداری اینترنتی و 75 مورد جرایم علیه عفت عمومی در ماه های آبان و آذر سال جاری در اراک اعلام شده است.
قاسمی بر ضرورت تشکیل جبهه سایبری مانند جبهه اقتصادی در جامعه اشاره کرد و گفت: فضای سایبری گمنام است و بزه دیدگان در این فضا بیشتر افراد کم سن و در گروه های سنی 15 تا 30 سال هستند.
وی تصریح کرد: 50 درصد جرایم سایبری استان مرکزی در اراک است و ساوه پس از آن بیشترین جرایم در این خصوص را به خود اختصاص داده است.
آنقی، رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی هم در این نشست گفت: بیشتر جرایم سایبری این استان در ارتباط با کلاهبرداری های رایانه ای و برداشت غیرمجاز از حساب افراد است که می طلبد هماهنگی و تعامل بین دستگاه قضایی، بانک ها و پلیس فتا روز به روز افزایش یابد.
نقش هموطنان عزیز در پیشگیری از وقوع جرائم سایبری کمتر از پلیس نیست و شهروندان با بی توجهی به پیامها و آگهیهای اغوا کننده و همچنین اعلام موارد مجرمانه به مسئولان مربوطه میتواند ، ضمن کاستن از زمینههای ارتکاب جرم، مجرمان سایبری را در رسیدن به اهداف شوم خود ناکام گذارند.