در مراسمی با حضور معاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی از برگزیدگان اولین المپیاد ملی ایمنی کار امروز در کرمان تجلیل شد.
اسماعیلی افزود: آزمون مرحله دوم نیز در تهران برگزار و در نهایت امروز در کرمان از ۱۰ برگزیده برتر تجلیل شد.
در مراسم تجلیل از برگزیدگان برتر المپیاد ملی ایمنی کار ، آقای حاتم شاکرمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر لزوم ایجاد ساختار ایمنی در کارگاهها گفت: باید در محیطهای کاری ، باور و رفتار کارگران و کارفرمایان نسبت به فرهنگ ایمنی تغییر کند ، خطر را بشناسند و توجه به ایمنی را یک ارزش بدانند و چنانچه نتوانیم این تغییر را ایجاد کنیم به هدف نرسیده ایم.
معاون روابط کار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: ایمنی را باید از آموزش و پرورش آغاز کرد تا در جامعه نهادینه شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه یک چهارم نیروی شاغل در معادن کشور در کرمان حضور دارند گفت: تجهیزات استخراج معادن بسیار قدیمی است و برای سلامت کار باید بروز شود و این یک تصمیم ملی میطلبد، زیرا افزایش نرخ ارز، اجازه به روز رسانی این تجهیزات را نمیدهد.
وی رکن ارتقا ایمنی در کارگاههای تولیدی را آموزش عنوان کرد و گفت: ۱۲ درصد قانون کار به موضوع ایمنی و بهداشت کار اختصاص دارد، اما همچنان شاهد بروز حوادث ناشی از کار هستیم هرچند در ۸ سال گذشته شمار این حوادث رو به کاهش بوده است.
مدیر کل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد میزان حوادث منجر به فوت در محیطهای کاری از ابتدای امسال تا پایان آذر، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است. آقای مظفری بیماریها و حوادث ناشی از کار را یک بلیه جهانی دانست و گفت: سالیانه شاهد مرگ ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر در جهان هستیم که البته حدود ۸۰ درصد آنها بر اثر بیماریهای ناشی از کار روی میدهد.
در این مراسم رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر ضرورت پیشگیری از حوادث ناشی از کار گفت: در ۶ ماه گذشته ۳۱۸ مورد حوادث ناشی از کار در استان کرمان اتفاق افتاد که ۴ مورد آن منجر به فوت شده است و این آمار باید کاهش یابد. اقای پورابراهیمی تاکید کرد آلایندگی محیط زیست هم به نوعی حادثه ناشی از کار تلقی میشود و از این پس کارخانجات موظفند روی پیشگیری از انتشار آلایندههای زیست محیطی سرمایه گذاری کنند نه پرداخت عوارض و غرامت حوادث ناشی از آلایندگی.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی همچنین از پرداخت ۱۰۰ میلیارد تومان از صندوق فولاد به شرکت زغال سنگ کرمان از طریق تهاتر خبر داد و گفت: بخش اعظمی از این اعتبار به تامین تجهیزات اختصاص مییابد و میتواند به اشتغال کمک کند.