یک نکته سلامتی
کاهش خطر ابتلا به سرطان معده به کمک مصرف میوه و سبزی
مصرف میوه و سبزی خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: میوهها و سبزیها شامل سیر، موسیر، تره فرنگی، پیاز و پیازچه منابع سرشار کاروتنوئیدها، ویتامین C، فولات و فیتوکمیکالها هستند که میتوانند نقش محافظتی در برابر فرایندهای سرطان زا ایجاد کنند.
فاطمه شفیعی افزود: برخی از مطالعات نشان داده که مقادیر بالای ویتامین C، در پیشگیری از ابتلا به عفونت H پیلوری نقش موثری دارد.
وی با اشاره به اینکه میوهها و سبزی ها، منابع سرشار فیبر و ترکیبات پلی فنولیک هستند، ادامه داد: نتایج مطالعات بیانگر ارتباط معکوس مصرف بالای فیبر به ویژه فیبرهای نامحلول و سرطان معده است و ترکیبات پلی فنولیک موجود در برخی از میوهها و سبزیها مانند گلابی، انبه، هویج و کدو با جلوگیری از سنتز درونی ترکیبات N- نیتروز، در کاهش ابتلا به سرطان معده مفید هستند.
پس از سرطانهای ریه، سینه و کولورکتال، چهارمین سرطان شایع دنیا، سرطان معده است و از نظر مرگ و میر ناشی از سرطان، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.