مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری: حدود ۴ هزار صندلی پرواز سال ۵۷ به حدود ۴۸ هزار صندلی پرواز رسیده است
وی افزود: در حمل و نقل هوایی با فراهم سازی ارتباط و اتصال سریع و ایمن مراکز مختلف و برخورداری از ظرفیتها و مزیتهای جغرافیایی اقتصادی کشور، از نگاه داخل و ایجاد ارتباطات بین المللی جریان سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و در نتیجه تولید و اشتغال، تسهیل و رونق اقتصادی اتفاق خواهد افتاد.
جعفرزاده گفت: شاید بر همگان پوشیده نباشد که در طول چند دهه گذشته حمل و نقل هوایی به جهت نقش تعیین کننده آن در توسعه صنعت و مبادلات بازرگانی و اینکه بازوی بلامعارض چند سویه رشد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی کشور محسوب شده نشانه پررنگ اهداف آمریکاییها بوده است.
وی افزود: آمریکاییها به شکلهای مختلف، قوانین و مقرارت بین المللی را به خصوص پیمان شیکاگو که خود یکی از امضا کنندگان آن بوده اند، زیر پا گذاشته اند.
جعفرزاده ادامه داد: در این پیمان کشورهای عضو متعهد شده اند محدودیتی برای دسترسی عادلانه به محصولات و مقاصد و بازار ایجاد نکنند، همچنین در آن به تامین و بی خطری پروازها تاکید شده و توسعه مسیرهای هوایی، فرودگاهی و امکانات ناوبری هوایی به همه اعضا گوشزد شده است، اما آمریکاییها همه این مفاد را زیر پا گذاشته اند.
جعفرزاده با بیان اینکه دولت مردان آمریکایی بر خلاف مفاد مندرج در این پیمان نامه همواره تلاش کرده اند تا از پیشرفت و توسعه صنعت حمل و نقل هوایی در جهت ایجاد فشار و محدودیت و مقاصد سیاسی استفاده کنند، گفت: برغم این محدودیت ها، تعداد ورود هواپیما پس از انقلاب اسلامی بیانگر رشد چند برابری وجود هواپیما در ناوگان هوایی کشور است به گونهای که در سال ۵۷ موجودی هواپیماهای کشور حدود ۲۵ فروند با ۴ هزار و ۱۶۹ صندلی بوده و اکنون این تعداد به ۳۱۱ فروند با ۴۷ هزار و ۹۹۸ صندلی بالغ شده که از این تعداد ۱۴۲ فروند شامل ۲۱ هزار و ۷۱۵ صندلی فعال است.
مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری افزود: ۴۹ هزار و ۶۰۰ پرواز انجام شده در سال ۵۷ به ۴۹۵ هزار و ۷۵۶ پرواز در سال ۹۶ افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه به طور متوسط در چند سال گذشته سالانه به حدود ۳۲ میلیون مسافر داخلی و ۱۱ میلیون مسافر خارجی سرویس داده شده است، گفت: در مدت ۵ سال و نیم گذشته ۲۳۶ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۹۵۴ مسافر توسط دو میلیون و ۱۴۸ هزار و ۱۶۵ پرواز جا به جا شده است.
جعفرزاده افزود: همچنین تعداد کل فرودگاههای کشور در سال ۵۷ به ۴۳ فرودگاه بالغ میشد که ظرف چهار دهه گذشته این تعداد به ۷۲ فرودگاه افزایش یافت و تعداد پرواز عبوری در سال ۵۷ از ۳۱ هزار و ۱۰۰ به ۴۲۶ هزار و ۶۸۴ در سال ۹۶ افزایش یافته است.
وی گفت: در خصوص تعداد مسیرهای هوایی نیز از رشد چشمگیری برخوردار بودیم به گونهای که ۱۰ مسیر هوایی در سال ۵۷ به ۱۲۷ مسیر هوایی در سال ۹۷ افزایش یافته است و هم اکنون در کشور دارای ۹ فرودگاه بین المللی، ۲۹ فرودگاه داخلی و ۳۰ فرودگاه دارای مرز هوایی هستیم.