در دیدار هیئت تجاری افغانستان با فعالان اقتصادی استان کرمان، بر گسترش مبادلات تجاری ایران و افعانستان تاکید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما دراین نشست که سه شنبه شب در محل اتاق بازرگانی استان کرمان برگزار شد آقای عبدالنصیر علمیار
وی افزود: با وجود بحث تحریم ایران ازسوی آمریکا همیشه تلاش کردیم همکاری ما با ایران به خصوص در بحث مبادلات بانکی به خوبی انجام شود و از این بابت جای هیچ نگرانی نیست و تحریمهای آمریکا هیچ اثری در تعهد ما ندارد.
رئیس اتاق تجارت و صنایع پکتیا افغانستان افزود: 250 فعال اقتصادی را به سفارت ایران در کابل معرفی کرده ایم تا روابط تجاری 2 کشور گسترش یابد و تاجران ایرانی را هم برای گسترش صادرات به افغانستان تشویق می کنیم و آمادگی داریم تجار ایرانی را برای عرضه مواد معدنی، انرژی و کشاورزی به شرکای تجاری خود معرفی کنیم.
حاج محمد گردیزی عضو هیات مدیره اتاق تجارت وصنایع افغانستان نیز در این نشست گفت: ظرفیت های اقتصادی و بالقوه 2 کشور میتواند راهگشای مشکلات اقتصادی کشور ما شود. وی افزود: از سال 72 واردات فولاد، میلگرد و محصولات دیگر را از ایران به کشور افغانستان انجام می دهیم و امیدواریم این روابط تجاری تقویت شود.
اقای عبدالمتین قلندری رئیس اتاق تجارت و صنایع ولایت غزنی افغانستان هم با بیان اینکه به کرمان آمدیم تا از فرصتهای تجاری به نفع اقتصاد 2 کشور بهره ببریم گفت وجود برخی مشکلات گمرکی ازجمله قرنطینه کردن میوه جات و فاسد شدن آنان در گمرک باید با تبادل نظر بین 2 کشور رفع شود. وی افزود : میوه مورد نیاز کشور افغانستان اینک از چین وارد می شود در حالی که در کرمان فرصت های بسیاری در این حوزه وجود دارد.
قلندری افزود: مایلیم از تجربه ایرانیان برای بهره برداری از معادن افغانستان هم بهره ببریم.
دراین نشست اقای طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان هم با بیان اینکه افغانستان در شرایط سخت تحریم، مردانه پای روابط تجاری با ایران ایستاده است گفت: ما هم با وجود شرایط سخت کشور، با افتخار میزبان 300 هزار نفر افغانستانی ، فقط در استان کرمان هستیم . وی با اشاره به اینکه تجار خوشنامی از افغانستان در استان کرمان فعالیت دارند گفت آماده ایم کمک کنیم موانع تقویت روابط تجاری بین دو کشور از جمله مقررات زائد گمرکی برطرف شود. رئیس اتاق بازرگانی کرمان مهمترین خدماتی را که استان کرمان میتواند در اختیار کشور افغانستان قرار دهد دانش فنی تولید و استخراج مواد معدنی ، تامین محصولات کشاورزی و مواد غذایی ، صدور برق و انرژی ، صادرات مصالح ساختمانی و صدور خدمات فنی و مهندسی دانست و گفت استان کرمان با یک هزار و 500 شرکت پیمانکاری و 100 شرکت مشاوره ای ظرفیتی بزرگ برای فعالیتهای عمرانی در افغانستان دارد.
هیات تجاری افغانستان که روز سه شنبه وارد کرمان شد تا روز جمعه از ظرفیت های این استان برای تقویت مبادلات بازرگانی بازدید می کنند.