بخشی از اراضی تپه تاریخی و هفت هزار ساله موشه لان تپه واقع در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز با حکم قضایی و ورود میراث فرهنگی از دست متصرفان آزاد سازی شد.
حجت الاسلام فخرالدین صابری افزود: عملیات آزاد سازی این اراضی با حکم دادستان شهرستان ساوجبلاغ و با حضور مسئولان قضایی، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و فرمانداری ساوجبلاغ اجرا شد.
وی گفت: یکی از رسالتهای مهم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ، حفاظت و حراست از مجموعه ابنیه ها و محوطههای تاریخی است و به همین دلیل برای آزاد سازی اراضی موشه لان تپه اقدام لازم صورت گرفت.
صابری بابیان اینکه این گونه محوطهها متعلق به شخص، خانواده، قوم و جمعیت نیست، افزود: آثار تاریخی مربوط به همه ملت ایران و هویت فرهنگی کشور است و باید از آنها حفاظت کرد.
وی یادآور شد: در سال های گذشته عده ای سودجو اقدام به تصرف غیرقانونی حریم تپه ها و محوطه های تاریخی در البرز کردند و دراین محدوده ها ابتدا دیوار کشی و سپس ویلا و ابنیه ساختند.
وی اظهار داشت: طبق قانون، سازمان میراث فرهنگی با متعرضان و متجاوزان به حریم ابنیه و محوطههای تاریخی برخورد خواهد کرد و کسانی که چنین تخلفاتی را مرتکب می شوند از یک تا سه سال محکوم به حبس خواهند شد.
صابری افزود: این تپه یکی از محوطه های ارزشمند تاریخی است که در کاوش های باستان شناسی، آثار ارزشمندی از دل آن بیرون آمده است.
وی ادامه داد: اکنون این آثار در موزه ملی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری نگهداری می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز در خصوص اظهارات برخی افراد سودجو مبنی بر دریافت مجوز از میراث فرهنگی برای ساخت و ساز در محوطه موشه لان تپه گفت: ما به هیچ کس مجوزی در این زمینه نداده ایم و دستگاه قضایی هم موضوع را به خوبی بررسی کرده است .
معاون دادستان شهرستان ساوجبلاغ نیز اظهار داشت: متاسفانه در این تپه تاریخی تعدادی حفاری غیرمجاز برای غارت آثار تاریخی انجام شده است.
رضا اصغری افزود: حدود یک هکتار از اراضی محوطه موشه لان تپه تصرف عدوانی شده بود که بر اساس حکم صادره قلع و قمع شد.
وی با هشدار به زمین خواران گفت: قوه قضاییه با متصرفان اراضی ملی ، میراث فرهنگی و بیت المال برخورد قاطع قانونی خواهد کرد.
اصغری بیان داشت: این گونه تصرفات نه تنها مشمول جزای نقدی خواهد بود بلکه حبس هم به دنبال خواهد داشت.
محوطه موشه لان تپه مربوط به دوره سفالینهها و آثار معماری هزاره 5 قبل از میلاد است که در روستای اسماعیلآباد بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است.
این اثرتاریخی در سال 1356 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.